in

DigiTest: Turtle Beach REACT-R controller review

Voor deze review wilde ik het jongste lid van de Digitailing familie inschakelen… een fervent Xbox gamer met een uitgesproken mening hahaha.

Helaas kwam ik er al snel achter dat hij zo verknocht is aan z’n draadloze Xbox Elite Series 2 controller dat een objectieve review er niet in zat. Veel verder dan ‘ik vind ‘m te licht’ en ‘waarom zit er een draad aan?’ kwam de verwende koter niet.

Looks en ervaring

En ik moet zeggen, dat is natuurlijk ook appels met peren vergelijken, zeker ook gezien het prijsverschil van ongeveer honderddertig euro. Toch heeft hij wel een punt, de controller ziet er plastic uit en voelt ook zo. De grip op de handgrepen en ribbels op de stuurpookjes zijn net iets te veel en voelen na een tijdje niet fijn. Qua ‘looks’ hebben wij de witte versie met paarse elementen. Smaken verschillen, maar mijn voorkeur zou dan uit gaan naar de zwarte versie.

Ook wat betreft het draad moet ik toegeven dat dat echt een ding is, we zijn tegenwoordig zo aan alle draadloze apparaten gewent dat het vreemd voelt dat je ineens beperkt bent. Onze testruimte is vier en halve meter breed en daardoor moet je ineens dichterbij het scherm zitten door de lengte van het draad, zeer onhandig. Dit is trouwens wel op te lossen door een langere usb-c naar usb kabel aan te schaffen.

Extra Features

Voor mensen met een kleine beurs hoeven bovenstaande issues geen onoverkomelijk probleem te zijn want de controller werkt gewoon verder exact als een Xbox controller (incl. trilfunctie) van Microsoft zelf. Sterker, de extra functie en knoppen op de React-R zijn heel handige toevoegingen. Zo bevinden zich bovenop de controller drie extra buttons waarmee je eenvoudig opnames kan delen, je microfoon volume kan ‘muten’ en tenslotte de ‘super human hearing’ button. Deze knop zorgt ervoor dat het geluid na indrukken zorgt voor een grotere focus, je hoort bijvoorbeeld voetstappen of het herladen van je tegenstanders wapen beter. Het is eigenlijk een soort audio preset, en werkt ook goed… leuke functie!

Het is eigenlijk een soort audio preset, en werkt ook goed… leuke functie!

Er bevindt zich ook een 3.5 mm aansluiting voor hoofdtelefoon en het volume. Via het D-pad kun je eenvoudig het volume regelen of switchen tussen chat mix of game mix audio. Deze extra optie regel je door het D-pad iets langer ingedrukt te houden.

Aan de onderzijde van de controller zijn nog twee extra triggers te vinden. Deze zijn on-the-fly te programmeren naar eigen voorkeur. Je geeft simpelweg een dubbelklik op de home-button, drukt de trigger in welke je wilt programmeren en drukt een button in welke je wilt toewijzen. Er handing en geheel naar eigen voorkeur in te vullen.

Conclusie

De Turtle Beach React-R controller is officieel gelicentieerd voor Xbox en werkt super, de extra functies zijn zeer handig en zou je zomaar in de toekomst op de origine Microsoft versies terug kunnen zien komen. Wat ons betreft mag het gewicht van de controller flink omhoog en mag het gevoel wat minder plastic. Neemt niet weg dat je voor een CAP van € 45,00 echt een prima controller in huis haalt met leuke en handige extra’s.

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Oral-B lanceert de iO10 met iOSense

Nieuw: Sub Mini, de subwoofer met mooie rondingen voor krachtige beats