in

Lenovo ThinkStation P620: Het eerste AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO Workstation ter wereld

Vandaag lanceert Lenovo een nieuwe generatie workstations met de ThinkStation P620, het workstation is de eerste in zijn soort die aan het Tower-portfolio wordt toegevoegd.

Als het eerste en enige professionele workstation dat wordt aangedreven door AMD’s gloednieuwe Ryzen Threadripper PRO-processor, brengt het nieuwe workstation ongekende niveaus van kracht, prestaties en flexibiliteit samen in een single socket CPU-platform.

De huidige digitale creatieve omgevingen zitten vol met steeds groter wordende projecten en steeds complexere workflows. Van ontwerp en visualisatie tot rendering en AI, zakelijke gebruikers hebben een workstation nodig dat niet alleen het tempo kan bijhouden, maar ook beter presteert dan wat voorheen mogelijk was.

‘s Werelds eerste en enige 64 Core Workstation

De ThinkStation P620, biedt ongeëvenaarde kracht en prestaties, evenals de configureerbaarheid om aan de unieke behoeften van elke klant te voldoen op een manier die tot nu toe niet mogelijk was. Door gebruik te maken van AMD’s Ryzen Threadripper PRO-processor levert Lenovo het enige 64 core workstationplatform – een nieuwe industriestandaard. Threadripper PRO-processoren bieden ook kloksnelheden tot 4,0 GHz, 128 lanes PCIe 4,0 bandbreedte en 8-kanaals geheugenondersteuning. Naast snelheid en flexibiliteit hebben Lenovo-klanten nu ook ongeëvenaarde core-tellingen voor multi-threaded workloads in één enkel socket-platform – en gaan daarmee de concurrentie aan met dual socket-oplossingen.

Tot vandaag was het maximale aantal cores dat een single-CPU-systeem aankon 18 cores, terwijl het hoogste aantal cores dat een dual-processorsysteem kan ondersteunen 56 is. De ThinkStation P620 start een nieuw tijdperk van wat kan worden bereikt met een single CPU workstation. Nu kunnen gebruikers naadloze 8K-streaming in real-time bereiken, kortere rendertijden, ultrasnelle simulatie-oplossingen, snelle assemblage-herbouwingen en vlotte interactiviteit met 3D-middelen, dit alles zonder dat ze hoeven te schalen naar een dual socket-systeem.

Het nakomen van de belofte: Enterprise-Class Functies, Betrouwbaarheid en Flexibiliteit

De ThinkStation P620 biedt meer dan een ongeëvenaard verwerkingspotentieel, met flexibele GPU-configuraties, sneller geheugen, snellere opslagsnelheden en 10GB ingebouwd Ethernet – een nieuwe standaard in connectiviteit. Lenovo ontwierp en bouwde de ThinkStation P620 als het meest veelzijdige workstation op de markt, waarbij de knelpunten werden weggenomen zodat de prestaties konden worden opgeschaald en de productiviteit van de gebruiker kon worden verhoogd. Dit omvat ondersteuning voor maximaal twee NVIDIA Quadro RTX 8000 of vier RTX 4000 grafische kaarten, tot 1TB geheugen en 20TB opslagruimte. En wanneer snelheid koning is, is deze krachtpatser het eerste en enige PCIe Gen 4-workstation dat vandaag de dag beschikbaar is – het biedt twee keer de bandbreedte van PCIe 3.0.
De P620 is gebouwd om deze high-end componenten in te zetten en ondersteunt de betrouwbaarheid en stabiliteit ervan. Het geavanceerde ontwerp van de processor brengt bijvoorbeeld ook hogere thermische eisen met zich mee. Door gebruik te maken van een unieke luchtgekoelde oplossing hebben Lenovo en AMD samengewerkt om een op maat gemaakt koellichaam te creëren.

Gebouwd op AMD’s veelzijdige en uiterst schaalbare Ryzen Threadripper PRO Processor zijn er geen grenzen aan wat er kan worden bereikt

“Onze klanten vertrouwen op ons om oplossingen van professionele kwaliteit te leveren die krachtig zijn, maar die flexibel genoeg zijn om te worden aangepast aan de veranderende behoeften”, zegt Rob Herman, General Manager, Workstation en Client AI Business Unit, Lenovo. “Een van de uitdagingen voor IT-afdelingen die we hebben gezien, is de drang om nieuwe technologieën uit te proberen voordat ze zijn doorgelicht, omdat het ontbreekt aan corporate zakelijke functies, certificeringen en beveiliging, en ondersteuning. We hebben nauw samengewerkt met AMD om ervoor te zorgen dat de ThinkStation P620 al deze barrières wegneemt en gebruikers de ondersteuning biedt die ze nodig hebben. Gebouwd op AMD’s veelzijdige en uiterst schaalbare Ryzen Threadripper PRO Processor zijn er geen grenzen aan wat er kan worden bereikt”.

De ThinkStation P620 is ontworpen om te werken binnen enkele van de meest veeleisende professioneel beheerde IT-omgevingen en biedt essentiële corporate zakelijke functies. De strenge normen en tests van Lenovo, ThinkStation Diagnostics 2.0, ThinkShield ondersteuning, upgrades naar Premier Support en drie jaar garantie, zorgen voor de gemoedsrust die nodig is om zelfverzekerd en veiliger te kunnen werken.
Bovendien bieden AMD Ryzen Threadripper PRO-desktopprocessoren geavanceerde beveiligingsfuncties op siliconenniveau, zodat gebruikers hun belangrijke gegevens beter kunnen bewaken. Dit omvat AMD Secure Processor, die code valideert voordat deze wordt uitgevoerd om de integriteit van gegevens en toepassingen te helpen waarborgen, evenals AMD Memory Guard die volledige geheugenversleuteling mogelijk maakt om gevoelige gegevens te helpen beschermen tegen geavanceerde fysieke aanvallen als een PC verloren gaat of wordt gestolen.

“Naarmate de unieke eisen van de hedendaagse beeldend kunstenaars, architecten en ingenieurs complexer worden, werken AMD en Lenovo samen om de prestaties, flexibiliteit en betrouwbaarheid te bieden die nodig zijn om deze werklast aan te kunnen”, zegt Jason Banta, corporate vice president en general manager, OEM client business unit, AMD. “Aangedreven door de nieuwe AMD Ryzen Threadripper PRO-processoren met toonaangevende prestaties en een ongeëvenaarde bandbreedte1, luidt de ThinkStation P620 de nieuwe standaard voor professioneel computergebruik in. Door samen te werken met Lenovo hebben we een product gecreëerd dat de workstations zoals we die kennen echt herdefinieert”.
Ideaal voor power users in verschillende industrieën, nu hebben 3D-kunstenaars en game-ontwikkelaars één enkele machine om de media- en entertainmentervaringen van de toekomst te creëren, te bewerken en op te bouwen. Degenen die in de architectuur en techniek werken, kunnen producten efficiënter ontwerpen, simuleren en visualiseren. Zelfs gebruikers die in kunstmatige intelligentie en virtuele realiteit werken, kunnen nu profiteren van de ThinkStation P620, omdat deze het segment opnieuw definieert en hen in staat stelt om zelfs de meest complexe taken sneller uit te voeren.

Vroeger moesten we altijd kiezen tussen een hoge kerntelling of een hoge kloksnelheid

“Er zijn meerdere stadia betrokken bij het bouwen van Unreal Engine, het aanmaken van content voor onze games en het aansturen van toepassingen in de media en het entertainment”, zegt Pat Swanson, IT-ingenieur bij Epic Games. “Vroeger moesten we altijd kiezen tussen een hoge kerntelling of een hoge kloksnelheid. De Lenovo ThinkStation P620 powered by AMD’s Ryzen Threadripper PRO Processor is voor beide aspecten geoptimaliseerd op een manier die de vorige HEDT CPU’s nooit waren. Het biedt baanbrekende prestaties voor alles, van professionele visualisatie en simulatie tot het compileren en bouwen voor game-ontwikkeling, of het team nu thuis of op kantoor werkt”.

Met baanbrekende prestaties en ongekende professionele grafische ondersteuning, verlegt Lenovo de grenzen van het mogelijke. Door de kracht van AMD’s Ryzen Threadripper PRO-processor te combineren met een volledig aangepast en schaalbaar chassis, heeft de ThinkStation P620 het traditionele workstation, dat is afgestemd op multi-threaded toepassingen, opnieuw in beeld gebracht. De ThinkStation P620 zal vanaf september 2020 beschikbaar zijn via de Lenovo resellers. Om meer te weten te komen over de nieuwste toevoeging aan het productportfolio van Lenovo’s workstation, ga naar www.lenovo.com/p620.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rakuten Kobo lanceert Kobo Nia: een betaalbaar, lichtgewicht en stijlvol instapmodel e-reader

Expert blijft vooruit denken