in

DigiFocus: Android smartphones

Aangezien we hier op de redactie nogal ‘iPhone lovers’ zijn, vooral ontstaan door onze grafisch achtergrond gaan we nu eens niet Apple verheerlijken. Wat dacht je van bijvoorbeeld vijf dingen die je (op het moment van schrijven) op een Android smartphone wél kan en niet op een iPhone.

Er woedt natuurlijk al jarenlang een strijd tussen Android en Apple gebruikers welke techgigant er nu eigenlijk de beste smartphones maken. De inhaalslag van het Android besturingssysteem is de laatste jaren natuurlijk enorm geweest. Het gaat ook eigenlijk helemaal niet meer om welke de beste is, maar naar welk type OS je voorkeur uit gaat en uiteraard wat je budget is. Toch kan een bepaalde feature van een telefoon je doen kiezen voor de één of de ander. Daarom hierbij vijf Android features die je niet op een iPhone kan vinden:

 1. Split Screen mode
  Gebruik je je smartphone voor werk? Dan kan deze functie erg handig zijn. Tegelijkertijd twee apps naast elkaar openen zal je productiviteit verhogen. Sinds Android Nougat is deze functie beschikbaar en je kan zelfs aangeven, doormiddel van een slider, welke app er groter in beeld moet zijn. Zo kan je bijvoorbeeld aantekeningen maken terwijl je een video kijkt.
 2. Gast accounts
  Wanneer je telefoon wordt gebruikt door meerdere personen, bijvoorbeeld samen met een van je kinderen, of doe is gek; al je kinderen. Dan is het wel zo relaxt als ze niet gaan zitten neuzen in jouw apps. Of wat dacht je van al die irritante voorgestelde video’s die ineens in je overzicht hebt. Niets van dit alles als je voor iedereen een eigen account aan maakt. En als je dan toch bezig bent, maak dan gelijk een gast account aan, handig voor in de kroeg als iemand ff je telefoon wil lenen om wat op te zoeken.
 3. Opslag vergroten
  Wow… Hier hebben we er dus één die sinds jaar en dag een doorn in het oog is van iPhone gebruikers. Gewoon een Micro SD kaartje inpluggen en hoppa, je hebt weer wat opslag erbij voor al je foto’s, video’s en data. Ook handig om grote bestanden even op je laptop te plaatsen.
 4. Kies je bestandenmanager
  Apple legt je graag zijn wil op wat betreft besturing en manier van werken, daar kan je bijna niet van afwijken. Op Android smartphones kan je over het algemeen kiezen uit vele Apps welke bij jouw werkwijze passen. Bestandenmanagers met veel unieke features en helemaal naar je hand te zetten. Vrije keus dus!
 5. Home scherm aanpassen
  Tja… deze noem ik toch even, ook al heeft Apple afgelopen jaar een up-date uitgebracht welke je voorziet in het aanpassen van je home scherm. Wat sinds jaar en dag al werkte op Android telefoons is je ‘homescreen customizen’, of informatie uit apps halen zonder ze te openen. Zoals bijvoorbeeld een groot blok voor je weerbericht of agenda app.

Wow… Hier hebben we er dus een die sinds jaar en dag een doorn in het oog is van iPhone gebruikers

Uiteraard kunnen we ook een top vijf maken voor de iPhone ( we noemen bijvoorbeeld wachtwoord delen, Airdrop of iMessage) maar dat is dit keer niet aan de orde. Wat vinden jullie? Welke belangrijke opties zijn we hierboven nog vergeten? Laat een reactie achter hieronder en dan discussiëren we daar gewoon verder. 😊

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

TCL Communication lanceert breed inzetbaar Alcatel-smartphoneportfolio en gebruiksvriendelijke Alcatel-tablet voor de hele familie

Samsung Galaxy S21 5G en Galaxy S21+ 5G blinken uit met eersteklas camera en video in een iconisch design