in

Lenovo onthult ‘s werelds krachtigste 16-inch gaminglaptops met AI1 en nieuwe gamingproducten

Lenovo onhult vandaag de nieuwste Lenovo Legion line-up voor 2023 met pc’s, monitoren en accessoires. Deze line-up zet een nieuwe standaard in pc-gaming voor 2023 met AI-afgestemde prestaties en framerates.

Gloednieuw is de nieuwe Lenovo LA AI-chip, ‘s werelds eerste speciale AI-chip op een gaming-laptop1, geïnstalleerd op de nieuwe Lenovo Legion Pro 7 en 7i (16″, 8)-laptops en de Lenovo Legion Pro 5 en 5i (16″, 8)-laptops. Lenovo AI Engine+, aangedreven door de Lenovo LA AI-chip, maakt gebruik van een softwarematig algoritme voor machine learning om de systeemprestaties optimaal af te stemmen. De chip gebruikt software machine learning, ingezet via Lenovo Vantage, om in-game FPS te monitoren en dynamisch aan te passen voor de hoogste prestaties. Deze combinatie van chip en machine learning-software biedt tot 15% hogere TDP (Thermal Design Power), waardoor laptops uit de Legion Pro-serie hogere prestaties leveren dan vorige generaties. Lenovo Legion Pro 7i en Lenovo Legion Pro 5 en 5i laptops worden ook geleverd met Tobii Horizon, dat gearless head tracking biedt voor extra immersie, evenals Tobii Aware.

Op desktopgebied onthult Lenovo de Lenovo Legion Tower 7i (34L, 8) en Lenovo Legion Tower 5i (26L, 8) met maximaal 13e generatie Intel® Core™ desktopprocessoren en de nieuwste NVIDIA® GeForce RTX™ GPU’s. De nieuwe Lenovo Legion Tower 5 (26L, 8) heeft maximaal AMD® Ryzen™ 9-processoren en gebruikt maximaal GPU’s in de AMD Radeon™ RX 7000 series of de nieuwste NVIDIA GeForce RTX series.

Om het portfolio af te ronden, hebben de nieuwste monitoren van Lenovo Legion de nieuwe 27-inch Lenovo Legion Y27f-30 FHD- en 27-inch Lenovo Legion Y27qf-30 QHD-schermen die zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van zowel gamers als contentmakers.

Elke Lenovo Legion-pc wordt geleverd met Windows 11 en een abonnement van drie maanden op Xbox Game Pass Ultimate2,3, zodat gamers meteen aan de slag kunnen. Audio op de nieuwe Legion line-up is voorzien van Nahimic van SteelSeries. Spelers die streamen zullen de eenvoudig instelbare balans- en EQ-regelaars waarderen, zodat de focus blijft waar hij moet zijn: op de overwinning. De Lenovo Vantage softwaretoepassing biedt een extra alles-in-één pakket aan tools, waaronder realtime prestatiedashboards, overclocking controls en intelligente ventilatorregelingen met een nieuwe aangepaste ventilatormodus waarmee gamers elke voorsprong op de concurrentie kunnen benutten. Daarnaast is elk Lenovo Legion-apparaat gebundeld met Legion Arena, dat eigen games van meerdere platforms samenvoegt. Legion Ultimate Support is ook beschikbaar voor mensen die 24/7 toegang willen tot geavanceerde technische ondersteuning door experts met gamespecifieke kennis om gamers te helpen het meeste uit hun Lenovo Legion-apparaten te halen, met oplossingen op afstand en ondersteuning op locatie de volgende werkdag.

“Lenovo Legion slaat een nieuwe weg in naar de top van gamingprestaties, door gebruik te maken van chip-aangedreven AI en machine learning voor nog hogere framerates en om gamers de ultieme voorsprong te geven”, aldus Ouyang Jun, Lenovo’s Vice President en General Manager van het Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group. “Lenovo’s nieuwste Legion-apparaten zetten een nieuwe standaard in slimmer gamen met een hogere output.”

Lenovo Legion Pro 7i en Lenovo Legion Pro 7

De krachtige 16-inch Lenovo Legion Pro 7i en Lenovo Legion Pro 7 – ‘s werelds krachtigste AI-afgestemde 16-inch gaming laptops1 – zijn uitgerust met de nieuwste 13e generatie Intel Core-processoren of AMD Ryzen 7000-serie processoren, en tot de nieuwste NVIDIA GeForce RTX laptop GPU’s.

De laptops kunnen harder werken dankzij Lenovo Legion’s ColdFront 5.0 met hybride thermiek en een extra brede Vapor Chamber die zowel de CPU als de GPU koelt of een CPU vapor chamber met hybride warmtegeleiding afhankelijk van de NVIDIA GeForce RTX GPU. CPU’s worden koel gehouden met een vloeibaar metalen infuus, waardoor er geen throttling optreedt, terwijl de warmte wordt afgevoerd via de enorme uitlaatopeningen aan de achterkant en zijkanten van het chassis, in totaal 235 W TDP. De Lenovo LA AI-chip die de Lenovo AI Engine+ aandrijft, drijft de prestaties nog verder op en maximaliseert de frames per seconde voor een ongelooflijke game-ervaring.

De laptops hebben Lenovo PureSight Gaming Display met een 16:10 WQXGA 2560×1600 scherm dat tot een 240Hz variabele refresh rate ondersteunt. Het Lenovo Legion TrueStrike toetsenbord is verlicht door Lenovo Legion Spectrum RGB verlichting die kan worden aangepast per toets.

Daarnaast hebben de toestellen een tot 99.99Whr Super Rapid Charge batterij, de grootste batterij toegestaan in een vliegtuig6. Alles is ondergebracht tussen een volledig metalen boven- en onderkant, verkrijgbaar in Onyx Grey.

Lenovo Legion Pro 5i en Lenovo Legion Pro 5

De 16-inch Lenovo Legion Pro 5i en Lenovo Legion Pro 5 is verkrijgbaar met een 13e generatie Intel Core of AMD Ryzen 7000 Series processor en de laatste NVIDIA GeForce RTX Laptop GPU. De interne onderdelen worden koel gehouden dankzij Lenovo Legion’s ColdFront 5.0, dat gebruik maakt van enorme uitlaat- en inlaatsystemen, een turbo-opgevoerd dubbel ventilatorsysteem, een thermische verbinding met faseverandering en geavanceerde hybride heat pipes om meer lucht door de efficiënte uitlaatopeningen naar buiten te leiden, waardoor gamesessies stil en koel blijven. De Lenovo LA AI chip controleert CPU en GPU belasting om dynamisch warmtebeheer aan te passen voor nog meer prestaties. De instellingen van de Lenovo LA1-chip kunnen worden verfijnd via Lenovo Vantage, die volledige controle biedt over ventilatoren, overclocking controls en andere functies die nodig zijn om ten volle te profiteren van de 200W TGP (Total Graphics Power) om de concurrentie op en buiten de arena op te zwepen.

De Lenovo Legion Pro 5i en Lenovo Legion Pro 5 hebben een 16-inch Lenovo PureSight Gaming Display bij 16:10 WQXGA met tot 240Hz variabele verversingssnelheid en een Lenovo Legion Spectrum 4-zone RGB TrueStrike-toetsenbord. Voor een slanker uiterlijk is het TrueStrike toetsenbord ook verkrijgbaar met witte achtergrondverlichting. De Lenovo Legion Pro 5 heeft een Super Rapid Charge Pro 80Whr-batterij6. Deze hele lading is gehuisvest tussen een metalen bovenklep en een polymeer onderkant verkrijgbaar in Onyx Grey of Abyss Blue7.

De Lenovo Legion Tower 7i

De 34L Lenovo Legion Tower 7i heeft maximaal de nieuwste 13e Gen Intel Core-processors. De laatste NVIDIA GeForce RTX GPU-opties bieden top-of-the-line framerates, ultra-lage latency en ray tracing. Met maximaal 64 GB 5600Mhz DDR5 RAM om de concurrentie voor te blijven, zijn de gameprestaties sneller, zelfs bij intensieve multitasking.

Het vermogen dat deze processors leveren wordt tot het uiterste gedreven, dankzij de grotere VRM-heatsink, maximaal zes krachtige, maar stille ARGB-ventilatoren, 3D-patroon luchtstroomversterkende frontbehuizing en een optioneel vloeistofkoelsysteem dat zorgt voor 260W TDP. Het wordt aangevuld met gloednieuwe, volledig aanpasbare Lenovo Legion 12-ARGB lichteffecten op volledig scherm via het zijpaneel van gehard glas – met maximaal 6TB (3x 2TB SSD) die meer dan 1000 AAA-games lokaal kan opslaan, boven een 1200W PSU8 die de alles van stroom voorziet.

Het chassis van de Lenovo Legion Tower 7i is beschikbaar in Storm Grey7, en heeft gemakkelijk toegankelijke 2x USB-A 3.2 poorten, 2x USB-A 2.0 poorten, en 2x Audio jacks aan de voorkant. Op de achterkant bevinden zich 4x USB-A 3.2 poorten, 2x USB-A 2.0 poorten, 1 USB-C® (20Gbps) en 1 USB-A 3.2 (10Gbps) poort, evenals een RJ45 en stereo audio-aansluitingen.

Lenovo Legion Tower 5i en Lenovo Legion Tower 5

De 26L Lenovo Legion Tower 5i heeft 13e generatie Intel Core desktopprocessors gekoppeld aan NVIDIA GeForce RTX GPU’s. De Lenovo Legion Tower 5 heeft een AMD Ryzen 7000 series desktopprocessor gekoppeld aan de laatste NVIDIA GeForce RTX of AMD Radeon RX 7000 series graphics, tot 32GB 5600Mhz DDR5 RAM, en tot 2x 1TB SSD allemaal tot leven gebracht via een 850W 90% modulaire PSU9.

Ongeacht de configuratie kunnen de nieuwe Lenovo Legion Tower 5i en Lenovo Legion Tower 5 alles van AAA-titels tot esports gemakkelijk aan. Tegelijk blijven ze koel en stil met ARGB-verlichting uitgeruste, stille ventilatoren die meer warme lucht sneller naar buiten duwen door de omsloten voorkanten van het chassis, met een optioneel zijpaneel zonder glas. De Lenovo Legion Tower 5i en Lenovo Legion Tower 5 zijn beschikbaar in Storm Grey7 met twee gemakkelijk toegankelijke USB-A 3.2 (5Gbps) poorten en een combo audio jack aan de voorkant.

De volgende generatie visuals

De 27-inch Lenovo Legion Y27qf-30 en Lenovo Legion Y27f-30 monitoren zijn voorzien van Eyesafe® Certified 2.0 Natural Low Blue Light-technologie om vermoeide ogen te helpen verminderen. Het 2560×1440 scherm van de Lenovo Legion Y27qf-30 QHD-monitor heeft een reactietijd van 0,5 ms10 en een vernieuwingsfrequentie van 240 Hz die kan worden overklokt tot 250 Hz. AMD FreeSync™ Premium en Adaptive Sync-ondersteuning zorgen voor een gaming-ervaring zonder screen tear. Het IPS-paneel van de Lenovo Legion Y27qf-30 met 125% sRGB, 95% DCI-P3-kleurengamma, 1.07b-kleurondersteuning, 10bit kleurdiepte, Delta E ≦2 kleurnauwkeurigheid en VESA-gecertificeerde HDR 400-helderheid zorgen voor ware kleuren en een uitstekende helderheid en contrast. De 2x 3W luidsprekers dragen bij aan de sfeer van de spelwerelden die worden verkend. Het ergonomische ontwerp van het scherm is voorzien van een telefoonhouder op de voet.

Het 1920×1080 scherm van de 27-inch Lenovo Legion Y27f-30 FHD-monitor levert eveneens soepele gaming-prestaties voor een toegankelijke prijs, met een verversingssnelheid van 240Hz die kan worden overklokt tot 280Hz, AMD FreeSync Premium en Adaptive Sync-ondersteuning. De 113% sRGB, 90,7% DCI-P3 kleurengamma, Delta E ≦2 kleurnauwkeurigheid en VESA gecertificeerde HDR 400 helderheid van het IPS-paneel bieden levendige kleurweergave en contrast die games tot leven brengen.

Prijzen en beschikbaarheid

  • De Lenovo Legion Pro 7i (16”, 8) met Intel Core processor is beschikbaar vanaf februari 2023 voor €2499.
  • De Legion Pro 7 (16”, 8) met AMD Ryzen processor is beschikbaar vanaf april 2023 voor €2699.
  • De Lenovo Legion Pro 5i (16”, 8) met Intel Core processor is beschikbaar vanaf maart 2023 voor €1899.
  • The Lenovo Legion Pro 5 (16”, 8) met AMD Ryzen processor is beschikbaar vanaf april 2023 voor €1899.
  • De Lenovo Legion Tower 7i (34L, 8) met Intel Core processor is beschikbaar vanaf maart 2023 voor €2699.
  • De Lenovo Legion Tower 5i (26L, 8) met Intel Core processor is beschikbaar vanaf januari 2023 voor €1399.
  • The Lenovo Legion Tower 5 (26L, 8) with AMD Ryzen processor is beschikbaar vanaf mei 2023 voor €1299.
  • De Lenovo Legion Y27f-30 Monitor is beschikbaar vanaf april 2023 voor €399.
  • De Lenovo Legion Y27qf-30 Monitor is beschikbaar vanaf april 2023 voor €499.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

3 handige tips om je vastgoedbeheer op orde te houden

KPN lanceert dé nieuwe manier van tv-kijken met KPN TV+