https://www.avforums.com/news/promoted-philips-oled-shootout-the-results.15556
in

OLED+ 903 wint AV Forums blinde test ‘beste OLED-set’

Voor de tweede keer dit jaar hebben communityleden van de website AV Forums de Philips TV OLED+ 903 tot winnaar verkozen in de categorie ‘beste OLED-set’.

AV Forums is een online community waar consumentenelektronica worden besproken en dient als een bron van nieuws, recensies en artikelen over home entertainment, technologie, films, tv-shows, muziek, gaming en meer. Tijdens de test werden OLED-sets van vier producenten (Philips TV, Sony, Panasonic en LG) blind getest om merkvoorkeur uit te sluiten. Voor de resultaten, zie deze link.

In fase 1 van de blinde test werden elf video’s getoond met uiteenlopende beelden. Elke video werd twee keer getoond via media-PC, gestreamd via Netflix of in 4K Blu-ray via een Xbox One X. Deze overwinning in Londen, waar de OLED+ 903 bovenaan eindigde, was niet het enige succes van Philips TV dit jaar. Eerder werd de OLED+ 903 ook uitgeroepen tot winnaar in een vergelijkbare test van de belangrijke Duitse AV-titel Video Magazine in München.

De OLED van Philips TV won elke test met zeer consistente scores.

Tijdens beide tests werden de tv’s onderworpen aan een directe vergelijking tussen de beeldverwerkingstechnologie van vier van de grootste tv-producenten. De vier 65”-sets die ditmaal werden beoordeeld, waren de OLED+ 903 van Philips TV, de Sony AF9, de Panasonic FZW804 en de LG C8. Ze werden onherkenbaar gemaakt, zodat 37 communityleden van AV Forums en 35 communityleden van Video Magazine niet wisten op welk model ze stemden.

Om het speelveld nog meer gelijk te maken, werden alle sets door AV Forums in Londen onafhankelijk op dezelfde standaard gekalibreerd. Hierdoor werden de processoropties beperkt en konden de communityleden alleen afgaan op de verschillen in de onderliggende technologie.

De Philips OLED+ 903 won met meer dan 32% van de stemmen. Sony werd tweede met 24% van de stemmen en Panasonic en LG deelden de derde plek met elk 13% van de stemmen.

Daarna werden de sets in ‘vivid’- of ‘dynamic’-modus geplaatst. Deze modus wordt door de producenten zelf gebruikt om de allerbeste performance te tonen aan de kijker. Zo kan er dus ook een goede vergelijking gemaakt worden tussen de diverse PQ-technologieën van de vier producenten.

De communityleden bekeken dezelfde elf video’s op dezelfde manier als tijdens de eerste fase. De resultaten in Vivid-modus waren nog significanter: met 56% van de stemmen won de Philips OLED+ 903, gevolgd door Sony met 17% van de stemmen.

Danny Tack, Directeur Product & Strategie van Philips TV, zei het volgende over de uitslag: “Dit is onze derde blinde test in twee landen, uitgevoerd door experts binnen het vakgebied die actief zijn op verschillende forums. De OLED van Philips TV won elke test met zeer consistente scores. Niet alleen in de Vivid-modus, waar je de kwaliteit van de P5-processor en onze nieuwe Perfect Natural Reality-functie echt in actie kunt zien, maar ook met de onafhankelijke kalibratie. Op een betere uitkomst hadden we niet kunnen hopen.”

Naast de nieuwe tweedegeneratie P5 Perfect Picture-engine en de nieuwe Perfect Natural Reality-functie is de OLED+ 903 de eerste tv van Philips met een speciaal ontworpen geluidssysteem van de legendarische audiofabrikant Bowers & Wilkins.

De OLED+ 903 is nu beschikbaar in 55”- en 65”-formaat voor respectievelijk €2.299 en €3.499.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zeven op de tien Nederlanders doen kerstaankopen online via smartphone

Sinterklaas geeft dit jaar € 340,9 miljoen online uit