in

Uber-concurrent Bolt lanceert contactloos betalen

On-demand mobiliteitsdienst Bolt maakt het vanaf vandaag voor reizigers mogelijk om contactloos te betalen. Was het voor veel gebruikers een basisbehoefte om de app te openen, een rit te bestellen en te betalen met pinpas – dat laatste was tot vandaag niet mogelijk.

Bolt is nu de eerste ride hailing service in Nederland die het mogelijk maakt dat iedere reiziger binnen enkele seconden contactloos zijn rit kan betalen met pinpas of mobiel. Snel, simpel en veilig.

Geen creditcard-land

“Nederland is geen typisch creditcard-land. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 67% van de Nederlanders met pinpas betaalt, 32,5% contant en slechts 0,5% met creditcard. Van alle pintransacties was 64% contactloos, en dit percentage loopt maandelijks op. We kregen van veel gebruikers dan ook de feedback dat zij de mogelijkheid om te kunnen pinnen voor hun ritje met Bolt enorm missen”, vertelt operations manager Lars Speekenbrink. “Daarom zijn we gaan kijken welke betaaloplossingen we makkelijk kunnen integreren. In de Bolt- app kun je kiezen welke betalingsmethode jouw voorkeur heeft. Pinnen is er daar nu één van.”

Contant geld passe

Volgens De Nederlandse Bank heeft het contactloos pinnen andere betaalmethodes zoals contant geld, creditcard of het ‘gewone’ pinnen allang achter zich gelaten. De verwachting is dat contactloos betalen de komende jaren alleen maar toe zal nemen in populariteit.

Pinapparaat

Honderden Bolt-chauffeurs ontvangen van Bolt de iZettle Reader 2. Dit is een betaalterminal die chip-, pin- en contactloze betalingen met betaalkaarten, creditcards en mobiele betalingen accepteert via Android Pay, Apple Pay en Google Pay. De terminal maakt verbinding met de Retail POS-app en smartphone via Bluetooth.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Tedee ook te besturen met Google Assistant

Gebruikers opleiden, Cloud Security en XDR zijn cruciaal voor cyberveiligheid in 2021