in

DigiFocus: Bescherm je smartphone

Fanboys en girls kijken al maanden van te voren uit naar de release van hun ‘eerste levensbehoefte’, de nieuwste smartphone. Of het nu de iPhone 11 Pro Max is of de Samsung Galaxy S20 welke de ‘new best friend’ gaat worden maakt eigenlijk niet uit, ze moeten hem gewoon hebben.

Even het maandbedrag van het abonnement verhogen of papa lief aankijken en daar is ie dan. Met snellere processors, betere camera’s , nieuwe features of een nieuw design zorgen de leveranciers er voor dat ze elk jaar weer verlangen naar de nieuwste.

Bescherming

Voor bijvoorbeeld een iPhone 11 Pro Max 256GB rekenen ze gewoon bijna €1.500 euro af en lopen er mee over straat alsof het een blikje frisdrank is. Verzekeren kunnen ze het kostbare bezit natuurlijk maar dan blijken dat veel verschillende ‘schades’ ineens niet gedekt.

Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat we onze telefoon gemiddeld 85 keer per dag tevoorschijn halen

Het blijkt dat de jeugd van tegenwoordig zelfs liever zonder telefoonhoesjes rondloopt omdat je anders niet kan zien welk merk/type ze hebben aangeschaft. Als bezorgde ouder zal ik er toch altijd op hameren dat er in ieder geval wel een hoesje moet komen, en dat er wel een te vinden is die bij ze past. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat we onze telefoon gemiddeld 85 keer per dag tevoorschijn halen, en dat we soms niet eens meer door hebben dát we ‘m pakken. Dit betekend dus ook 85 momenten dat de smartphone op de grond kan kletteren, need I say more? Nog een paar interessante weetjes betreffende smartphones om mijn punt te maken:

  • Meer dan 23 dagen per jaar kijken we naar het smartphone scherm en dit wordt alleen maar meer.
  • Het checken van onze telefoon kost eigenlijk bijna geen tijd, het zijn een soort ‘opvulmomenten’, mail checken in de trein bijvoorbeeld. Maar je kan ook sneller je weg vinden of een afspraak maken (tijdwinst).
  • Pokemon Go is dé app/game waarbij de kans dat een smartphone beschadigd het grootst is. Dit komt doordat de kids al turend naar het scherm zich over straat bewegen, Pokémon aan elkaar willen laten zien en gevechten aan gaan.
  • Een leuk feitje: Stuart Hughes iPhone 5 Black Diamond is de duurste (£10.000.000) smartphone ter wereld! Deze iPhone is bedekt met 135 gram, 24 karaats goud en er zijn maar liefst 653 witte diamanten verwerkt op het logo en de zijkant.
  • De allereerste mobiele telefoon woog ongeveer 1134 gram, die kon je dus beter maar niet op je voet laten vallen, en erger nog; er waren toen nog geen beschermhoesjes 😉

Keuze is reuze

Voor een klein bedrag vind je al een doorzichtig iPhone hoesje zodat ze toch kunnen laten zien welke kleur de smartphone origineel is, of van welk merk. Er is een oneindig assortiment en altijd wel iets dat bij de leefstijl of doelgroep past. Gaan ze voor trendy, stoer, luipaard print, leer of suikerspin roze? Of kiezen ze voor broekriem telefoonhoesjes, waterdichte of met ruimte voor bankpasjes varianten? Laat ze dan ook eens kijken of ze een hoesje voor de iPad of EarPods nodig hebben. Hoesje iPhone 11 is bij ons inmiddels in gebruik, kan ik ook weer rustig slapen.

Ik wil dus zeggen; laat die kids voordat ze de telefoon uit hun broekzak halen, eerst kiezen voor een bijpassend beschermhoesje en bijvoorbeeld een screenprotector naar keuze.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Pakketjes zonder doos: bol.com pakt dit jaar 7 miljoen artikelen niet in

DigiTest: Sony SRS-XB402M draadloze speaker