in

Nieuwe Amac-winkel in Breda krijgt zeer bijzondere status

Filiaal wordt vijfde ‘Premium Partner’ van Apple ter wereld – Amac, de Apple-specialist met vijftig winkels in Nederland, opent op zaterdag 17 december een nieuwe winkel in het centrum van Breda.

De vestiging in de Brabantse stad wordt de eerste Apple Premium Partner in Nederland en de vierde in Europa die aan de voorwaarden voldoet om dit label te mogen voeren.

“Ik ben heel trots dat de winkel in Breda het label Apple Premium Partner krijgt”, zegt Amac-oprichter en directeur Ed Bindels. “Er zijn nog maar vijf winkels op de wereld met deze status. Dat Breda ertussen staat toont aan hoe belangrijk Nederland en Amac voor Apple zijn. In de winkel in Breda komt dit nieuwe concept goed tot zijn recht door de grote ruimte die we tot onze beschikking hebben.” De nieuwe winkel in Breda aan de Ginnekenstraat 46 is met bijna 200 vierkante meter ruim twee keer zo groot als het oude pand van Amac aan de Eindstraat. “Het is een compleet nieuw ontwerp en we verwachten in Breda veel mensen uit de regio én ook Belgische klanten te trekken.”

Compleet nieuw ontwerp

Apple Premium Partner is een nieuw winkelconcept van de tech-onderneming uit Cupertino voor winkels die uitsluitend Apple-producten en accessoires verkopen. Eerder openden in Zürich, Praag, Kuala Lumpur en Granada winkels met dit label en nu volgt dus Breda. Het nieuwe ontwerp is mede tot stand gekomen door de ervaring die Apple heeft opgedaan in winkels over de hele wereld. Het is een vervolg op het Apple Premium Reseller (APR)-concept dat in 2009 bij Amac in Eindhoven de wereldprimeur beleefde. In Nederland waren er lange tijd verschillende ketens die dat label mochten voeren. Dankzij diverse overnames, zoals die van iCentre, Xando en ivizi, groeide Amac uit tot de enige APR in Nederland met vijftig winkels door heel het land. Daarmee is het bedrijf tevens de grootste APR van Europa.

Apple heeft met het nieuwe partnerschap en winkelontwerp de lat nog hoger gelegd op het gebied van klantgerichtheid, kennis van het Apple-ecosysteem en professionaliteit. “De meubels voor de Bredase winkel komen uit de Verenigde Staten”, aldus Bindels. “Omdat er in de nieuwe winkel geen toonbank met kassa meer komt is er meer ruimte voor de Apple-producten en bijbehorende accessoires. Nieuw is dat de accessoires voor iPhone, iPad, MacBook en Apple Watch direct naast de producttafels staan. Bijkomend voordeel is dat onze medewerkers met ieder hun eigen specialisme de klanten nog beter kunnen adviseren.”

Extra aandacht voor zakelijke klanten

In de Amac-winkel in Breda komt extra aandacht voor de zakelijke gebruiker. Er is hiervoor een aparte ruimte ingericht om zakelijke klanten te ontvangen. Naast een servicetafel voor inname van reparaties is er een technicus voor iPhones in het pand aanwezig waardoor de iPhone meestal dezelfde dag nog gerepareerd kan worden. Verder krijgt de winkel een trainingsruimte voor zowel persoonlijke trainingen als groepstrainingen. Het nieuwe filiaal kenmerkt zich door een hoge glazen pui. Bindels: “De open deur is vervangen door een elektrische schuifdeur zodat we in de winter de warmte binnenhouden en tijdens de zomer de koelte. Dat is beter voor het milieu.”

De feestelijke opening van de nieuwe Amac-winkel aan een van de bekendste winkelstraten van Breda vindt plaats op zaterdag 17 december. De winkel was sinds januari 2008 gevestigd op de Eindstraat en is inmiddels uit zijn jasje gegroeid. “Dat we nu naar deze schitterende locatie verhuizen en als Apple Premium Partner kunnen starten is een fantastische stap voorwaarts.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lancering NOWATCH: ‘s werelds eerste schermloze horloge dat Philips-hightech verenigt met mindfulness

NACON MG-X Pro is nu verkrijgbaar voor iOS apparaten