in

Sony BRAVIA Z9J: 8K realisme dankzij de Cognitive Processor XR

8K Full Array LED tv met cognitieve intelligentie aangedreven door de Cognitive Processor XR – De Sony BRAVIA XR MASTER Series Z9J gebruikt een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan conventionele artificiële intelligentie (AI).

De Z9J (leverbaar in 75 en 85 inch) wordt aangedreven door de Cognitive Processor XR voor een zeer realistische weergave van alle typen content.

Deze innovatieve tv bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij de Z9J detecteert waar de ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden. Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

Dit model biedt de beste beeld- en geluidstechnologieën van Sony. Zo maakt de Z9J gebruik van de XR Contrast Booster. Deze maakt lichte gebieden lichter en donkere gebieden donkerder, zonder dat er details verloren gaan in schaduwen of overbelichting. De Z9J is tevens uitgerust met X-Wide Angle. Dankzij deze technologie wordt kleurverandering beperkt wanneer men van de zijkant kijkt. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. Gebruikers genieten vanuit elke hoek van hoogwaardige beelden met een mooi bereik en meer diepte dan ooit.

Meeslepend geluid

De Z9J 8K Full Array LED-tv is uitgerust met Sony Acoustic Multi-Audio. Het geluid komt perfect vanaf de tv dankzij vier sound positioning tweeters. Twee aan de zijkant en twee aan de bovenkant van het scherm. Tevens is een subwoofer geïntegreerd voor een meeslepende ervaring. Sony garandeert een Sound-from-Picture Reality ervaring. De positie van de geluidsbron is zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt. Dankzij deze innovatie komt het geluid rechtstreeks van het scherm waardoor ervaring, actie en geluid in perfecte harmonie zijn. XR Sound Position zorgt voor een audio-ervaring die de realiteit evenaart met geluid dat bij het beeld hoort. De vibrerende frame-tweeter van deze BRAVIA XR 8K-TV stemt het geluid precies af op elke scène.

Minimalistisch design

De Z9J heeft een minimalistisch One Slate-ontwerp met een naadloze beeldrand. Dit premium toestel bestaat uit één elegant paneel en is prachtig om naar te kijken zowel op de meegeleverde voet als aan de muur. Innovatieve kabelhouders zorgen ervoor dat de tv er strak uitziet van voren, van achteren en vanaf de zijkanten. Dit model wordt geleverd met geborsteld aluminium Backlight-afstandsbediening die prettig in de hand en oplicht in het donker bij oppakken.

Ultiem voor gaming

Sony lanceerde onlangs twee gloednieuwe functies voor de PS5. Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode. De Z9J biedt onder meer een beeldsnelheid tot wel 120fps met superscherpe 4K resolutie, voor HDMI 2.1 compatibele games. Bovendien heeft de Z9J een invoervertraging van slechts 6,0ms. Dit zorgt voor een uitzonderlijk soepele game-ervaring en uitstekende response bij schiet-, sport- en andere veeleisende actiegames.

BRAVIA CORE

De BRAVIA Z9J 8K Full Array LED-tv’s zijn voorzien van de exclusieve BRAVIA CORE-service. Deze content service is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment (SPE). Entertainment en technologie komen hier samen voor een unieke Sony ervaring. Alle nieuwe BRAVIA XR modellen zijn uitgerust met BRAVIA CORE, zodat entertainmentfans kunnen genieten van de nieuwste SPE Premium titels en klassiekers, evenals de grootste IMAX Enhanced collectie. BRAVIA CORE is de eerste content service met Pure Stream technologie voor een vrijwel lossless, UHD BD-equivalente kwaliteit met streamingsnelheden tot 80 Mbps. Ontdek hier meer over deze samenwerking: https://www.sony.net/bravia-core.

Prijzen en beschikbaarheid

De Z9J BRAVIA 8K Full Array LED tv Serie is beschikbaar bij een geselecteerd aantal Sony dealers in de Benelux voor de volgende adviesprijzen:

 • XR-75Z9J (75 inch) € 6.999
 • XR-85Z9J (85 inch) € 8.999

Belangrijkst kenmerken Z9J 8K Full Array LED tv (75” en 85” model) LED tv:

 • Cognitive Processor XR begrijpt hoe mensen zien en horen, waardoor de Z9J een revolutionaire ervaring biedt. Dit model werkt met een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan standaard AI: de tv bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij de Z9J detecteert waar de ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden
 • XR Contrast Booster. Deze maakt lichte gebieden lichter en donkere gebieden donkerder, zonder dat er details verloren gaan in schaduwen of overbelichting.
 • X-Wide Angle technologie beperkt kleurverandering wanneer men van de zijkant kijkt. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een XR Triluminos Pro display
  Integratie van X-Motion Clarity. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven
 • Door Acoustic Multi- Audio komt het geluid rechtstreeks vanaf het beeldscherm. De tv heeft vier tweeters die het geluid weergeven en een geïntegreerde subwoofer
 • Minimalistisch One Slate-ontwerp met een naadloze beeldrand ontworpen uit één elegant paneel en is prachtig om naar te kijken zowel op een voet als aan de muur.
 • Innovatieve kabelhouders zorgen ervoor dat de Z9J er strak uitziet van voren, van achteren en vanaf de zijkanten.
 • Z9J wordt geleverd met geborsteld aluminium Backlight-afstandsbediening die prettig in de hand en oplicht in het donker.
 • Uitgerust met de exclusieve BRAVIA CORE-service. Deze content service is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment (SPE). Entertainment en technologie komen hier samen voor een unieke Sony ervaring
 • Snelle toegang tot een breed scala aan content en services met Google TV
  Calman Ready biedt geavanceerde kalibratie en de mogelijkheid om aanpassingen in te stellen die met klassieke beeldinstellingen onmogelijk zijn
 • XR 4K Upscaling-technologie tovert 2K-signalen om tot bijna-4K-kwaliteit voor ongelooflijk realistische, detailrijke beelden
 • HDMI 2.1 feature compatibiliteit met onder meer 4K 120fps, Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) en eARC. VRR komt beschikbaar na firmware update.
 • Sony Acoustic Multi-Audio technologie levert een nauwkeurige sound en uitgekiende geluidspositionering, waardoor beeld en geluid in perfecte harmonie zijn.
 • Spraakgestuurde Google Assistant met Voice Search biedt eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening of rechtstreeks tegen de tv te praten.
 • Voorzien van de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix.
 • Geschikt voor het afspelen van IMAX Enhanced content
 • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
 • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Nederlanders kopen Smart Home producten om hun energierekening omlaag te krijgen

Winactie: ‘s Werelds eerste Wi-Fi 6 USB-adapter nu ook in Europa verkrijgbaar