in

Dubbel zoveel iPhones ingeleverd bij aanschaf van nieuw exemplaar

Bij Amac ingeleverde telefoons na drie dagen alweer verkocht – Steeds meer consumenten leveren hun oude telefoon in bij de aanschaf van een nieuwe iPhone.

Uit cijfers van Apple-specialist Amac blijkt dat ongeveer een op de zeven klanten bij aankoop van zijn iPhone 15 hun oude smartphone heeft ingeruild voor een nieuw exemplaar. Dat is twee keer zo veel als een jaar geleden. Het aanbod aan refurbished Apple-producten stijgt hierdoor snel.

Uit cijfers van Apple-specialist Amac blijkt dat ongeveer een op de zeven klanten bij aankoop van zijn iPhone 15 hun oude smartphone heeft ingeruild voor een nieuw exemplaar. Dat is twee keer zo veel als een jaar geleden. Klik op de foto om het rechtenvrije beeld in hoge resolutie te downloaden.
Apple-producten die bij Amac zijn ingeruild worden door Amacs Apple Repair uitgebreid getest, schoongemaakt en waar nodig hersteld voordat ze worden aangeboden voor een tweede leven. Amac startte in juni van 2023 met de verkoop van refurbished producten. “De vraag is tot nu toe structureel groter dan het aanbod”, aldus Amac-CEO Ed Bindels. “De ingeleverde apparaten worden gemiddeld na drie dagen alweer verkocht. Het lijkt erop dat refurbished nu echt ontdekt is en wordt omarmd.”

iPhone 15 populair

Volgens Bindels was de komst van de iPhone 15 en iPhone 15 pro een logisch moment een oude telefoon in te leveren voor een nieuw exemplaar. “Bij de lancering van een nieuwe iPhone zien we jaarlijks een stijging in ingeruilde telefoons. Deze keer sprong er wel bovenuit. Na de lancering van de iPhone 15 zagen we ten opzichte van de afgelopen jaren dus een verdubbeling van het aantal ingeleverde telefoons. Door deze iPhones als refurbished aan te bieden voorzien we in een behoefte van klanten die niet op zoek zijn naar de allernieuwste iPhone.”

Bindels is blij dat steeds meer klanten hun oude iPhone in een van de vijftig winkels inleveren wanneer ze een nieuwer model aanschaffen. “Consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid, net als wijzelf. De restwaarde van Apple-apparaten is vaak hoog, waardoor het heel aantrekkelijk is oude producten in te leveren bij aankoop van een nieuw apparaat. De inruilprijs die Amac voor de ingeleverde apparaten geeft is afhankelijk van de ouderdom en de staat van het apparaat en kan oplopen tot de helft van de oorspronkelijke aanschafprijs. Het bedrag dat de klant ontvangt maakt een nieuwe iPhone 15 ook weer toegankelijker.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiGames: Prince of Persia – The Lost Crown

Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid