in

Storage Center van Sitecom

Sitecom lanceert de Home Storage Center uit de Smart Living lijn. Hiermee kan zelfs de onervaren gebruiker eenvoudig foto’s, muziek en films veilig opslaan op een centrale locatie in het netwerk. Die content kan hij dan delen met alle gebruikers thuis. Het Storage Center heeft een adviesprijs van 179,99 euro, dat is exclusief de harde schijf. Er is ook een versie met een schijf van 1 TB leverbaar. Beide verschijnen half november.

De Home Storage Center is ontwikkeld vanuit een niet-technische benadering. Het is uitgerust met twee drive-bays waarin dankzij het geavanceerde lade-systeem gemakkelijk en zonder schroeven en gereedschap twee 3. 5 SATA II harde schijven geplaatst kunnen worden. Automatisch creëert het Center een kopie van de digitale bestanden die zijn opgeslagen op desktop pc’s en notebooks in het netwerk zodat de gebruiker te allen tijde beschikt over een back-up van zijn meest recente bestanden.

De Home Storage Center is dlna-gecertificeerd en maakt automatisch verbinding maakt met overige UpNP AV-uitgeruste apparaten binnen het netwerk. Het is bovendien is uitgerust met een ventilator die sneller of langzamer gaat draaien naargelang de temperatuur, wat resulteert in een lager energieverbruik.

Bovendien beschikt de oplossing over een “link down” toepassing die de harde schijven in slaapstand plaatst wanneer deze niet benaderd of gebruikt worden. Dit scheelt energieverbruik, maar verlengt ook de levensduur van de schijven. Bovendien ondersteunt de Home Storage Center BitTorrent zodat de gebruiker via de BitTorrent server grote bestanden kan downloaden terwijl de notebook of desktop pc is uitgeschakeld.

Jabra Stone: headset met rondingen

iPod dock met videomogelijkheden