in

DigiTest: Sony WF-C500 earbuds review

We hebben weer setje draadloze earbuds in onze oren gehad en deze keer zijn het de Sony WF-C500 earbuds, lees verder voor onze luisterervaring.

Sony probeert met de WF-C500-earbuds zijn draadloze in-ear-magie terug te brengen naar een lagere prijs dan gewoonlijk (€89,99). De vraag is of dit is gelukt zonder zonder geluidskwaliteit te verliezen?

Een simpel design

Het design van de WF-C500 earbuds is vrij compact. Bijgeleverd zijn drie paar siliconenoordopjes in de maten small, medium en large. De buitenkant van de oortjes en de charging case hebben beide een fraaie eierschaal-achtige afwerking.

Met een gewicht van 5,4 gram per oordopje zijn de WF-C500 niet zwaar, en dankzij de meegeleverde siliconenoordopjes en het compacte ontwerp zijn de buds makkelijk in positie te brengen en blijven ze urenlang comfortabel zitten. Net als de oordopjes, ziet de charging case er niet heel flashy uit maar voelt wel goed stevig en niet platic aan.

Functies en specificaties

De WF-C500 maakt gebruik van Bluetooth 5.0, en is compatibel met SBC en AAC codecs. Het geluid wordt naar je oren gestuurd door een paar 5,8 mm neodymium full-range dynamische drivers.

De earbuds hebben een volledige batterijcapaciteit van tien uur in de oordopjes zelf. De charging case kan voor zo’n 10-20 uur uur luisterplezier extra zorgen. Deze batterijcapaciteit is voldoende en met de bijgeleverde USB-C naar USB-A kabel kan je de earbuds binnen 10 minuten opladen voor een uur extra capaciteit.

De Sony Headphones Connect-app (beschikbaar voor Android en iOS) biedt een aantal handige functies wanneer je de WF-C500 koppelt. De belangrijkste functie van de app is een volledig instelbare EQ, compleet met presets die je kunt aanpassen en opslaan. De EQ heeft vijf instelbare sliders en een extra Clear Bass-slider die de laagste frequenties versterkt. De app heeft ook de bekende Sony 360 Reality Audio-modus, vergelijkbaar met Spatial Audio van Apple.

Ook is het mogelijk om Google Assistant of Siri te gebruiken om de earbuds te bedienen

Ook is het mogelijk om Google Assistant of Siri te gebruiken om de earbuds te bedienen. Beide zijn beschikbaar, maar geen van beide is ingebouwd, dus je zult de bedieningsknoppen op de oordopjes zelf moeten gebruiken om je assistent wakker te maken.

De C500 oortjes hebben een IPX4-classificatie, wat betekent dat de earbuds bestand zijn tegen lichte spatten uit alle richtingen. Het is hierbij dus niet de bedoeling om ze volledig onder de kraan te houden om ze schoon te maken. Deze beoordeling geldt niet voor het doosje, dus de earbuds moeten volledig droog zijn voordat je ze gaat opladen.

Geluid

Het geluid van Sony’s earbuds voelt warm aan, alsof je een berenknuffel krijgt van je favoriete muziek. De bassen zijn altijd stevig maar niet over de top, en er is een aangename hoeveelheid detail en scheiding in de mid tot hoge frequenties. Het goede nieuws voor Sony-fans is dat de C500 niet van deze signature sound afwijkt – Het klinkt rijk en vol, en de Sony Headphones-app biedt je genoeg mogelijkheid om de EQ naar eigen voorkeur te tweaken.

Het geluid van Sony’s earbuds voelt warm aan, alsof je een berenknuffel krijgt van je favoriete muziek

De stereoscheiding van de C500 is ook van topkwaliteit. Natuurlijk krijg je niet dezelfde kwaliteit als de duurdere modellen, maar het is ruim voldoende om het gevoel te geven dat de muziek om je heen zweeft. Hoewel de oortjes geen Active Noise Cancellation bieden, zorgt de vorm van de oortjes toch voor een lichte geluidsisolatie. Hierdoor valt het gemis van ANC niet echt op.

Conclusie

De WF-C500 is een zeer comfortabele set draadloze oordopjes met een geweldige geluidskwaliteit. Sony heeft in deze oordopjes veel van de functies weten te omvatten die zijn duurdere draadloze in-ears zo’n succes maakten, zonder veel kwaliteitsverlies.

Ja, de WF-C500 kan verbeterd worden wat betreft batterijduur, maar je zal niet snel een comfortabeler zittend paar te vinden denken we. Met een prijs van €89,99 is de Sony WF-C500 zeker een sterke concurrent in de sub €100,- categorie van draadloze earbuds.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Digitest: Zhiyun Smooth 5 review

Nederlandse verkoop Samsung Galaxy Z vouwbare smartphones overtreft verwachtingen ruimschoots