in

Schokbestendige compact van PENTAX

Van Pentax komt de Optio W80, een stoere compact die het avontuur niet schuwt : hij is waterdicht, stofdicht, opgewassen tegen koude én bestand tegen schokken.

De water- en stofbestendige Pentax Optio W80 laat zich niet afschrikken door regen of sneeuw, en duikt met plezier tot vijf meter diep het water in.  Hij kan tot twee uur lang foto’s maken onder water.   Ook zand en stof en koude temperaturen (tot -10°C) kunnen hem niet deren.
 Op cruciale plaatsen in en op de body zijn extra stevige materialen gebruikt die schokken opvangen.  Zo trotseert de Optio W80 glansrijk een val van op 1 meter hoogte.
 
De Optio W80 bezit een forse 5x optische zoom die reikt van 28mm groothoek tot 140mm tele. In de videomodus – mét stabilisatie – schiet de Optio W80 filmpjes in High Definition (1280 x 720p) aan 30 beelden per seconde.  Er is ook een speciale onderwater-filmmodus voorzien die alle instellingen optimaliseert om ook in die specifieke omgeving mooie videofilmpjes te kunnen maken.
 De aanwezigheid van een krachtige 12 megapixelsensor leidt tot kleurrijke en fijn gedetailleerde beelden, die ook bij afdruk op groot formaat niets van hun pluimen verliezen.
 
 De Pentax Optio W80 gaat vanaf midden juli in verkoop, in de kleuren azuurblauw, kardinaalrood en anthraciet. 
 
Richtprijs : 349 euro
 

SSD geheugen van Transcend

Nieuwe Sony Blu-ray titels voor de zomer