in

DigiTest: Nacon MG-X Pro controller review

Ongeveer een maand gelden lanceerde Nacon de MG-X Pro controller voor Xbox Game Pass Ultimate bezitters. Een mobiele controller officieel ontworpen voor Xbox, om je mobieltje in een gameconsole te veranderen.

Die zouden we graag onder handen nemen voor onze testrubriek, aangezien we Xbox gamers zijn bij Digitailing én in het bezit van Xbox Game Pass. Echter één probleempje: laten we nu niet in het bezit zijn van een Android telefoon. Alleen iPhones hier en daarmee werkt de controller niet, het enige minpuntje zal hieronder blijken. We hebben geluk, want laten we nu geheel toevallig ook de Sony Xperia 5 III hebben binnengekregen voor een review, probleem opgelost dus.

Looks, installatie & features

De MG-X Pro zit er uit als een gewone Xbox controller, alle knopjes en kleurtjes komen overeen. Het verschil is uiteraard dat er in het midden van de controller ruimte is voor het plaatsen van een Android telefoon (scherm tot 6,7 inch (152,4 mm). Deze is gemakkelijk te plaatsen door de controller open te schuiven en blijft stevig op zijn plaats doordat de telefoon gevangen zit tussen beide zijden. Het rubberen middengedeelte zorgt voor extra zekerheid dat je telefoon niet wegglijd. 

Het voelt de eerste keer best vreemd aan als je de controller mét telefoon ertussen in je handen neemt, omdat we de standaard breedte van de Xbox controller gewend zijn. Je raakt hier al snel aan gewend en de grip van de controller heeft aan de onderzijde een licht reliëf waardoor deze goed aanvoelt.

Volgende stap is Bluetooth (4.2) connectie maken tussen telefoon en controller. Zoals je gewend bent zet je de controller aan met de Nexus/X button. Via de Bluetooth-instellingen van je telefoon maak je eenmalig connectie met de controller (Bluetooth knopje onderop de controller indrukken). Deze wordt vervolgens onthouden en zal in de toekomst automatisch contact maken met die specifieke telefoon. Een volledig opgelade controller geeft wel tot twinitg uur game-plezier.

Wil je Stadia of Gforce Now games spelen? Ook dat is geen probleem…

Na het downloaden van de Xbox Game Pass app op je telefoon hoef je alleen nog maar in te loggen onder je eigen Xbox account en kan je los. Alle cloud games zijn direct te spelen en dus te besturen met het vertrouwde Xbox controller gevoel. Alle ‘andere’ mobiele games (mits compatible) zijn uiteraard ook te spelen met deze controller, je zit dus niet vast aan Xbox Pass zoals wordt aangegeven. Zo downloaden we Roblox en Minecraft en na installatie zijn deze direct te besturen met de Nacon MG-X Pro. Wil je Stadia of Gforce Now games spelen? Ook dat is geen probleem…

Alle games die overigens niet native speelbaar zijn met een controller zijn over het algemeen wel te spelen na het installeren van een mapping app (bijvoorbeeld Mantis). Hierdoor is het toch mogelijk de games met een controller te spelen.

Conclusie

De Nacon MG-X Pro is inmiddels verkrijgbaar voor een adviesprijs van €79,90 en heeft ons echt verbaast. Bij alle games die we speelden hadden we geen last van ‘lag’ en voelde het aan alsof we gewoon op de console bezig waren. De analoge sticks geven de controle die je verwachten en de triggers en bumpers zijn ook gewoon Xbox-like. Blijft echter een groot probleem over… we willen naast de MG-X Pro ons Sony Xperia ‘beeldscherm’ ook niet meer kwijt 😇

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vanaf nu beschikbaar: de ETD Academy, een nieuw online leerplatform voor de elektrotechnische detailhandel.

DigiTest: Sony Xperia 5 III review