in

Te voet, in de bus en de auto met CityXplorer

Garmin kondigt CityXplorer aan, een stadsgids voor de nieuwe Garmin autonavigatie 1490T. Een stedentrip of zakenreis plannen was nog nooit zo makkelijk, want deze nüvi–modellen wijzen met CityXplorer ook buiten de auto de weg. De cartografie is ook bedoeld voor voetgangers en voor gebruikers van het openbaar vervoer. CityXplorer is nu vanaf 8,99 euro als download verkrijgbaar voor een groot aantal Europese en Amerikaanse steden, waaronder Amsterdam, New York, Londen, Parijs en Barcelona. Deze download is voorlopig alleen geschikt voor de nüvi 1240, 1340 en 1490T.

De voetgangersmodus van de CityXplorer zoekt voetpaden, voetgangersgebieden en wandelpaden door stadsparken: plekken waar een auto nooit kan komen. Met de openbaar vervoer modus kunnen routes worden gepland met gebruik van bus, tram of metro. De multi-modus navigatie van CityXplorer geeft bijvoorbeeld aan welke metrolijn de gebruiker moet nemen, hoe hij bij het metrostation kan komen en hoe laat de metro daarvandaan vertrekt. Dit maakt CityXplorer ook ideaal voor navigatie tijdens zakenreizen of evenementen.
 
Het is ook mogelijk om een route voor voetgangers in combinatie met het openbaar vervoer te plannen. De nüvi geeft dan per etappe van de route een gedetailleerd overzicht van waar de gebruiker moet zijn, hoe lang de etappe duurt en waar moet worden overgestapt.

Bassie en Adriaan nog steeds favoriet

Satmap introduceert navigatiesysteem voor buitensportliefhebbers