in

Nieuwe joystick voor vlieggames

Thrustmaster voegt een nieuw model toe aan haar serie joysticks: de T. Flight Hotas X, een Hotas-model met voorkeuze-instellingen voor de populairste vlieggames. De joystick is volledig compatibel met de pc en de PS3

De T.Flight Hotas X wordt geleverd met standaardconfiguraties voor de populairste vlieggames op pc en PS3 die ondersteund worden: Flight Simulator van Microsoft (pc) en Tom Clancy’s HawX, de nieuwe hit van Ubisoft (pc en PS3). Dankzij deze standaardconfiguraties en het feit dat de T.Flight Hotas X volledig Plug & Play is, kunnen zowel beginnende als ervaren piloten onmiddellijk opstijgen zonder eerst de instellingen te configureren.
De joysticks afneembare throttle biedt nog meer realisme, in het bijzonder wanneer de adrenaline tot grote hoogte stijgt bij het landen, opstijgen of het voeren van een luchtgevecht. Deze full-size joystick beschikt over roerbediening op de voorkant en roerbediening op de stick waardoor de gebruiker kiest hoe hij of zij het roer het liefst bedient. Op de PS3 zijn de twee bedieningen gecombineerd, maar op de pc kan de gebruiker de ene bediening toewijzen aan het roer en de andere aan een vijfde, onafhankelijke as voor meer mogelijkheden.
De joystick heeft 12 knoppen waaraan dan ook 12 verschillende functies kunnen worden toegewezen. Ook kan hij geprogrammeerd worden, de functies kunnen verwisseld worden en er is een intern geheugen waarin de laatst geprogrammeerde configuratie kan worden opgeslagen, die zelfs bewaard blijft wanneer de joystick niet is aangesloten. Bovendien is veel aandacht besteed aan de ergonomie: de vorm van de greep en de throttle zijn ontwikkeld voor comfortabel gebruik, de verzwaarde voet is voorzien van een instelbare weerstand en alle bedieningselementen zijn goed bereikbaar voor de vingers.
De T.Flight Hotas X komt eind september uit en heeft een adviesprijs van 39,99 euro inclusief btw.

Design usb-hub met zeven poorten

Eminent brengt micro bluetooth adapter op de markt