in

DigiTest: LG Tone Free oordopjes review

En weer een setje draadloze earbuds op de redactie, LG heeft namelijk haar ‘zelfreinigende’ Tone Free oordopjes vernieuwd. Check hieronder onze bevindingen met de Tone-TFP5 (FP5).

De FP-serie die deze zomer uitkwam is de opvolger van zijn voorganger van vorig jaar en beschikbaar de drie verschillende kleuren goud, wit en de door ons ontvangen zwarte variant.

Looks en pasvorm

De oordopjes hebben een stijlvol ontwerp en de pasvorm is tot stand gekomen door honderden oren te analyseren, speciaal om ervoor te zorgen dat ze niet uit je oren vallen. En het moet gezegd, ze zitten comfortabel en we hebben heel wat gekke sprongen gemaakt om ze uit onze oren te laten vallen, zonder resultaat. De gel-dopjes van medische kwaliteit zijn hypoallergeen en gemaakt van niet-giftige siliconen en worden meegeleverd in drie pasvormen.

Specificaties en opties

Laten we eerst beginnen met het UVnano doosje (beschikbaar voor de modellen FP8 & FP9) waarin je je earbuds oplaad en reinigt. Opladen kan tot wel drie keer, waardoor je een batterijduur van 24-uur tot je beschikking hebt. Dit gebeurt trouwens met fast-charging waardoor je binnen vijf minuten opladen alweer een uur luisterplezier hebt. Het unieke van de UVnano case is het feit dat deze tijdens het opladen voor 99,9 procent bacteriën doodt door middel van UV-licht. In deze gekke tijden staat hygiëne bij veel mensen hoog op het lijstje en maakt dit een uniek selling point voor de de LG Tone free.

Het geluid van de oordopjes is fantastisch, dit komt door de Medidian technologie

Alles leuk en aardig natuurlijk maar onze FP5 oordopjes hebben deze UV clean optie dus niet hahaha. Wat ze wel hebben, en goed werkend ook, is Noise Cancelling… Bluetooth 5.2 en IPX4 waterspat bestendigheid, geen problemen in de regen of bij transpiratie tijdens sporten dus.

Het geluid van de oordopjes is fantastisch, dit komt door de Medidian technologie (in samenwerking met het Britse bedrijf), dat het gevoel geeft dat de audio uit verschillende richtingen komt. Dit in combinatie met de 3D Sound Stage up-mixing zorgt voor een heerlijke audio-ervaring. De eerder genoemde Noise Cancelling laat je dus helemaal opgaan in de muziek zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden. De pre-sets zorgen ervoor dat je een eigen voorkeursinstelling kan kiezen.

Conclusie

De FP5 is de goedkoopste van de drie Tone Free-modellen maar allemaal beschikken ze over een een mooie diepe bass waarvan ik iedere keer weer van sta te kijken bij dit soort kleine oordopjes. De adviesprijzen voor de modellen bedragen €129,00 (FP5) €179,00 (FP8) en €199,00 (FP9). Overigens zijn Siri en Google Assistant beide te bedienen via de Tone Free en hebben deze een snelle koppel functie. Hele fijne earbuds, maar helaas heeft het goedkoopste model dus niet de UVnano cradle.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geavanceerde Blue VO!CE-software nu beschikbaar voor alle Blue Yeti-, Yeti Nano- en Yeti X USB microfoons

Herkenbaar? Helft vrouwen haakt af bij zoektocht naar juiste film of serie