in

Microsoft benoemt ilionx tot Innovator of the Year 2017

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Partner Awards van Microsoft Nederland heeft ilionx de Innovator of the Year Award in de categorie Healthcare gewonnen.

De ICT-dienstverlener heeft deze award toegekend gekregen door een Kook-app te ontwikkelen voor mensen met een licht verstandelijke beperking, in opdracht van Humanitas DMH.

Lekker, gezond en zelfstandig koken
“Lekker, gezond en zelfstandig koken! Kunnen jullie dat in een mobile app gieten voor mensen met een licht verstandelijke beperking?”, was de vraag van Humanitas DMH aan ilionx. In co-creatie is een app ontwikkeld waarmee de doelgroep op een leuke en gemakkelijke manier een gezonde maaltijd kan bereiden. Tijdens de ontwikkeling van de app hebben de gebruikers steeds centraal gestaan; van het User Experience (UX) traject, de interviews en de gedragsanalyses tot aan het proef-koken met een prototype werden de gebruikers betrokken. Het resultaat is een app die is opgedeeld in zes logische stappen die overzicht en structuur bieden aan de gebruikers, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen tijdens het koken.

Innovator Partner in de Zorg
De Innovator of the Year award is de meest prestigieuze award die Microsoft Nederland jaarlijks uitreikt. André Piso, directeur Health bij Microsoft, reikte de prijs uit aan ilionx. “Het is echt een heel nieuw concept waarbij de intelligente cloud gecombineerd wordt met personal computing. In deze mobile app wordt technologie op een pragmatische manier geboden, waardoor deze groep mensen beter in staat is om zelfstandiger te functioneren. Het is mooi om te zien dat er iets nieuws en toegespitst is ontwikkeld dat een positieve bijdrage levert aan een groep mensen die minder gewend is om met dit soort technologie te werken.”

Rafi Vayani unitmanager bij ilionx: “Natuurlijk zijn wij enorm blij met deze erkenning vanuit Microsoft. Het bewijst ons dat we op de goede weg zitten en het steunt ons in het blijven zoeken naar mooie kansen in de dynamische zorgsector.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Film1 start on demand tv-kanaal

Optimale service in Samsungs nieuwe Service Center in Amsterdam