in

Apple-specialist Amac lanceert nieuwe zakelijke webshop

Gebruik van Apple-producten neemt sterk toe in bedrijfsleven – Apple-specialist Amac vergroot zijn focus op de zakelijke markt.

Apple-specialist Amac vergroot zijn focus op de zakelijke markt. Het bedrijf heeft een nieuwe zakelijke webshop gelanceerd, waar ondernemers, bedrijven en onderwijsinstellingen eenvoudig hun Apple-producten en accessoires kunnen bestellen.

Het bedrijf heeft een nieuwe zakelijke webshop gelanceerd, waar ondernemers, bedrijven en onderwijsinstellingen eenvoudig hun Apple-producten en accessoires kunnen bestellen. Amac merkt dat er vanuit het bedrijfsleven steeds meer vraag is naar apparaten van Apple.

“De vraag naar Macs, iPhones en iPads vanuit de zakelijke markt neemt al jaren toe”, zegt Amac-CEO Ed Bindels. “Dat heeft onder meer te maken met de verbeterde processoren van Apple, waardoor vooral de Mac een stuk sneller is geworden en een langere accuduur heeft. iPhones zijn al erg populair bij bedrijven en omdat het met de functie ‘Handoff’ makkelijker is geworden taken tussen Apple-apparaten uit te wisselen stappen meer mensen over naar Apple. Daarnaast zijn millennials vaak opgegroeid met technologie van Apple en kiezen ze via Choose Your Own Device regelmatig ook voor Apple op het werk.”

Stijgende omzet zakelijke markt

Volgens Bindels realiseren steeds meer ondernemers zich dat Apple-producten op de lange termijn goedkoper en duurzamer zijn dan andere aanbieders. “Er is minder IT-ondersteuning nodig en de restwaarde van Apple-apparaten is hoog in vergelijking met concurrerende merken. Het voordeel kan na een paar jaar al oplopen tot honderden euro’s. Zakelijke klanten maken dan ook vaak gebruik van onze inruilservice, waardoor ze bij aanschaf van nieuwe producten een relatief hoge prijs ontvangen voor hun oude Apple-apparaten. Het probleemloos kunnen gebruiken van Microsoft Office365 en veilig werken met applicaties in de cloud nemen de laatste twijfels weg.”

Met de nieuwe zakelijke webshop wil Amac het ondernemers makkelijker maken hun Apple-producten eenvoudig online te kopen. Bindels: “De nieuwe webshop heeft dezelfde look and feel als die voor consumenten, maar met alle functionaliteiten die het bedrijfsleven verwacht bij een online zakelijke omgeving. Zo kan elke gebruiker een eigen omgeving aanmaken waar de offertes, bestellingen en facturen overzichtelijk bij elkaar staan en is er de mogelijkheid om gebruik te maken van rollen en rechten in de webshop waarmee bedrijven specifieke toegangs- en machtigingsniveaus kunnen toewijzen aan gebruikers. Tot slot zijn er voor ZZP’ers, startups en grotere bedrijven diverse leasemogelijkheden. En met 48 winkels door heel Nederland is er ook voor ondernemers altijd een Amac in de buurt voor advies, ondersteuning of reparatie.”

De omzet uit de zakelijke markt vertoont al een paar jaar een stijgende lijn bij Amac. Bindels verwacht dat er nog meer ruimte is voor groei in dit segment. “Naast de verkoop van Apple-producten helpen we via Amac Pro ook veel ondernemers en onderwijsinstellingen in Nederland, van klein tot groot, met bijvoorbeeld ondersteuning op IT-gebied, trainingen en reparaties. Devices van Apple zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, ook op de werkvloer.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Digitest: tado° Slimme Thermostaat X – Starterskit review

Amazon Luna Cloud Gaming Service nu beschikbaar in Nederland