in

LG Electronics verbetert gebruikerservaring met upgrade voor smart-TV webbrowser

De webbrowser-upgrade voor LG smart-TV’s met webOS is vanaf deze maand beschikbaar – LG Electronics heeft geluisterd naar de vraag vanuit haar community en kondigt daarom een update aan voor LG’s smart-TV’s met webOS.

De upgrade verbetert de weergave van webpagina’s en daarmee de gebruikerservaring. De smart-TV’s van LG die draaien op de versies 4.0 tot 5.0 van webOS krijgen een verbeterd UX-design die populaire websites zoals TikTok.com, Reddit.com en DiscoveryPlus.com goed weergeeft. Hierdoor worden de websites precies getoond zoals ze bedoeld zijn en zorgt LG voor een optimale gebruikerservaring.

LG webOS update

Het bieden van betere smart-TV ervaringen aan consumenten wordt steeds belangrijker aangezien smart-TV’s een groeiend aandeel hebben in de wereldwijde TV-markt. Toch kunnen webbrowers die beschikbaar zijn op veel smart-TV’s (inclusief een aantal modellen van LG) bepaalde websites niet goed weergeven, wat leidt tot een verminderde gebruikerservaring. De reden hiervoor is dat, in tegenstelling tot pc’s en mobiele apparaten die de meest recente versie van de webbrowsers gebruiken, de meeste smart-TV-platforms een versie van Chromium gebruiken. Deze versie van Google Chrome gebruikt een Javascript-engine die geen ondersteuning biedt aan de meest recente specificaties die nodig zijn voor een naadloze web-ervaring.

LG Electronics biedt hiervoor een oplossing met een geüpdatete webbrowser voor smart-TV’s met webOS. De upgrade biedt ondersteuning aan de laatste ontwikkelingen en trends. Bovendien maakt de software-update ook diverse andere functies beschikbaar. Zo is het mogelijk om ongewenste advertenties op het internet te blokkeren met Advertising Blocking1, kan je op het web surfen terwijl je TV kijkt met Half View en detecteert en blokkeert Malicious Sites Blocking phishing-websites.

De update is vanaf deze maand beschikbaar, waarbij LG-televisies met de meest recente webOS versies deze als eerste ontvangen (week van 17 mei), daaropvolgend zijn de versies 4.5 (24 mei) en 4.0 (31 mei) aan de beurt.

1 Deze werkt door te voorkomen dat de webbrowser advertenties laadt die keywords zoals AD of ADV bevatten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Amac Pro beheert nu Apple-devices voor zijn zakelijke klanten

Samsung kondigt Galaxy Tab S7 FE en Galaxy Tab A7 Lite aan