in

DigiFocus: MB reduceren: zo moet dat!

Je hebt de nieuwe iPhone 7 met 2000 MB maar toch is dat eigenlijk niet genoeg om tegenwoordig van te ‘leven’ – We willen namelijk steeds meer: video’s kijken, foto’s sturen, op social media zitten en nog veel meer.

Maar dat kost helaas allemaal MB’s. En die kunnen snel gaan. Om deze reden hebben wij een lijstje opgesteld met tips hoe jij je MB verbruik kan reduceren. En dat hoeft niet eens zo moeilijk te zijn.

1. Wi-Fi aanzetten
Verrassend: Wi-Fi. Maar het is wel zo! Als je Wi-Fi aan staat, dan verbruik je helemaal géén MB. En tegenwoordig heb je op zoveel plaatsen Wi-Fi. Het is ook niet meer raar om bij iemand thuis om de Wi-Fi te vragen. En in openbare ruimtes heb je ook steeds vaker Wi-Fi. Zet het bijvoorbeeld aan in de bus!

2. 4G uitzetten
4G wordt gezien als een van de belangrijkste functies op een toestel. Als dat er niet op zit is de kans klein dat je het niet gaat kopen. Maar let op! 4G kan hartstikke veel MB kosten. Het is fijn dat alles sneller gaat, maar met een klein beetje meer geduld heb je minder MB verbruik. Sommige apps schakelen namelijk over naar betere beeld- en geluidskwaliteit, wat extra data kost. En omdat het zo snel gaat met 4G ga je automatisch meer filmpjes kijken, en dus meer data verbruiken. Probeer eens 3G! Dat kan je zomaar de helft schelen.

3. Laat de apps op de achtergrond niet aanstaan
Je kunt de apps op de achtergrond uitzetten op verschillende manieren. Dit is afhankelijk van wat voor merk je hebt. Bij de iPhone 7 en andere iPhone varianten doe je dat door twee keer op de homebutton te drukken. Je krijgt dan het multitask-scherm. Veeg de programma’s omhoog die je wilt uitzetten. Doe je dit niet, kunnen apps op de achtergrond nog draaien waardoor je dit onnodig MB kost.

4. Mobiele data aanpassen
Op de iPhone kun je nu zien hoeveel MB je verbruikt voor welke app. En sommige apps wil je alleen offline gebruiken, maar toch verbruik je er MB voor. Dit kun je nu aanpassen. Ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Mobiel netwerk’ -> ‘Gebruik mobiele data voor’. Hier kun je aan/uit vinken waar je mobiele data voor wilt gebruiken.

5. Zet je Wi-Fi assistentie uit!
Een erg belangrijke. Wi-Fi assistentie zit op iOS 9 en 10 van de iPhones. Stel: je bent een video aan het kijken en het Wi-Fi signaal is slecht; dan schakelt 3G/4G automatisch aan als je Wi-Fi assistentie aanstaat. Zet Wi-Fi assistentie dus uit. Anders kan het je zomaar een heleboel MB kosten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Osmo Coding leert essentiële vaardigheden

HP Inc. innoveert zijn Premium Consumer Portfolio