in

Ikon internetradio met kleurenaanraakscherm

Revo, fabrikant van internetradio’s, introduceert de Ikon. Deze internetradio combineert de gemakken van een full colour 3,5 inch aanraakscherm, een gemakkelijke gebruikersinterface, diverse standaarden van (internet)radio en uiteraard een iPod en iPhone dockingstation. Hij heeft een adviesprijs van 299 euro en is vanaf oktober verkrijgbaar.

De Revo Ikon dankt zijn naam aan de manier waarop hij wordt bediend: door middel van het aantippen van de icoontjes op het kleurenscherm. De radio kan alle standaarden ontvangen, inclusief internetradio, DAB, DAB+, maar ook FM radio met RDS. Als de zender de logo’s van radiostations, artiest en nummerinformatie, nieuwsberichten en dergelijke beschikbaar stelt, verschijnen ze automatisch op het kleurenscherm.

De Ikon streamt draadloos alle muziekbestanden van de pc’s in het netwerk en geeft daarbij full colour informatie over het album, de artiest en het nummer. Daarnaast heeft Apple de Revo Ikon als één van de weinige digitale radioproducten gecertificeerd voor gebruik met de iPod en iPhone.

De Ikon is als één van de eerste apparaten volledig geschikt voor premium radiostations als last.fm. Dit soort internetradiostations stellen voor een klein maandbedrag een volledig en uniek muziekprogramma voor de gebruiker samen, gebaseerd op de muziek van de iPod van de gebruiker. De internetradio wordt uitgeleverd met een gratis testabonnement dat dertig dagen geldig is.

Griep te lijf met desinfecteerbare toetsenborden

Handige multi-oplaadstations