in

Noteren maar: Rakuten Kobo introduceert de Kobo Elipsa

Jouw boekwinkel, boek én notitieboek in één eReader – Op de Kobo Elipsa kun je meer dan alleen lezen. Met de intuïtieve penfunctie kan je passages highlighten én notities toevoegen aan je eBooks, PDFs of in je notebook. Jouw ideeën, to-do lijsten en aantekeningen sla je direct digitaal op.

Rakuten Kobo introduceert Kobo Elipsa; een innovatieve eReader met features zoals je alleen van Kobo devices mag verwachten. De bijgeleverde Kobo Stylus geeft de Kobo Elipsa een ongeëvenaarde digitale lees- en schrijfervaring.

De deskundige productontwerpers en softwareontwikkelaars van Rakuten Kobo keken voor de Kobo Elipsa verder dan de eReading experience die we al kennen. Het idee? Een must-have schrijf- en leespakket creëren dat een brug slaat tussen print en ebooks. De Kobo Elipsa is voorzien van een 10.3” E Ink Carta 1200 anti-glare scherm, een ComfortLight waarmee je de helderheid aan kan passen, 32 GB-opslagruimte, een stylus-pen en een veelzijdige SleepCover. Deze eReader komt in de kleur Midnight Blue en wordt geleverd met Kobo Stylus en een Slate Blue SleepCover.

“Steeds weer, als we op zoek gaan naar de volgende stap voor Kobo eReaders, gaan we terug naar onze consumenten; de mensen die elke dag lezen. Van hen leren we hoe we hun leeservaring een upgrade kunnen geven. Met de Kobo Elipsa vervullen we de behoeftes van mensen die een boek niet alleen willen lezen, maar er ook écht in willen duiken; mensen die ezelsoren maken, passages highlighten, in de kantlijn schrijven, of notities maken in hun eigen notitieboek. Door tekst op deze manier te benaderen halen lezers het meeste uit boeken, artikelen en documenten.” vertelt Michael Tamblyn, CEO, Rakuten Kobo. “Met deze nieuwe eReader hebben we de boekwinkel, het boek én het notitieboek samengevoegd. Alle ideeën die mensen krijgen tijdens het lezen en schrijven worden moeiteloos vastgelegd.”

Steeds weer, als we op zoek gaan naar de volgende stap voor Kobo eReaders, gaan we terug naar onze consumenten

Tamblyn vervolgt: “Kijkend enerzijds naar de eReaders van vandaag, en anderzijds naar de eIectronic ink writing tablets, zagen wij de mogelijkheid om niet alleen een stuk papier of woorden op een pagina te vervangen, maar om een betere manier te vinden om ideeën op te doen en een plek te geven.”

Het Kobo Elipsa Pack, inclusief Kobo Elipsa eReader, Kobo Stylus en Kobo Elipsa SleepCover, heeft een adviesprijs van €399,99 en is verkrijgbaar bij o.a. BCC, Bol.com, Coolblue, Expert en Mediamarkt. Pre-orders zijn mogelijk vanaf 20 mei en de eReader is leverbaar vanaf 24 juni.

Maak kennis met de Kobo Elipsa

De beyond-the-page eReading experience

“Bij Kobo kijken we continu hoe we de leeservaring kunnen verbeteren. Zo zorgen we ervoor dat digitaal lezen maximaal omarmd wordt. Met de Kobo Elipsa – onze eReader met het grootste scherm ooit – hebben we een nieuwe functie geïntroduceerd: de Kobo Stylus functie,” vertelt Ramesh Mantha, VP Product & Devices bij Rakuten Kobo. “Voor enthousiaste non-fictie lezers was digitaal lezen lange tijd geen optie omdat het niet mogelijk was om bijvoorbeeld te markeren. De Kobo Elipsa lost dat probleem op. Het maakt het markeren van passages in eBooks en PDF’s mogelijk. Daarnaast kunnen er notities gemaakt worden en tot slot is het op de Kobo Elipsa – door middel van de Dropbox functie – mogelijk om documenten te importeren en notities te exporteren.”

De intuïtieve Kobo Stylus beleving

Met de Kobo Elipsa en Kobo Stylus kun je heel makkelijk markeren, highlighten en/of notities toevoegen aan eBooks en PDF’s*. Zo wordt het lezen en markeren van je bestanden een eitje. De Kobo Stylus geeft dezelfde subtiele druk als een gewone pen en is volledig aan te passen aan jouw wensen. Kies het type pen, de dikte, de schaduw en/of de gum die bij je past. Met de Kobo Stylus schrijf je gewoon op de pagina, net als je zou doen in het geval van pen en papier. Onderstreep, omcirkel, highlight óf verwijder; het kan allemaal door middel van twee handige knopjes aan de zijkant van de stylus-pen.

Jouw eigen notitieboek

De Kobo Elipsa heeft ook een ingebouwde notitieboek functie. Hier kun je al je notities ideeën en to-do lijsten in opslaan. De handschriftherkenning, mogelijk gemaakt door MyScript, zorgt ervoor dat je jouw handgeschreven teksten met slechts één aanraking verandert in getypte teksten. Je notitieboek blijft dus netjes en overzichtelijk. In de My Notebooks sectie maak je moeiteloos notities aan en in deze omgeving kun je ze ook beheren. Je kan titels toevoegen om alles georganiseerd te houden en wanneer jij er behoefte aan hebt, kun je je notities nieuwe titels geven of verwijderen. Er zijn verschillende notitie achtergronden beschikbaar; met lijntjes, blokjes of juist helemaal blanco. Door middel van Dropbox support is het makkelijk om documenten te importeren en notities te exporteren, je doet dit in een bestandsvorm naar keuze. Zijn jouw notities geëxporteerd? Dan kun je je notities delen met collega’s, klasgenoten of wie je maar wil.

Het voordeel van ComfortLight

De Kobo Elipsa is voorzien van een ingebouwde ComfortLight technologie, hiermee kun je de helderheid van je scherm op de perfecte stand instellen. Lezers kunnen dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van hun eBook genieten en – afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur – een helderheid kiezen die past bij het moment en de plek waar zij hun digitale boek openslaan. Het touchscreen is het eerste touchscreen met de Carta 1200 E Ink technologie die ervoor zorgt dat de volgende pagina sneller wordt weergegeven en dat er diepere contrasten zichtbaar zijn. Ook kan de Dark Mode gebruikt worden, waarbij witte tekst zichtbaar is tegen een zwarte achtergrond.

Lezen zonder stress, op welk device dan ook

Ook al is de notitiefunctie alleen via de Kobo Elipsa beschikbaar, elke Kobo-lezer kan zijn of haar leeservaring uitbreiden met de gratis Kobo App voor een smartphone of tablet. Zo neem je jouw bibliotheek altijd met je mee, óók wanneer het even niet zo handig is om je Kobo apparaat mee te nemen. Wij onthouden waar je gebleven bent in je boek. Zo hoef je nooit te ‘bladeren’. Het maakt niet uit welke eReader je gebruikt; je gaat gewoon verder waar je bent gebleven.

*PDF’s met een digitale rechten of beperkte toegang zijn niet geschikt voor markeringen of aantekeningen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

HP lanceert krachtig Gaming Portfolio

AOC breidt zijn assortiment uit met draadloze headsets, mechanische toetsenborden, muizen en muismatten