in ,

OPPO stelt zijn nieuwe OPPO Air Glass 3 voor tijdens MWC 2024

OPPO heeft tijdens MWC 2024 een prototype onthuld van zijn nieuwe generatie Assisted Reality-brillen, de OPPO Air Glass 3.

De Air Glass 3 heeft toegang tot OPPO’s AndesGPT-model via een smartphone en biedt zo een nieuwe, naadloze AI-ervaring. Op basis van jarenlange technische ervaring in AI heeft het merk het OPPO AI Center opgericht. Zo wil OPPO een breder scala aan gebruikersgerichte AI-producten en -functies verkennen.

  • OPPO onthulde tijdens MWC24 zijn nieuwste OPPO Air Glass 3-prototype, dat XR en AI integreert, en demonstreerde AI-functies waaronder de OPPO AI Eraser
  • Met het OPPO AI Center wil OPPO voorloper blijven in het ontwikkelen en implementeren van AI
  • De OPPO-producten die in 2024 in Europa worden geïntroduceerd zijn uitgerust met de nieuwste generatieve AI-functies van OPPO

De lichtste binoculaire AR-bril ter wereld brengt gebruikers dichter bij AI

Multimodale AI-technologie begrijpt verschillende soorten gegevens zoals tekst, afbeeldingen, video en audio. Hierdoor kan de technologie complexere gebruikersscenario’s verwerken en interpreteren, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor gebruikersinteracties, zoals spraak en visuals. Hoewel XR-apparaten (extended reality) nieuwe mogelijkheden bieden voor het implementeren van deze functies, vereisen ze zowel geavanceerde functionaliteit als een lichtgewicht design om daadwerkelijk de rol van een persoonlijke, alledaagse slimme assistent te kunnen innemen. Gedreven door deze visie heeft OPPO het gloednieuwe OPPO Air Glass 3-prototype geïntroduceerd om de mogelijkheden van AI-technologie te verkennen op basis van samenwerking tussen XR-apparaten en smartphones.

De OPPO Air Glass 3 weegt slechts 50 gram en heeft een zelfontwikkelde waveguide met een brekingsindex van 1,70, een uniformiteit van de schermhelderheid van meer dan 50% en een piekhelderheid voor de ogen van meer dan 1.000 nits. Samen zorgen deze ervoor dat de OPPO Air Glass 3 een draagervaring biedt die dicht in de buurt komt van die van een gewone bril, terwijl het ook het beste full-color beeldscherm in zijn soort biedt. Dankzij de toegang tot OPPO AndesGPT via de Air Glass-app op de smartphone, hoeven gebruikers alleen maar lichtjes op het pootje van de OPPO Air Glass 3 te drukken om de AI-spraakassistent te activeren en een reeks taken uit te voeren.

De OPPO Air Glass 3 ondersteunt aanraakinteractie, waarmee functies zoals het afspelen van muziek, spraakoproepen, het weergeven van informatie, het bladeren in kleurenafbeeldingen en nog veel meer eenvoudig kunnen worden bediend. De bril is ook voorzien van omgekeerde geluidsveldtechnologie, een open akoestisch ontwerp met vier microfoons en andere innovaties die de geluidsisolatie verbeteren voor een hoge geluidskwaliteit en verbeterde privacybescherming.

Het nieuwe OPPO AI Center omarmt AI

OPPO investeert al lang in AI en de ontwikkeling van AI-functies. Tijdens OPPO ODC 2023 introduceerde het bedrijf zijn eerste zelfgetrainde generatieve AI-model, AndesGPT, met dialoogverbetering, personalisatie en samenwerking tussen cloud-apparaten. Op 31 december 2023 vroeg OPPO meer dan 3.160 wereldwijde patenten met betrekking tot AI aan.
Op 20 februari richtte OPPO het OPPO AI Center op, een nieuw centrum waardoor het bedrijf zich beter kan richten op R&D in AI en van waaruit het vooruitstrevende, gebruikersgerichte verkenning van technologie en toepassingen kan stimuleren. Zo wil OPPO de voordelen van AI voor iedereen toegankelijk maken.

Volgens OPPO zullen de producten die in 2024 in Europa worden geïntroduceerd, zijn uitgerust met geavanceerde generatieve AI-mogelijkheden, waaronder de innovatieve OPPO AI Eraser-functie. OPPO wil pionieren op het snijvlak van AI en wil AI-technologie toegankelijker maken voor gebruikers wereldwijd.

“Na featurephones en smartphones zullen next-gen AI-smartphones de derde grote transformatiefase in de mobiele telefoonindustrie vertegenwoordigen. In het tijdperk van AI-smartphones zullen zowel de mobiele telefoonindustrie als de gebruikerservaring revolutionaire veranderingen ondergaan”, zegt Pete Lau, Chief Product Officer van OPPO. “Bij OPPO willen we een bijdrager en promotor van AI-smartphones worden.”

Een AI-ecosysteem door gezamenlijke innovatie

Een volwassen AI-ecosysteem vereist open samenwerking in de hele industrie. OPPO wil volop ondersteuning bieden aan de oprichting van dit ecosysteem. Daarom reiken OPPO’s inspanningen op het gebied van AI veel verder dan zijn eigen innovaties en omvatten ze een divers portfolio van samenwerkingen met een reeks wereldwijde partners.

Op het MWC van dit jaar sluit OPPO zich aan bij de startup AlpsenTek en Qualcomm, die samen werken aan de ontwikkeling van Hybrid Vision Sensing-technologieën met het nieuwe AI Motion-algoritme. AI Motion is ontwikkeld onder leiding van OPPO en kan beeldvervaging en beeldinterpolatie met hoge framesnelheden uitvoeren voor gebruik in hogesnelheidscamera’s, op basis van een combinatie van traditionele RBG-beeldgegevens en EVS-bewegingsgegevens (Event Vision Sensing). Met AI Motion bieden smartphones geavanceerde oplossingen voor het vervagen van beelden en foto’s, waardoor het mogelijk wordt om echte 960 fps slow-motion video’s in 4K-resolutie vast te leggen. Het gebruik van EVS-gegevens voor nauwkeurige uitlijning van bewegende objecten tussen frames verbetert zowel het dynamisch bereik als de resolutie. Deze technologische integratie biedt interessante mogelijkheden voor het vastleggen van beelden en video’s, waardoor het potentie el voor het maken van creatieve content wordt vergroot.

Onder zijn missie van ‘Technology for Mankind, Kindness for the World’, blijft OPPO investeren in de ontwikkeling en toepassing van AI. OPPO blijft nauw samenwerken met partners over de hele wereld om meer vernieuwende producten en diensten te introduceren die verbeterde mobiele ervaringen aan gebruikers bieden. Intussen wil OPPO een meer open en geavanceerd wereldwijd technologie-ecosysteem creëren.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Maak kennis met Index BPM: de slimme bloeddrukmeter van Garmin

Nieuwe Amstelveense Amac-winkel wordt twee keer zo groot