in

Vier nieuwe Olympus FE-cameras

De hightech Olympus FE-serie is terug met vier nieuwe cameras. De nieuwste FE-modellen hebben allemaal 12 Megapixels en zijn uitgerust met een 5x optische groothoekzoom voor perfecte panoramas en close-ups. De drie topmodellen zijn bovendien voorzien van een dubbellaagse crystal shell-afwerking. De FE 5020, FE 4000, FE 46 en FE 26 liggen vanaf augustus 2009 in de winkel.

Het topmodel uit de FE-serie is de nieuwe 5020. Met een 5x optische supergroothoekzoom (24-120 mm**) en een reeks prachtige effectfilters geeft deze camera uw fotos een fraai, kunstzinnig karakter. De LCD van 6,9 cm is een handig hulpmiddel bij het bepalen van de composities. De camera bevat onder andere AF-tracking-functie, i-Auto-modus en gezichtsherkenningstechnologie. De FE 5020 is er in Pure White, Dark Grey, Mocca Brown en Ocean Blue.

De dunne FE 4000 heeft 4x optische groothoekzoom en is ideaal voor groepsfotos. AF-tracking- en i-Auto-functies zorgen voor haarscherpe beelden. Verder biedt dit model vier magiefilters (bruiloft, pop-art, schets en pinhole) voor een creatief tintje. Deze camera verschijnt in vijf kleuren: Pure White, Dark Grey, Metal Magenta, Arctic Blue en Tangerine Orange.

De eenvoudige maar veelzijdige FE 46 combineert een 5x optische zoom met een ccd met 12 Megapixels. Ook bewegende voorwerpen kunnen moeiteloos worden vastgelegd. Deze camera werkt met gewone AA-batterijen en dus kunt u eenvoudig een extra setje op zak houden. Het gebruiksgemak wordt nog verder vergroot door functies zoals een geavanceerde gezichtsherkenning en digitale beeldstabilisatie. Dit toestel verschijnt in drie kleurstellingen: Cosmic Black, Pure White of Flamingo Pink.

Ook de FE 26 met een ccd met 12 Megapixels en een 3x optische zoom is een betrouwbare camera voor elke gelegenheid. Andere functies, zoals AF-tracking, i-Auto, geavanceerde gezichtsherkenning en digitale beeldstabilisatie, blijken eveneens van grote waarde bij het maken van dagelijkse opnamen. Dit model werkt met gewone AA-batterijen die makkelijk verkrijgbaar zijn. De FE 26 is verkrijgbaar in de kleuren Flamingo Pink, Cornflower Blue en Cosmic Black.

ToughDrive promotie bij Freecom

Multi-Room Music System controller met touchscreen