in ,

iRobot introduceert meest geavanceerde 2-in-1 robotstofzuiger en dweilrobot met slimme iRobot OS 5.0-updates

De eerste echte handsfree 2-in-1 met een volledig intrekbare dweilpad: Roomba Combo™ j7+ stofzuigt en dweilt tegelijkertijd zonder natte plekken op het tapijt achter te laten.

Met iRobot OS 5.0 kunnen robots uit de j7-serie meer obstakels vermijden en meer specifieke ruimtes schoonmaken. Het vernieuwde besturingssysteem biedt meer stem- en personaliseringsmogelijkheden voor het hele productassortiment.

Amsterdam, 27 september 2022 – iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), marktleider op het gebied van consumentenrobots, introduceert vandaag de Roomba Combo™ j7+, de meest geavanceerde robotstofzuiger en dweilrobot op de markt samen met de iRobot OS 5.0-updates. De Roomba Combo j7+ is ontworpen voor drukke huishoudens die beschikken over tapijt, vloerkleden en harde vloeren, en voor mensen die een robotstofzuiger willen die ook kan dweilen. De robot onderscheidt zich van andere 2-in-1 robots door te stofzuigen en te dweilen in één schoonmaakbeurt, wat tijd bespaart en de vloeren fris en schoonhoudt. Dit is mogelijk dankzij een volledig intrekbare dweilpad die zichzelf naar de bovenkant van de robot tilt wanneer de robot tapijt en vloerkleden detecteert, waardoor natte plekken volledig worden voorkomen. iRobot OS 5.0 introduceert nieuwe functies en digitale ervaringen die de intelligentie en personalisatie voor het hele portfolio van verbonden robots van iRobot naar een hoger niveau tillen. Ook biedt de update nog meer functies voor bezitters van huisdieren, drukke gezinnen en mensen die meer controle willen over hoe zij schoonmaken.

“iRobot OS levert de intelligentie achter onze robots. Het brengt doordachte huishoudproducten tot leven die het huis en de levensstijl van de gebruiker respecteren en begrijpen, waardoor onze robots een gewaardeerde en vertrouwde partner in huis worden”, zegt Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot. “De Roomba Combo j7+ combineert de intelligentie van iRobot OS perfect met stijlvol ontworpen hardware om gebruikers een stofzuig- en dweiloplossing te bieden die tapijt, vloerkleden en harde vloeren elke dag schoner en frisser houdt, zodat gebruikers tijd overhouden voor leuke dingen. Nu de Roomba dit jaar zijn 20e verjaardag viert, worden ook andere producten uit het assortiment via de update van iRobot OS intelligenter, zodat de bestaande robots van gebruikers op vernieuwde manieren kunnen schoonmaken.”

De meest geavanceerde robotstofzuiger en dweilrobot – Roomba Combo j7+

“Het gebruik van 2-in-1 robots leidde tot nu tot slechte gebruikerservaringen. Deze robots vereisten afzonderlijke, tijdrovende schoonmaaktaken of creëerden meer rommel doordat de dweilpad niet hoog genoeg werd opgetild om tapijt en vloerkleden te vermijden. De Roomba Combo j7+ biedt een unieke oplossing voor beide uitdagingen,” zegt Keith Hartsfield, Chief Product Officer bij iRobot. “Daarnaast wordt dankzij iRobot OS de Roomba Combo j7+ na verloop van tijd steeds slimmer, omdat hij automatisch nieuwe functies via iRobot OS downloadt zodra die beschikbaar zijn. Dus als er nieuwe updates beschikbaar zijn, kan de robot daar direct gebruik van maken.”

In tegenstelling tot andere 2-in-1’s, zuigt de Roomba Combo j7+ eerst het tapijt en vloerkleden en stofzuigt en dweilt vervolgens tegelijkertijd harde vloeren, waardoor gebruikers tijd besparen doordat de ruimte in één keer wordt schoongemaakt. Met behulp van geavanceerde sensoren kan de robot verschillende vloertypes detecteren. Wanneer de Roomba Combo j7+ tapijt en vloerkleden nadert, brengen de volledig intrekbare armen van de dweilpad de natte pad naar de bovenkant van de robot – zoals bij het dak van een cabriolet – waardoor een natte boel wordt voorkomen.

Dankzij iRobot OS en het PrecisionVision-navigatiesysteem van de robot hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over het opruimen voordat het schoonmaken begint. De Roomba Combo j7+ herkent meer dan 80 veelvoorkomende objecten¹, waardoor de robot op commando meer specifieke plekken kan schoonmaken, zoals rond de kattenbak, het toilet, de vaatwasser en meer. Het stelt de robot ook in staat om dingen waarover je kunt struikelen zoals snoeren, kleding, schoenen, sokken, rugzakken, voerbakken, speelgoed en afval te detecteren en te vermijden. Om het schoonmaken nog gemakkelijker te maken, kunnen gebruikers de robot koppelen aan een spraakassistent en vragen of de robot specifieke kamers of plekken in je huis schoonmaakt. De robot doet onmiddellijk² wat er wordt gevraagd. De Roomba Combo j7+ begrijpt ongeveer 600 spraakcommando’s, meer dan welke andere 2-in-1 dan ook.

De enige dweilrobot die de dweilpad hoog optilt om tapijten droog te houden

Andere 2-in-1’s tillen de dweilpad slechts een paar millimeter op – als ze dat al doen – en kunnen daardoor natte plekken tapijten of vloerkleden achterlaten. De Roomba Combo j7+ is de enige 2-in-1 met een dweilpad die zichzelf naar de bovenkant van de robot tilt, weg van tapijt en vloerkleden. Twee volledig intrekbare, duurzame, metalen armen brengen de dweilpad omhoog wanneer de robot tapijt en vloerkleden detecteert, waardoor ongewenste natte plekken worden voorkomen.

De eerste echte handsfree robotstofzuiger en dweilrobot

Het gebruik van de Roomba Combo j7+ is eenvoudig. De robot detecteert wanneer een dweilpad is bevestigd en de vloeistoftank vol is – en schakelt dan automatisch over naar de dweilmodus. Andere 2-in-1’s hebben een dweil die gebruikers handmatig moeten bevestigen na het stofzuigen, wat extra werk en tijd kost. Bij de Roomba Combo j7+ is de dweilarm al bevestigd en klaar voor gebruik. Het Clean Base® Automatic Dirt Disposal-systeem zorgt ervoor dat gebruikers maandenlang niet zelf hoeven te stofzuigen. Met de Clean Base leegt de Roomba Combo j7+ het verzamelde vuil in een gesloten zak die tot 60 dagen meegaat.

iRobot OS 5.0 Home Intelligence – Schoonmaken waar en wanneer gebruikers willen
iRobot OS levert een hoogwaardige en een gepersonaliseerde ervaring voor alle gebruikers, inclusief huisdiereigenaren, drukke gezinnen en iedereen die meer controle wil over het schoonmaken. Als onderdeel van iRobot’s voortdurende ontwikkeling van iRobot OS introduceert het bedrijf nieuwe functies en digitale ervaringen die de intelligentie, personalisatie en controle verbeteren voor het hele portfolio van verbonden Roomba-robotstofzuigers en Braava jet™-dweilrobots³. Uitgebreide objectherkenning zorgt voor schoonmaken op commando, soepele navigatie over elke vloer en, in vergelijking met elke andere robot³, focus op nieuwe huisdier gerelateerde functies.

  • Meer specifieke ruimtes schoonmaken met commando’s – De visuele woordenschat van iRobot OS wordt uitgebreid met nieuwe Clean Zone-aanbevelingen. Naast eerder aangekondigde objecten zoals banken, tafels, kerstbomen, kunnen Roomba-robotstofzuigers met Imprint® Smart Mapping en de Braava jet m6-dweilrobot nu automatisch Clean Zones detecteren en proactief aanbevelingen doen rond vaatwassers, toiletten, ovens/fornuizen, kattenbakken en voerbakken³. Gebruikers kunnen hun Smart Map ook aanpassen door hun eigen Clean Zones toe te voegen. Met behulp van Alexa of Google Assistant-apparaten kunnen gebruikers hun robot opdracht geven deze zones schoon te maken met hun stem, zoals ” Alexa, tell Braava jet m6 to mop around the toilet²”.
  • Vermijd nog meer gevaren – Roomba j-serie robotstofzuigers kunnen nog meer objecten op de vloer detecteren en vermijden dan voorheen, waardoor drukke gezinnen en huisdiereigenaren er zeker van kunnen zijn dat de schoonmaakklus wordt geklaard. De robots uit de Roomba j-serie herkennen en vermijden nu speelgoed, voerbakken, kattenbakken en rugzakken, naast eerder ondersteunde items zoals schoenen/slippers, sokken, snoeren, koptelefoons, kleding, handdoeken en ongelukjes van huisdieren.
  • Gemakkelijk een kamer overslaan – Dingen gaan niet altijd zoals gepland, inclusief jouw schoonmaakroutine. Gebruikers kunnen nu een kamer overslaan tijdens een schoonmaakbeurt om jou niet te storen met waar je mee bezig bent. Als gebruikers op de knop Overslaan in de iRobot Home-app drukken of met hun stem Alexa gebruiken, wordt de kamer of zone die de robot momenteel schoonmaakt overgeslagen en gaat de robot naar de volgende kamer of zone, zodat jij je dag ongestoord kunt voortzetten.
  • Meer Siri-snelkoppelingen gebruiken – iOS-gebruikers kunnen nu Siri-snelkoppelingen maken voor het gericht schoonmaken van ruimtes en opgeslagen “favorieten” van de iRobot Home App. Je kan nu je stem gebruiken om Siri te vragen ruimtes zoals de woonkamer of eetkamer schoon te maken of een schoonmaakklus starten vanuit jouw opgeslagen favorieten in de iRobot Home App. Je kan bijvoorbeeld zeggen: “Hé Siri, maak schoon na het eten”, en jouw Roomba of Braava jet m6 maakt de kamers schoon die jij als favoriet hebt aangewezen.

iRobot zet zich in voor bescherming klantgegevens, privacy en beveiliging

Bij iRobot-producten en iRobot OS spelen privacy en gegevensbeveiliging een belangrijke rol. Alle gegevens worden volledig beveiligd met meerdere beschermingslagen voor de robots, cloud en app van het bedrijf. iRobot behandelt klantgegevens met de hoogste normen voor privacybescherming en heeft daartoe het wereldwijd erkende TRUSTe Certified Privacy Seal toegekend gekregen. Gebruikers kunnen hun instellingen in de app op elk moment bijwerken, zodat ze zelf kunnen bepalen tot welke informatie iRobot toegang heeft. iRobot verkoopt geen klantgegevens en zal dat ook niet doen.

“Bij iRobot is de bescherming van klantgegevens en privacy van het grootste belang tijdens de ontwikkeling van huishoudrobotica en de toekomst rondom het huis”, vervolgt Colin Angle. “We weten dat gebruikers die onze producten aanschaffen erop kunnen vertrouwen dat we zorgvuldig en serieus met de verkregen klantgegevens zullen omgaan.”

iRobot is ook het eerste consumentenrobotbedrijf dat voor de Roomba j7/j7+ robotstofzuiger het TÜV SÜD Cyber Security Mark, een strenger certificaat dat verder gaat dan de industrienorm, heeft behaald. Het bedrijf streeft momenteel hetzelfde certificeringsniveau na voor de Roomba Combo j7/j7+.

Prijzen en beschikbaarheid

De Roomba Combo j7+ met Clean Base® Automatic Dirt Disposal kost €999 en is vanaf 4 oktober verkrijgbaar via www.irobot.nl en zal per 7 oktober te koop zijn bij Coolblue. De Roomba Combo j7 is ook verkrijgbaar zonder Clean Base® Automatic Dirt Disposal en kost €799.

iRobot is wereldwijd begonnen met het uitrollen van de iRobot OS 5.0-updates.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

’s Werelds grootste grijpmachine in Utrecht zorgt voor lange rijen

Stijlvolle en compacte Canon-fotoprinters maken creatief printen leuk en eenvoudig