in

DigiFocus: iPhone 12 | Wat we willen weten

En het is zover, Apple heeft de paradepaartjes van dit jaar bekent gemaakt. En niet één, nee er zijn maar liefst vier nieuwe modellen; de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn de twee high-end modellen en als instap en goedkopere versies zijn er de iPhone 12 mini en iPhone 12.

Wil je de ‘goedkoopste’ iPhone 12 Mini kopen moet je toch ook al 809 euro aftikken. En zoals bekent krijg je er dan uit milieu-overwegingen geen adapter en oortjes meer bij. Deze milieuregel zorgt ervoor dat de iPhones in een kleinere verpakking passen waardoor er bij transport zeventig procent meer iPhones vervoert kunnen worden in dezelfde ruimte als voorheen. Is dit een trend die andere fabrikanten gaan volgen?

Wat we nu weten

Waar kijken we dit keer naar uit? De geruchtenmolen heeft natuurlijk niet stil gestaan en eindelijk is bekent welke nieuwe features ons dit keer verleiden om dit jaar een iPhone aan te schaffen. Laten we er een aantal uitlichten, uiteraard is het design weer iets aangepast en lijkt de nieuwe iPhone op de iPad Pro met rechtere hoeken en een strakke chirurgisch stalen rand rondom. Aangezien die van mij altijd in een hoesje zit is dat voor mij het minst belangrijk. Dat de constructie van het glas is verbeterd en volgens Apple vier keer beter tegen schade bestand is een aangename bijkomstigheid. Ik kijk nu al uit naar de eerste testfilmpjes op YouTube… Het ‘Ceramic Shield’ glas kan met een IP68-rating ook dieper onderwater en een druk van zes meter weerstaan.

De A14 Bionic-chip is uiteraard nog sneller dan zijn voorganger en Apple zet ook echt in op draadloos laden. Het niet meer meeleveren van een adapter heeft daar mede mee te maken, met sensoren en magneten aan de achterkant kan je de iPhones makkelijk op een draadloze lader klikken. Tevens kunnen accessoires ook gebruik maken van deze mageneten, gat in de markt voor accessoires leveranciers. Alle modellen hebben vanaf nu OLED schermen en uiteraard hebben de camera’s ook een upgrade gekregen. Een diafragma van f/1.6, nachtmodus (ook bij de camera aan de voorzijde), Deep Fusion (helpt sterk bij gemiddeld licht), (ultra)groothoeklenzen, telelenzen, grotere sensor en ga zo maar door. De Pro-iPhones hebben ook een time-of-flightsensor voor bijvoorbeeld snellere autofocus in low-light en augmented reality. Voor video kan je 10bit HDR3 4K met 60fps Dolby Vision opnemen maar uit ervaring weet ik dat wanneer je op maximale instellingen opneemt je telefoontje snel volloopt. De 4K Dolby Vision-videobeelden zijn via AirPlay te streamen je naar Apple TV en gecertificeerde smart‑tv’s.

Alle modellen hebben vanaf nu OLED schermen en uiteraard hebben de camera’s ook een upgrade gekregen

Niet geheel onbelangrijk: ze ondersteunen 5G op frequenties die in Nederland en België gebruikt worden. Hoe lang zouden de 5G-gekkies nog blijven proberen deze ontwikkeling te stoppen?

Wat we willen

De iPhone 12 Pro is verkrijgbaar in oceaanblauw, goud, zilver en grafiet en uiteraard draaien de modellen op IOS14. Als het allemaal meezit kan er vanaf 16 oktober 14.00 uur geleverd worden. Kijk even in je portemonnee voordat je besteld want de goedkoopste had ik al vermeld maar de iPhone 12 Pro Max 512GB gaat voor 1609 euro over de toonbank. En toch ga ik er voor 😉

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Canon lanceert de PowerShot ZOOM

Last mile startups Bringly en Packaly starten landelijk bezorgcollectief voor retailers