in

DigiFocus: en wéér een nieuwe iPhone

Wat is dat toch met nieuwe telefoons en de aantrekkingskracht die deze op kinderen maar ook volwassen hebben. Waarom wil bijna iedereen altijd gaan voor de nieuwste, beste of snelste… en in mijn geval dus iPhone.

Eerlijk; ik ben een soort fanboy! iPhones, iPads, iMac, MacBook, Apple TV en we praten hier al heel wat jaartjes met Siri in huis. Daarnaast kom ik altijd graag bij onze lokale Apple-dealer om gewoon even te snuffelen – natuurlijk heb ik alle producten al online gezien maar wil ook ze altijd even ‘live’ zien en voelen.

Oude iPhone

Het begon allemaal met een iPod om al snel over te stappen op m’n eerste iPhone 3G welke m’n iPod natuurlijk overbodig maakte. M’n portemonnee liet toentertijd niet toe om ieder jaar een nieuwe te kopen maar daar hoef ik me tegenwoordig gelukkig niet meer zo druk om te maken. Een iPhone 11 kopen wordt dan ook gelijk de iPhone 11 Pro Max en z’n voorganger schuift door naar één van mijn kinderen. Iedereen blij!

Innovatie

Tuurlijk is er na de introductie van de eerste iPhone een hoop ‘gekopieerd’ door concurrenten en is de smartphone niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En nee, het is al even niet meer zo dat Apple altijd voorop loopt met de nieuwste opties voor de iPhone. Maar in mijn Apple wereldje werkt het allemaal zo lekker samen.

Maar in mijn Apple wereldje werkt het allemaal zo lekker samen

Je merkt ook dat alle Apple producten steeds meer naar elkaar groeien. Zo komt Apple dit jaar met een eigen chip voor Apple computers (dus geen Intel meer) en dit gaat alles nog dichter tot elkaar laten komen. Nieuwe updates voor mobiele Apple producten en aan de andere kant gaan Apple computers ook qua iOS en OS naadloos in elkaar over, tot en met de vorm van de gebruikte icoontjes aan toe.

Maar is het super innoverend? Een homescherm waar je widgets kan toevoegen? Een App Library voor je Apps? Picture-in-picture optie? Of de drie camera’s op de iPhone 11 Pro Max? Niet echt natuurlijk maar het werkt allemaal zo lekker samen zoals ik al aangaf en crashen of virussen? Ik heb het nog niet echt meegemaakt.

Weer een nieuwe iPhone

Ik betrap mezelf er op dat ik regelmatig Google op Apple geruchten over nieuwe producten. Zo lijkt de nieuwe iPhone 12 een compleet nieuw design te krijgen met een kleinere notch. Een 120 hertz Super Retina XDR OLED scherm waardoor alles nog soepeler gaat lopen. En wat dacht je van een 20 watt snellader en uiteraard 5G mits er tegen die tijd nog een paar palen overeind staan. Door de coronacrisis is het nog niet zeker wanneer de 12 zal verschijnen en zal er waarschijnlijk schaarste zijn tijdens de lancering. Dat wordt dus bivakkeren voor een Apple store zoals het een echte fanboy betaamt… maar dat gaat zelfs mij toch net effe te ver!

iPhone 12 & 13 geruchten in beeld:

iOS 14 review:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Logitech Slim Folio PRO review

PlayStation®Plus is jarig: 10 jaar online gamen op het hoogste niveau