in

Universal Translator gepresenteerd op MWC

Onder wereldwijde aandacht heeft Travis the Translator zijn debuut gemaakt op het Mobile World Congress Barcelona, ‘s werelds grootste technologiebeurs.

Travis the Translator, ’s werelds eerste smart pocket-vertaler die werkt met Artificial Intelligence, heeft een succesvol debuut gemaakt op het Mobile World Congress 2017 in Barcelona (27 februari – 2 maart). Het handige apparaatje – dat door het StartupDelta van Prins Constantijn is geselecteerd – verstaat, spreekt en vertaalt 80 talen realtime.

Wat als je overal ter wereld de lokale taal kan spreken en begrijpen? Wereldwijd gesprekken aangaan zonder de beperkingen van Google Translate, zonder je telefoon te hoeven ontgrendelen en te hoeven schakelen tussen apps die je batterij leegtrekken. Travis zorgt voor directe stem vertaling, met één druk op de knop.

Met Travis begrijp je wat er wordt gezegd in een overleg met Koreaanse zakenpartners, leg je een Japanse taxichauffeur uit waar je heen moet en kan je om een vegetarisch gerecht vragen in een Braziliaans restaurant. De Artificial Intelligence in de software zorgt ervoor dat massaal gebruik de vertaal prestatie exponentieel verbetert en daarmee ook het onderlinge begrip in gesprekken.

“Al onze ontwerpbeslissingen voor Travis zijn gericht geweest op één doel: de optimale face-to-face interactie tussen mensen. Door one-touch verlies je geen oogcontact en door de versterkte speaker en noise-cancelling microfoon kan je het apparaat op tafel leggen in plaats van het te moeten bewegen tussen jouw gezicht en dat van je gesprekspartner. Zo worden ook alle voordelen van non-verbale communicatie benut,” aldus Lennart van der Ziel, CEO van Travis.

Travis is wereldwijd te verkrijgen vanaf deze zomer voor een verwachte retailprijs van US$199. In de loop van maart 2017 zal er voor de vanaf-prijs van US$99 een beperkte oplage beschikbaar komen, die in juni 2017 zal worden geleverd aan early adopters. Om daar kans op te maken kan worden ingetekend op http://get.travistranslator.com/launch.

Het team achter Travis
Travis is ontwikkeld door een ervaren team dat opereert vanuit drie continenten: Rotterdam (Nederland), Boston / New York City (VS) en Shenzhen (China). Gezamenlijk hebben de teamleden in het verleden al meer dan 10 miljoen apparaten geleverd, zoals muziek apparaat ROCKI. Travis draagt bij aan een wereld zonder taalbarrières, waarin je – waar je ook bent – in staat bent om met iedereen communiceren.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bragi komt met nieuwe wireless Headphone

One Smart Control: nieuw in het assortiment van Copaco