in

Amac Pro beheert nu Apple-devices voor zijn zakelijke klanten

Volledige ondersteuning mkb-klanten door Amac Pro en Jamf – Amac Pro, de zakelijke tak van ‘s lands grootste Apple Premium Reseller Amac, gaat samenwerken met Jamf, specialist in Apple-beheer.

Als Managed Service Provider (MSP) gaat Amac Pro met behulp van het Jamf-platform het beheer van Apple-devices verzorgen voor zijn mkb-klanten in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg.

Dankzij deze samenwerking kunnen nu ook kleinere ondernemingen – met 5 tot 50 medewerkers – profiteren van de geavanceerde beheermogelijkheden van het Jamf-platform. Mkb-klanten van Amac krijgen daarmee de beschikking over dezelfde functionaliteiten en tools als grotere organisaties. Amac Pro levert de benodigde licenties en verzorgt het dagelijks beheer, zodat klanten daar zelf geen omkijken naar hebben. Zo hebben ook mkb-klanten de zekerheid dat hun Apple-devices effectief en veilig worden beheerd.

Groeiende adoptie Apple in bedrijfsleven

Het gebruik van Apple-apparaten in het Nederlandse bedrijfsleven is fors toegenomen en zal naar verwachting blijven groeien. Zo blijkt uit onderzoek van Jamf onder 200 zakelijke klanten dat 46 procent van ondervraagde organisaties verwacht dat het aandeel Macs zal toenemen. Dit betekent dat ook de vraag naar beheer van Apple toeneemt, iets waar veel mkb-ondernemingen niet altijd zelf de benodigde kennis voor in huis hebben en waarvoor zij een deskundige partner zoeken. Alle resultaten van het onderzoek van Jamf zijn gepubliceerd in het rapport ‘Zakelijk gebruik van Macs in Nederland’.

Lucas Swaans, Sales Manager bij Amac Pro: “Veel bedrijven kiezen voor Apple vanwege de uitstekende gebruikerservaring. Met het Jamf-platform kunnen we mkb-klanten volledig ondersteunen. Denk daarbij aan het volledig op afstand inrichten van nieuwe devices voor medewerkers die thuiswerken, het configureren en beheren van veilige toegang tot bedrijfsapplicaties en -data, en zorgen dat er wordt voldaan aan de AVG-regelgeving. Wij nemen het beheer van de Apple-devices in de onderneming voor onze rekening, de klant heeft daar zelf geen omkijken meer naar.”

Beheer en Security

“Wij zijn heel trots dat we met Amac Pro als een van de eerste Jamf MSP-partners ter wereld gaan samenwerken”, zegt Wouter Goed, Regional Sales Manager Benelux voor Jamf. “Mkb-organisaties krijgen de beschikking over dezelfde beheerfuncties als grotere organisaties, maar volledig verzorgd door de beheerspecialisten van Amac Pro. Daarmee kunnen ondernemers er zeker van zijn dat zij en hun medewerkers optimaal gebruikmaken van hun Apple-devices.”

Wij zijn heel trots dat we met Amac Pro als een van de eerste Jamf MSP-partners ter wereld gaan samenwerken

Jamf biedt klanten van Amac Pro een keuze uit drie oplossingen voor Apple-beheer en -security. Jamf Pro levert het volledige beheer van Apple-devices, waaronder uitrol en configuratie op afstand, applicatiebeheer, OS-patchmanagement en hardware-inventarisatie. Jamf Connect regelt identiteit en authenticatie voor Apple-devices, waarmee gebruikers via een beveiligde login toegang krijgen tot de zakelijke toepassingen en data die zij nodig hebben voor hun werk. Daarbij kan onder andere gebruik worden gemaakt van multifactorauthenticatie (MFA) en biometrische authenticatie. En tot slot Jamf Protect, een complete enterprise endpoint security-oplossing voor Mac, die bescherming biedt tegen malware en andere dreigingen. Bedrijven kunnen hiermee ook de activiteit op al hun Apple-devices monitoren, zelfs als deze nooit direct verbinding maken met het bedrijfsnetwerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Dyson lanceert eerste stofzuiger met laserdetectietechnologie om onzichtbaar stof in huis te onthullen

LG Electronics verbetert gebruikerservaring met upgrade voor smart-TV webbrowser