in

Philips PowerSensor maakt energie besparen eenvoudig

MMD, de nieuwe onderneming achter Philips monitors, introduceert de Philips lcd monitor met PowerSensor. Deze monitor is ontwikkeld om zakelijke gebruikers een sublieme, maar tegelijkertijd energiezuinige, ervaring te geven. De monitor is verkrijgbaar via MMD business partners voor een adviesprijs van 199 euro (excl. btw).

De belangrijkste eigenschap van deze lcd-monitor is de PowerSensor-technologie, een ingebouwde sensor die de aanwezigheid van de gebruiker waarneemt. Direct nadat de gebruiker weggaat bij de monitor, wordt de felheid van de monitor gereduceerd en de energieconsumptie met 50 procent teruggebracht. Wanneer de gebruiker terugkomt, schakelt het scherm onmiddellijk terug naar de normale modus. Dit eenvoudig te gebruiken systeem geeft bedrijven de mogelijkheid om op hun energierekening te besparen zonder hiervoor enkele moeite te hoeven doen.
 
De PowerSensor is gebaseerd op infrarood. Deze technologie heeft zijn effectiviteit door de jaren heen bewezen en stoort niet met andere kantoorartikelen, zoals draadloze toetsenborden, muizen, koptelefoons, mobiele telefoons, enzovoorts. De gebruiker kan gemakkelijk de afstand instellen vanaf waar hij de PowerSensor zijn werk wil laten doen. De PowerSensor kan gebruikersaanwezigheid detecteren op een afstand van 30 tot 120 centimeter.
 
Een demonstratie van de PowerSensor is te vinden op www.powersensormonitor.com.

ToughDrive promotie bij Freecom

Multi-Room Music System controller met touchscreen