in

Garmin introduceert de nieuwe zūmo® XT

Garmin kondigt vandaag de zūmo XT aan, een all-terrain GPS navigatiesysteem voor op de motor. Het helpt motorrijders zowel op de snelweg als offroad te navigeren. Het touchscreen van de zūmo XT is handschoenvriendelijk en heeft een zeer helder HD-scherm met een afmeting van bijna 14 cm (5.5 inch).

Dit navigatiesysteem is ontworpen voor de meest extreme omstandigheden, zoals onverharde ondergronden en uitdagende weersomstandigheden. De zūmo XT is regenbestendig en voldoet aan de militaire 810G valtestnormen. Motorrijders zullen zeker de veelzijdigheid van de zūmo XT waarderen. Met een druk op de knop kunnen ze snel en gemakkelijk wisselen tussen street map views, topografische kaarten of BirdsEye satellietbeelden voor het beste inzicht in de route.
“De zūmo XT is klaar voor avontuur, op elk terrein en in elk type weer,” zegt René Dijk, Productmanager Garmin Nederland. “Met z’n grote, heldere HD-scherm met touchscreen kunnen motorrijders de route altijd duidelijk aflezen, zelfs bij zonnig weer. Je kunt de afleesbaarheid van de route op de zūmo XT verder verhogen door hem horizontaal of juist verticaal op de motor te monteren.”

Routes plannen

De zūmo XT heeft veel handige functies, zoals de vernieuwde Garmin Adventurous RoutingTM optie die zoekt naar de meest uitdagende en mooiste routes. Avontuurlijke motorrijders die meer willen dan alleen de gesproken afslag-voor-afslag navigatie, kunnen nieuwe routes en plaatsen ontdekken met de voorgeladen topografische kaarten. Garmin ExploreTM2 helpt avonturiers bij het maken van een planning voor routes, paden en waypoints, niet alleen op hun zūmo XT, maar ook op hun smartphone3 of computer. Verder kunnen motorrijders adembenemende BirdsEye satellietbeelden raadplegen door middel van direct-to-device downloads. Voor deze service heb je geen abonnement nodig.

Bezienswaardigheden bekijken was nooit eerder zo eenvoudig met de handige functies van de zūmo XT, zoals iOverlander points of interest, TripAdvisorTM en FoursquareTM informatie. Zo zijn er miljoenen plekken om te ontdekken.

Ritgegevens opslaan

Het opslaan en delen van ritten is simpel met de nieuwe ingebouwde track recorder optie. Gebruikers kunnen draadloos hun eigen GPX-bestanden importeren3 nadat de smartphone is gekoppeld aan de zūmo XT met de gratis Garmin DriveTM app. Verder biedt deze app smartphone meldingen, actuele benzineprijzen, live4 verkeersinformatie en weersverwachtingen.

Veiligheidsfuncties

Voor optimale veiligheid biedt de zūmo XT een aantal veiligheidsfuncties, zoals BluetoothTM handsfree bellen5, waarschuwingen voor mogelijk gevaar6, automatische meldingen aan familie of vrienden bij een ongeluk, en de mogelijkheid om de zūmo XT te koppelen aan een compatibel7 Garmin inReach satellietcommunicatiesysteem voor het uitwisselen van tekstberichten, het delen van locaties en interactieve SOS-berichten.

Motorrijders kunnen zelfs hun favoriete muziek van hun smartphone afspelen en bedienen via de zūmo XT of via lokale opslag van MP3-bestanden op de navigatie. Met de ingebouwde Wi-Fi® kunnen motorrijders eenvoudig kaarten en software updaten waardoor er geen PC nodig is.
De zūmo XT is te koppelen aan een constante voedingsbron (via een voedingskabel) of vertrouw op de lange batterijduur die tot 6 uur meegaat (3,5 uur met de schermhelderheid op 100%).

De zūmo XT is vanaf nu beschikbaar voor een adviesprijs van €499,99. Ga voor meer informatie naar Garmin.nl/zumo.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Razer Viper Mini – geavanceerde technologie in een kleine muis

The VR Room trapt pop-up tour af met nieuwe vestiging in Tilburg