in

Ontdek meer met de nieuwe Camper 1090 van Garmin

Het nieuwe Camper 1090 navigatiesysteem voor camper en caravan beschikt over specifieke navigatiefuncties en een 10-inch display – Garmin kondigt vandaag de Camper 1090 aan, het nieuwste en grootste navigatiesysteem binnen de Camper-serie.

Met het nieuwe 10-inch, hoge resolutie, edge-to-edge touchscreen display van de Camper 1090 zie je als bestuurder onderweg alle belangrijke informatie duidelijker dan ooit tevoren. Het heldere display van de Camper 1090 kun je zowel horizontaal als verticaal gebruiken.

“Het extra grote display van de Camper 1090 maakt het voor bestuurders gemakkelijk om de navigatiedetails te zien die tijdens de reis van belang zijn”, zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “Of je nu met je gezin door je favoriete natuurgebied rijdt of aan een groter avontuur over de grenzen begint, bestuurders hebben nu een scherp, responsief display dat is afgestemd op het rijden met een camper, caravan of trailer.”

Klaar voor avontuur

De Camper 1090 biedt alle belangrijke functies van de huidige Garmin Camper-modellen, zoals de Camper 890, inclusief aangepaste Camper-navigatie1 die rekening houdt met de grootte en het gewicht van de camper, caravan of trailer om een geschikte route-optie te vinden. Tevens worden er meldingen gegeven om te waarschuwen voor aankomende gevaren zoals scherpe bochten en steile hellingen. Sightseeing wordt gemakkelijk gemaakt met Tripadvisor® reizigersbeoordelingen, Foursquare® bezienswaardigheden en de voorgeladen reisinhoud van iOverlander™.
Gebruikers kunnen daarnaast gebruik maken van een database met kampeerplaatsen van ACSI™ en Campercontact™ en gratis stopplaatsen van Trailer’s PARK™. Deze kunnen gemakkelijk worden gefilterd met gewenste voorzieningen zoals elektrische aansluitingen, douches, internettoegang en meer. De Camper 1090 is voorzien van kaarten van heel Europa. Kaarten van andere delen van de wereld zoals Noord- en Zuid-Amerika2, Midden- en Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen gratis worden gedownload op garmin.com/express.

Gemak onderweg

De Camper 1090 biedt functies die het rijgemak verhogen en een veiliger rijgedrag bevorderen. Bijvoorbeeld met Bluetooth handsfree bellen3 en een vernieuwde Garmin voice assistant optie die commando’s vereenvoudigt tot “OK Garmin”, zodat bestuurders hun handen aan het stuur kunnen houden. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi kan het navigatiesysteem kaart- en software-updates uitvoeren zonder verbinding te maken met een computer.

Reisplanning gemakkelijk gemaakt

Met de nieuwe functie voor eenvoudige routeplanning kunnen gebruikers de Camper 1090 koppelen aan de Garmin Drive™ app4 om GPX-bestanden te importeren en te delen voor of tijdens een reis. Bovendien geeft de Garmin Drive app gebruikers toegang tot live brandstofprijzen, verkeer en weer, en de optie om smartphone-meldingen te bekijken. De Camper 1090 kan ook eenvoudig worden gekoppeld aan de Garmin BC™35 draadloze achteruitrijcamera of andere compatibele achteruitrijcamera’s5 om te kunnen zien wat er achter het voertuig gebeurd tijdens het achteruitrijden.

Montage-opties

De extra grote Camper 1090 is uitgerust met verschillende veilige montagemogelijkheden passend bij elk interieur. Denk hierbij aan een magnetische houder met oplaadmogelijkheid en heavy-duty zuignap, een schroefbevestiging, een zelfklevende dashboarddisk en een baladapter met een AMPS-plaat die compatibel is met hardware van derden – inclusief RAM-montagesystemen.

De Camper 1090 is in januari 2021 verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €699,99. Ga voor meer informatie naar www.garmin.com.

1 Niet in alle regio’s beschikbaar. Het ingeven van het profiel van uw camper of caravan garandeert niet dat deze gegevens gebruikt zullen worden in alle routemogelijkheden. Houd altijd de verkeersborden en wegomstandigheden in de gaten.
2 Omvat kaartupdates; dekking van de V.S., Mexico, Canada, Puerto Rico, V.S. Maagdeneilanden, Kaaimaneilanden en Bahama’s.
3 Smartphone (afzonderlijk verkrijgbaar) met BLUETOOTH-technologie nodig.
4 Om deze functie te gebruiken, moet u de Garmin Drive-app downloaden op uw compatibele smartphone (afzonderlijk verkrijgbaar) die is ingeschakeld met BLUETOOTH-technologie en GPS.
5 Afzonderlijk verkrijgbaar; zie Garmin.com voor compatibiliteit.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: CAT S42 smartphone review

LG en Van Domburg Partners sluiten strategisch partnerschap