in

Rakuten Kobo lanceert Kobo Nia: een betaalbaar, lichtgewicht en stijlvol instapmodel e-reader

Geniet van jouw manier van lezen met de Kobo Nia, inclusief een opslag tot 6000 e-books en een batterij die tot wel wekenlang meegaat.

Rakuten Kobo kondigt vandaag een nieuwe e-reader aan: Kobo Nia. Dit compacte, betaalbare apparaat is gebruiksvriendelijk en zit boordevol functies om urenlang comfortabel te lezen. Kobo Nia is vanaf 21 juli 2020 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99,99 euro. Bij diverse retailers zijn vanaf vandaag pre-orders mogelijk.

Bij de ontwikkeling van dit instapmodel hebben de productontwerpers en softwareontwikkelaars van Kobo digitaal lezen op een budgetvriendelijke manier toegankelijk gemaakt voor zowel nieuwe, als ervaren digitale boekenlezers. De Kobo Nia bevat ComfortLight-verlichting om ‘s avonds te lezen, 8GB-geheugen, dat ruimte biedt tot 6.000 boeken, en een 6-inch Carta E Ink-scherm dat niet reflecteert in het zonlicht. Deze nieuwste e-reader is verkrijgbaar in het zwart. De bijpassende sleepcover is beschikbaar in drie kleuren: zwart, aqua en lemon.

De Kobo Nia e-reader is ideaal voor mensen die voor het eerst digitale boeken lezen

‘Als pioniers op het gebied van digitaal lezen is ons doel, al meer dan een decennium lang, om met elk nieuw apparaat de leeservaring te verbeteren,’ zegt Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo. ‘Bij de ontwikkeling van de Kobo Nia hebben we opnieuw onderzocht wat de belangrijkste kenmerken zijn van een instapmodel e-reader en ik ben ontzettend trots op het eindproduct. De afgelopen maanden, tijdens de lockdown wegens COVID-19, zijn e-books echt tot hun recht gekomen. Bij Kobo zagen we een verbazingwekkende toestroom van nieuwe gebruikers en een wereldwijde toename van de leestijd. De Kobo Nia e-reader is ideaal voor mensen die voor het eerst digitale boeken lezen, maar ook voor ervaren lezers die toe zijn aan een vervanging van de e-reader die ze misschien al jaren hebben.’

Digitaal lezen in opkomst

In de afgelopen maanden, waarbij landen wereldwijd in verschillende varianten van een lockdown zaten, heeft Kobo een ongekende groei gezien in de hoeveelheid tijd die over de hele wereld digitaal lezend werd doorgebracht.

‘Veel mensen gingen in deze onzekere tijd over op digitaal lezen, op zoek naar afleiding en vermaak. Dat had een recordhoge groei in leestijd als gevolg,’ zegt Tamblyn. ‘Van maart tot juli zagen we dat Kobo-gebruikers wereldwijd maar liefst 93 procent meer tijd besteedden aan lezen dan het jaar ervoor. Daarnaast hebben we een stroom aan nieuwe klanten mogen verwelkomen, die voor het eerst de voordelen en veelzijdigheid van digitaal lezen hebben ervaren. Het is deels om deze de reden dat we zo enthousiast zijn om Kobo Nia te introduceren als ons nieuwste instapmodel.’

Onbeperkt leesplezier

Met het Kobo Plus-abonnement van Kobo en bol.com kunnen consumenten in Nederland en België onbeperkt lezen en luisteren voor een vast bedrag per maand (12,99 euro voor Lezen en Luisteren; 9,99 euro voor Lezen of Luisteren). De catalogus van Kobo Plus biedt, met ruim 600.000 e-books en meer dan 30.000 luisterboeken, inclusief internationale bestsellers, Nederlandse auteurs en Kobo Originals, voor ieder wat wils. E-books kunnen eenvoudig gedownload en gelezen worden via Kobo e-readers, de leesapps van Kobo en bol.com en de shops van Kobo en bol.com. Luisteren kan via de app voor smartphone en tablet.

Maak kennis met Kobo Nia

  • De perfecte introductie tot digitaal lezen | De Kobo Nia is een toegankelijk instapmodel e-reader dat geen concessies doet op het gebied van functies en kwaliteit. Met een 6-inch Carta E Ink-touchscreen en een resolutie van 1024 x 758 212 ppi biedt het apparaat een comfortabele leeservaring. Het compacte apparaat heeft een strak, modern design met afmetingen van 112,4 mm in de breedte, 159,3 mm in de lengte, en een rand van 9,2 mm. Slechts 172 gram wegend is de Kobo Nia daarnaast een van de lichtste apparaten van Kobo, dus je kunt hem probleemloos meenemen op elk avontuur. Een opgeladen batterij, van 1.000 mAh, maakt het mogelijk om tot weken achtereen te lezen*.
  • De voordelen van ComfortLight | Kobo Nia beschikt over de ingebouwde ComfortLight-technologie, zodat je de helderheid van je scherm eenvoudig kunt aanpassen aan elke leessituatie. Lezers kunnen gemakkelijk dag en nacht genieten van hun boeken en hun eigen lichtinstelling kiezen op basis van persoonlijke voorkeur.
  • Verlies nooit je bladzijde, waar je ook leest | Schakel gemakkelijk tussen apparaten. Je kunt je leeservaring uitbreiden met de gratis Kobo-app voor je smartphone of tablet, zodat je je bibliotheek altijd bij je hebt, ook wanneer je de e-reader niet bij de hand hebt. De e-reader onthoudt de pagina waar je bent gebleven zodat je op elk willekeurig apparaat meteen weer verder kan lezen.
* De batterijduur van het apparaat is afhankelijk van individueel gebruik.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Teufel heeft de RADIO 3SIXTY vernieuwd

Lenovo ThinkStation P620: Het eerste AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO Workstation ter wereld