in ,

NETGEAR introduceert Nighthawk X6S

NETGEAR introduceert Nighthawk X6S Tri-band wifi-extender met gepatenteerde Fastlane3-technologie – Ervaar betere dekking en prestaties en meer gebruiksgemak met een enkele SSID en naadloze roaming, zonder een bestaande router te vervangen.

NETGEAR introduceert de Nighthawk® X6S AC3000 Tri-band-wifi Range Extender met FastLane3 en Smart Roaming (EX8000). Deze werkt met elke router of modem en versnelt en breidt bestaande wifinetwerken uit middels Fastlane3-technologie. Deze gepatenteerde technologie bestaat uit drie componenten: 1) Tri-band-wifi, 2) een speciale wifilink van de extender naar de router en 3) geoptimaliseerde antennes.

De Nighthawk X6S Tri-band-wifi Range Extender biedt een wereld aan nieuwe wifisystemen aan zowel bestaande als nieuwe NETGEAR-gebruikers. Veel mensen gebruiken de router die hun provider meelevert, wat – ongeacht hoe krachtig deze is – ‘dode plekken’ of verbindingsproblemen met zich meebrengt: indeling van een huis, materiaal in muren en beperkingen bij plaatsing van een router spelen allemaal mee. Met FastLane3-technologie wordt trage wifi sneller en onbetrouwbare wifi betrouwbaar – zelfs op grotere afstand van de router of met fysieke blokkades tussen beide apparaten.

Dankzij de Nighthawk X6S-extender met Fastlane3-technologie behoren die beperkingen tot het verleden

De nieuwe Nighthawk-extender vergroot het bereik van het draadloos netwerk tot ruim 230 vierkante meter en vermindert de ruis. Daardoor blijven smartphones, tablets en computers allemaal en gelijktijdig verbonden. De dagen dat je tussen verschillende SSID’s moest wisselen wanneer je door je huis liep zijn voorbij; hetzelfde geldt voor enorme afname in snelheid wanneer je de extender aansluit.

“Ons Orbi Tri-band-wifisysteem met Fastlane3-technologie is een overweldigend succes. We worden overspoeld met positieve reacties over prestaties, bereik en gebruiksgemak. Toch blijven we vragen van klanten krijgen die op zoek zijn naar een Orbi-achtige ervaring, maar vastzitten aan de router van hun provider”, zegt David Henry, senior vice president connected home products bij NETGEAR. “Dankzij de Nighthawk X6S-extender met Fastlane3-technologie behoren die beperkingen tot het verleden. Bestaande Nighthawk-gebruikers kunnen hun voordeel doen met de geavanceerde ‘mesh-achtige’ functionaliteiten die dankzij Fastlane3 aan hun netwerk worden toegevoegd.”

Belangrijkste functionaliteiten van de Nighthawk X6S
NETGEAR Fastlane3-technologie zorgt voor een directe link met de router en biedt tri-band-wifi en smart roaming van voordeur en achtertuin en zolder tot kelder – allemaal onder één SSID. Dankzij ondersteuning voor MU-MIMO en Smart Connect krijgt elk apparaat bovendien de best mogelijke verbindingssnelheid toegewezen.

Innovatieve Tri-band-wifi met FastLane3: Dankzij Tri-band-wifi kan de Nighthawk X6S een speciale verbinding met iedere bestaande wifi-router of modemrouter opzetten. Anders dan bij een enkele of dual-band wifi-range extender, wordt deze verbinding enkel hiervoor gebruikt. Dat komt de algehele snelheid zeker ten goede.

Eén wifinaam voor elke router of modem: een traditionele range extender herhaalt het wifisignaal van een router naar andere delen van het huis, maar vereist dat apparaten van SSID wisselen (één voor de router, één voor de extender), waardoor de verbinding hapert. De nieuwe Nighthawk X6S wifi-extender gebruikt dezelfde netwerknaam en hetzelfde wachtwoord als de router, waardoor die haperende verbinding tot het verleden behoort.

Smart Roaming: de verbeterde Smart Roaming-functionaliteit van de Nighthawk X6S Range Extender verbindt mobiele apparaten op intelligente wijze met het beste wifisignaal. Gebruikers wisselen naadloos tussen router en extender, zodat overal in huis van hoge snelheden kan worden geprofiteerd. Gaming en streaming verloopt zonder problemen – zelfs als de content in 4K-resolutie is.

Andere technische functionaliteiten van de Nighthawk X6S

  • AC3000 wifisnelheden — tot 3Gbps per seconde (1733+866+400)
  • Smart Connect — voor slimme selectie van de optimale wifiband (5GHz of 2.4GHz) voor elk device
  • Multi-User MIMO (MU-MIMO) — voor gelijktijdige datastreaming naar meerdere devices
  • Quad-core Processor — voor verbeteren van draadloze en bedrade verbindingen
  • Zes krachtige antennes — voor optimale prestaties
  • Vier gigabit ethernet-poorten — voor verbinden van gameconsoles, smart-tv’s, of set-top boxes voor streamen van media
  • ReadySHARE® USB Port — voor het verbinden van een USB-printer
  • WiFi Analytics-app voor Android™-devices — om netwerkstatus, signaalsterkte en ruis mee te verminderen
  • De Nighthawk X6S wifi extender kan ook in access point-modus worden gezet, zodat hij direct via Ethernet verbinding maakt met een bestaande router en deze opwaardeert met Tri-bandwifi en AC3000-snelheden. Access Point-modus kan daarnaast worden gebruikt om een Tri-band-wifihotspot in te stellen op een plek in huis waar al een ethernetkabel ligt.

Prijzen en beschikbaarheid
Het Orbi Pro AC3000 Tri-band-wifisysteem (SRK60) voor het MKB is beschikbaar bij zowel geautoriseerde NETGEAR-partners als via andere verkoopkanalen. Een adviesprijs is op verzoek beschikbaar.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

ASUS onthult ASUS Windows Mixed Reality Headset

Logitech introduceert MX Sound