in

DigiTest: Razer Seiren V3 Chroma review

De nieuwste toevoeging aan de Seiren microfoons van Razer is een ‘kleurrijke’ met Chroma-verlichting. Een trend welke we al enige tijd op onze redactie voorbij zien komen, van keyboards tot bureaustoelen… Onze gamekamer heeft er nog nooit zo fraai uitgezien!

Razer voorziet de gaming- en streaminggemeenschap al geruime tijd van RGB-verlichte randapparatuur. Tot nu toe bestond de Seiren-microfoonreeks echter uit volledig zwarte ontwerpen. Hoewel deze er professioneel uitzien én klinken, kunnen ze best een vleugje chroma-geïntegreerde kleur gebruiken.

Looks & RGB

De Seiren V3 Chroma is volgens ons dan ook een meer dan welkome verschijning. Hoewel hij misschien duurder is dan zijn niet-RGB-voorgangers, zorgt de kleurrijke microfoon voor een extra  beleving (met zijn 10 RGB-zones) tijdens je stream- en gamesessies.

Uiteraard is fancy RGB nooit indicatief voor kwaliteit. Een goede microfoon moet de audiofinesse hebben om de prijs te rechtvaardigen. Met dat in gedachten hebben we de gloednieuwe Razer Seiren-microfoon op de proef gesteld om te zien of de Razer Seiren V3 Chroma niet alleen maar stijl en inhoudsloos is.

De Razer Seiren V3 Chroma RGB USB-microfoon heeft de capsulevorm waar de Seiren-lijn bekend om staat. Maar in plaats van de verwachte effen zwarte grill die het grootste deel van de microfoon omvat, heeft deze dus een RGB-zone, dit maakt het met gemak een van de mooiste microfoons in de Seiren-serie.

De bovenste helft van de capsule herbergt de RGB-verlichting, de eyecatcher van deze nieuwe Razer microfoon. De RGB met 10 zones zit misschien achter een zwarte grill, maar ze zijn helder genoeg om je game-opstelling bij elke verlichting aanzienlijk te verlichten. Zelfs overdag was de verlichting voldoende fel om ons bureau in een door Razer gegeven RGB-disco te veranderen.

Opties & meer

De Seiren V3 Chroma-microfoon heeft een afgeplatte bovenkant, die er op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd uitziet, maar hij is voorzien van een handige multifunctionele tik-en-mute-sensor. Samen met de multifunctionele microfoonversterking en audioknop aan de voorzijde.

De Razer Seiren V3 Chroma-microfoon wordt geleverd met een bureaustandaard, die past bij de zwarte, matte afwerking van de microfoon zelf. De standaard is voorzien van een ingebouwde schokdemper en is robuust genoeg om de microfoon te beschermen tegen onbedoelde horten en stoten – een welkome verbetering ten opzichte van de Seiren V2 Pro-standaard.

Zoals bij de meeste Razer-randapparatuur wordt het volledige potentieel van de Seiren V3 Chroma-microfoon ontgrendeld met behulp van de bijbehorende Synapse-software. Hier kan je ook de multifunctionele tik-om-mute-sensor, die bovenop de microfoon zit, naar je hand zetten. Standaard wordt bij één keer tikken de microfoon gedempt, terwijl bij extra tikken de chroma-effecten doorlopen worden en kunnen schakelen.

De tap-to-mute-sensor is een interessante toevoeging aan de microfoon

De tap-to-mute-sensor is een interessante toevoeging aan de microfoon. Tevens door de plaatsing van de mute-knop kan de microfoon een naadloos en strak ontwerp behouden.

De microfoon gloeit rood op om aan te geven dat je gedempt bent, wat meer dan van pas komt als je bijvoorbeeld gesprekspauzes nodig hebt op Discord. De Seiren V3 Chroma gloeit ook rood op als het geluid piekt, hoewel je de kleur via software kunt aanpassen.

De Chroma RGB kan ook worden aangepast aan je opstelling, met een verscheidenheid aan snelle en geavanceerde effecten om uit te kiezen. Synapse heeft al een paar snelle lichteffecten om uit te kiezen, maar voor de microfoon moeten de extra Chroma-modules worden geïnstalleerd voor de meeste extra aanpassingsmogelijkheden.

Zodra je de Chroma-modules hebt geïnstalleerd, heb je volledige toegang om elke zone van de Chroma-lichteffecten aan te passen. Je kan uren achter elkaar bezig zijn met het rommelen met de RGB, het is maar net wat je eigen persoonlijke voorkeur ligt.

Geluidskwaliteit

De Seiren V3 Chroma is eenvoudig in te stellen, waardoor het gebruik van een voorversterker overbodig is vanwege de plug-and-play-connectiviteit. Het verbinden met apps zoals Discord was een fluitje van een cent, waarbij de microfoon zich onmiddellijk herkend werd via de software zodra deze was aangesloten via de USB-C-kabel. Je bent goed te verstaan, zonder dat vervorming of ongewenste ruis werd opgepikt door het opnamepatroon.

Omdat het een condensatormicrofoon is, is de Seiren V3 Chroma-microfoon wel gevoeliger voor geluid, dus een licht zoom geluid kan niet altijd worden verholpen. De microfoon is echter compatibel met boomarmen, wat betekent dat je de plaatsing van de microfoon dichter bij je mond kan afstemmen, en weg van eventuele luidruchtige elektronica.

Prijs & conclusie

De Razer V3 Chroma kost € 149,99 en is hierdoor een van de duurste microfoons in de Seiren-serie. Maar voor een USB plug-and-play-microfoon, die niet alleen een scala aan stream- en gaming-compatibele RGB-verlichting heeft, maar ook de bijpassende audiokwaliteit, voelt de prijs meer dan gerechtvaardigd.

Hoewel het misschien niet voor ieders budget geschikt is, is de Razer Seiren Mini een alternatief. Je geeft dan wel de oogverblindende, aanpasbare verlichting van de Seiren V3 Chroma op!

De hoogwaardige audio en het prachtige aanpasbare RGB-scherm van de Razer Seiren V3 Chroma-microfoon zorgen ervoor dat hij opvalt in het Seiren-assortiment, waardoor het een van de beste USB-microfoons is die Razer te bieden heeft.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Razer Seiren V3 Chroma en Seiren V3 Mini

SKIKK Introduceert de Revolutionaire 14e Generatie Intel Laptops