in

DigiTest: Sony SRS-XB402M draadloze speaker

In de jungle van draadloze speakers is het tegenwoordig moeilijk om een speaker te vinden die bij jou past en aan je wensen voldoet.

De Sony SRS-XB402M is een draadloze speaker, bedoeld voor onder andere feesten en partijen op het strand of bij je thuis. Hoe onderscheid deze speaker zich ten opzichte van andere?

Looks

Onderscheiden doet de Sony met z’n looks, de ronde speaker is opgedeeld in drie delen. Twee daarvan zijn voor de schuingeplaatste dynamische speakers met daaronder MRC-speakerconus (Mica Reinforced Cellular) bekleed met stof aan de buitenzijde. Het derde deel, de achterzijde (met aansluitingen voor opladen achter een klepje) is van plastic met aan de bovenzijde een rubber-feel bedieningspaneel.

Let’s get this party started dus…

De drie delen zijn gescheiden door LED-strips, welke op de beat van de muziek pulseren en veranderen van kleur. Let’s get this party started dus… óók bij het zwembad of op het strand want, de speaker is ook nog eens waterdicht (IP67-classificatie) en roestbestendig. Mocht door een aangeschoten vriend de speaker kopje ondergaan, is dat geen probleem. Een val van de tafel gaat deze schokbestendige speaker ook overleven trouwens.

Opties en meer

Zoals gezegd een partyspeaker dus… in het donker geeft de verlichting echt een extra dementie. Maar niet alleen met het licht breng je wat extra’s bij deze Sony speaker, door de passive radiatoren (voor en achter) samen te laten werken met de schuingeplaatste speakers ontstaat er ‘extra bass’ en een groter frequentiebereik. Voeg daar de ‘live sound-knop’ aan toe en je feestgangers hebben het gevoel dat ze bij een live concert zijn.

Verbinding maken met deze speaker kan via Bluetooth en WiFi. Eerst verbinden maken via de Sony app en daarna ziet de Spotify app de speaker gewoon tussen onze Sonos speakers staan. Bediening kan dan uiteraard via je telefoon, maar aan de bovenzijde van de speaker bevinden zich ook bedieningsknoppen als; aan/uit-knop, mute, pauze/play, volume en de eerder genoemde live sound-knop. Tevens zijn er 4 lampjes aan de bovenzijde waar je het volume op kan aflezen… en met de laatste knop aan de achterzijde krijg je gesproken door hoeveel batterij er over is.

Conclusie

Een feest van twaalf uur op het strand is dus geen probleem. Het zand kan de XB402 niet deren aangezien deze ook nog stofbestendig is. De Alexa build-in functie hebben we niet kunnen testen, maar ‘spreekt’ eigenlijk voor zich. Met een adviesprijs van €270,- en inmiddels op Amazon gespot voor €152,57 haal je echt een heerlijke speaker in huis. Naast feestjes is de Sony ook perfect voor de kinderen, aangezien die vaak even onhandig zijn als je aangeschoten vrienden… 😉

Belangrijkste kenmerken van de Sony SRS-XB402M:

  • Extra Bass geluid met Live Sound-modus
  • Lijnverlichting en stroboscoop
  • Water- en stofbestendig (IP67-classificatie)
  • Schokbestendig tot 1,2 meter
  • Batterijduur tot 12 uur (tot 11 uur in Extra Bass modus)
  • Spotify Connect

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiFocus: Bescherm je smartphone

Samsung lanceert gloednieuwe line-up luchtreinigers