in

Ingeruilde navigatiesystemen worden hergebruikt

Onlangs startte Halfords een inruilactie voor navigatiesystemen. De afgelopen jaren zijn er tienduizenden systemen verkocht, maar de markt voor navigatiesystemen is in beweging. Zowel de producten als de markt maken opmerkelijke ontwikkelingen door. De nieuwe apparatuur wordt steeds uitgebreider en dus willen de kopers van het eerste uur graag een nieuw apparaat. Zij willen echter ook graag hun oude apparaat kwijt.

Dat is wat Halfords in haar winkels signaleerde. Reden waarom de retailer en marktleider in verkoop van navigatiesystemen voor het eerst een inruilactie voor navigatie-apparatuur start. Tot en met 28 december kan bij aanschaf van een nieuw apparaat het bestaande bij Halfords worden ingeruild. De inruilers worden hergebruikt of krijgen een tweede leven.

Willem Marcelissen, algemeen directeur van Halfords Nederland: “De afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld tot ‘navigatiespecialist’. Als marktleider signaleren wij dat er bij de consument die al een navigatiesysteem heeft, de wens bestaat naar de nieuwste uitgebreidere versie. Zij willen echter ook hun oude apparaat kwijt. De penetratiegraad is hoog en dus gaan we ons mede richten op mensen die een tweede systeem zoeken of hun oude willen updaten. Om consumenten daarbij te helpen, ruilen wij de komende drie weken hun oude navigatiesysteem in bij aanschaf van een nieuwe. Daarmee komen we tegemoet aan de vervangingsvraag. Voor ons is dit ook nieuw, maar wij vinden dat we de morele verplicht hebben om de consument te helpen. Het gaat om vaste inruilbedragen van € 20,- bij een aankoopbedrag tot € 200,- en van € 40,- daarboven.”

De ingeruilde systemen zullen worden hergebruikt. Deze worden verantwoord verwerkt waarbij de kapotte systemen worden gebruikt voor onderdelen. De werkende systemen krijgen elders een tweede leven. De afhandeling van deze inruil wordt verzorgd door ProAssist. Deze dienstverlener is door het ministerie van VROM geautoriseerd voor het vervoer en het verder afhandelen van gebruikte navigatiesystemen die beschadigd zijn of niet meer functioneren.

Batterijoplader met energy star

Case Logic design in leer en suède iPod