in

Panasonic introduceert nieuwe line-up 4K LED-tv’s

Vandaag introduceert Panasonic met trots de nieuwe 4K LED-televisie line-up voor 2018 met verbeterde beeldprestaties en schitterende designs. Het nieuwe vlaggenschip onder de Panasonic LED-tv’s, de FXW784-serie, heeft het betoverende “Art & Interior Glass” frame en is gemaakt van aluminium en glas.

De tv is extreem dun en lijkt qua uiterlijk sterk op de onlangs aangekondigde FZW954 en FZW804 OLED-modellen van Panasonic. Er zijn nog twee series die het 4K LED-aanbod compleet maken, de FXW724 en FXW654, beide bieden een elegant en dun “Switch Design”, voor meer flexibiliteit.

  • Alle 4K LED-tv-modellen voor 2018 ondersteunen de nieuwe HDR10+ dynamische metadata technologie
  • Overweldigende kleurweergave met de meest verfijnde nuances
  • Elegant en extreem dun Art & Interior Glass Design

De beeldkwaliteit van het LED-tv-aanbod is naar een hoger niveau getild, met uitsluitend 4K HDR-schermen, een krachtigere beeldverwerking en verbeterd dimmen van achtergrondverlichting. Alle LED-schermen van Panasonic voor 2018 zijn compatibel met High Dynamic Range (HDR) voor de meest gedetailleerde en accurate beelden. Verder hebben alle modellen meervoudige HDR-ondersteuning, met onder andere HDR10, HLG en de nieuwe HDR10+ dynamische metadata technologie.

Grotere, helderdere, snellere prestaties

Het aanbod 4K LED-televisies bestaat uit drie series, aangevoerd door het sensationele vlaggenschip, de FXW784-serie. De overige series zijn het tussenmodel FXW724 en het instapmodel FXW654.

De LED-schermen van Panasonic bieden de allerbeste 4K-beelden dankzij een verbeterd contrast en het meest uitgebreide kleurenpalet dat er bestaat op een LED- scherm. De 4K HDR-kwaliteit is significant verbeterd dankzij de verbeterde geavanceerde videoverwerking van Panasonic. Dit bevat voor specifieke modellen digitaal verbeterd lokaal dimmen van de LED-achtergrondverlichting, hierdoor wordt de aanpassing van de achtergrondverlichting gecombineerd met signaal- verwerkingscontrole, zodat de helderheid van de tv ingesteld kan worden op honderden gebieden verspreid op het scherm. En door een toename van 20 procent van het maximale helderheidsniveau voor de hele serie, is het resultaat het allerbeste contrast dat een LED-scherm van Panasonic ooit heeft gehad. Verder zijn de kleuren verbeterd door de videoprocessor, die een kleurenpalet met een breed kleurenspectrum bieden1. De LED-schermen van Panasonic kunnen daardoor de meest subtiele verschillen in schaduwen weergeven, waardoor beelden meer diepte krijgen en het driedimensionale effect wordt verbeterd.

Verfijnd en flexibel design

Panasonic is geïnspireerd door het sensationele uiterlijk van haar OLED-tv’s en heeft haar grenzen op het gebied van LED-design verlegd. Dit heeft geleid tot de productie van een serie modellen die de innovatieve “Art & Interior” vormgeving van het bedrijf omarmen, waarbij er geen concessies worden gedaan op het gebied van vormgeving en functionaliteit. Alle FXW784 -modellen hebben een glazen behuizing met een frameloos design van één vlak, waardoor een 360° design is ontstaan dat alle visueel storende elementen verbergt en prachtig is om naar te kijken. Met een kleine behuizing die de aansluitingen van de set verbergt en opgaat in de glazen buitenkant van het scherm, definiëren deze revolutionaire modellen het concept van televisie-design opnieuw. Zelfs de FXW724-serie, die 20 procent dunner is dan afgelopen jaar en gemaakt is van het allerbeste metaal, heeft een schitterende subtiele vormgeving. Voor bepaalde schermformaten hebben de FXW724 en FXW654 een “Switch Design”, waarmee de gebruiker de voet kan instellen op de volledige breedte van de tv of in een smallere setting naar het midden, op basis van de breedte van het tv-meubel thuis.

Het vervolg op HDR

Naast HDR10 en HLG zijn alle 4K HDR LED-schermen van Panasonic compatibel met HDR10+ dynamische metadata technologie; het nieuwe, royaltyvrije platform voor metadata voor High Dynamic Range (HDR), geproduceerd door 20th Century Fox, Panasonic en Samsung. HDR10 wordt gebruikt voor het UHD Blu-ray-format en 4K HDR-content van streamingdiensten, terwijl HLG het HDR-formaat is dat compatibel is met tv-uitzendingen.

Voldoen aan de verwachtingen van HDR-gamers
Om tegemoet te komen aan de wensen van de meest ervaren gamers, bevat de 2018 line-up LED-schermen een 4K gamemodus met de allersnelste reactietijd ooit behaald door Panasonic, wat ervoor zorgt dat 4K HDR-gamers de meest fantastische ervaring hebben. De ultrasnelle modus maakt gebruik van uitzonderlijk snelle beeldverwerking, wat resulteert in scherpe, zeer gedetailleerde HDR-beelden.

FXW784: de nieuwe generatie beeldkwaliteit met een adembenemend design Met maximale helderheidsniveaus die circa 20 procent hoger zijn vergeleken met de modellen van vorig jaar, is het vlaggenschip FXW784 het toppunt van 4K HDR op een LED-scherm. Het heeft dezelfde toonaangevende Hollywood Cinema Experience (HCX) processor als de OLED-schermen voor 2018 van Panasonic en een 4K Pro HDR Cinema-beeldscherm, plus een breed kleurenspectrum. De witbalans is ook verbeterd, met als resultaat accuratere kleuren dankzij de controle die de HCX-processor uitoefent. De processor zelf is mogelijk gemaakt door jarenlange optimalisatie van kleur, zwartwaarden en helderheid vanuit de kennis en ervaring met de ongeëvenaarde plasma-tv’s en professionele uitzendapparatuur om een beeldkwaliteit te leveren die de visie van de filmmaker trouw blijft. Met een supersnel scherm zijn schokken en onscherpte bij snelle scènes uitgesloten, waardoor sport en actiefilms optimaal helder en vloeiend worden weergegeven.

De FXW784 is ontworpen op basis van de Art & Interior designfilosofie van Panasonic. Het adembenemende, ultradunne glazen frame en de standaard van het allerbeste metaal maken de FXW784 een uniek LED-tv-model.

FXW724: de nieuwste generatie 4K HDR in een ultradun, prachtig design

De FXW724-serie biedt veel belangrijke specificaties voor een optimale 4K HDR weergave, zoals lokaal dimming, HDR Brightness Enhancer, een breed kleurenspectrum, een virtuele LUT en grotere, 20 procent helderdere 4K HDR- schermen. Deze serie heeft een prachtig metalen frame met een dunne rand die verfijnd is door de allerbeste materialen te gebruiken. Dit model heeft tevens een aanpasbare “Switch Design” standaard waarmee de voetjes over de hele breedte van het scherm of juist in het midden van het scherm geplaatst kunnen worden voor meer flexibiliteit bij het plaatsen.

FXW654: instapmodel met voortreffelijke 4K HDR-beelden en een geweldig design
De FXW654-serie bevat innovatieve functies die de meeste instap-tv-modellen niet hebben. Adaptive Backlight Dimming Plus en een virtuele LUT zijn samengevoegd om de controle en finesse te verbeteren van de HDR-kleuren van de FXW654. De grotere schermformaten van deze serie heeft hetzelfde aanpasbare “Switch Design” als de FXW724-serie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De bestverkochte draadloze beveiligingscamera is nu nog beter: NETGEAR Arlo Pro 2 neemt op in 1080p

Zebra verhoogt productiviteit met Robuuste Smartphones