in

Bowers & Wilkins en McLaren Automotive introduceren de Px8 McLaren Edition hoofdtelefoon

De hoofdtelefoon is een eerbetoon aan de combinatie van het unieke ontwerp van supercars door McLaren, de toonaangevende geluidsprestaties van Bowers & Wilkins en de langdurige relatie tussen deze twee bedrijven.

Het gerenommeerde Britse audiomerk Bowers & Wilkins heeft samen met McLaren Automotive, de Britse maker van luxe supercars, een McLaren Edition geïntroduceerd van de Px8. Het nieuwste model draadloze hoofdtelefoon van Bowers & Wilkins. De Px8 McLaren Edition bouwt voort op de normbepalende geluidskwaliteit van de nieuwe Px8. Het ontwerp is een eerbetoon aan de samenwerking met de supercar fabrikant, welke tot bijzondere innovaties op het gebied van geluidsweergave in de auto heeft geleid.

Maak kennis met de Px8 McLaren Edition

Sinds 2015 is Bowers & Wilkins verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de hoogwaardige audiosystemen in de supercars en hypercars van McLaren. Bowers & Wilkins is een van de meest gerespecteerde audiomerken ter wereld. Het merk staat erom bekend de capaciteiten van luidsprekers steeds verder uit te breiden, met als uiteindelijke doel zoveel mogelijk van de oorspronkelijke opname te laten horen, zonder het geluid te veranderen of te vervormen. Het streven naar perfectie, ingegeven door oprichter John Bowers, spreekt vandaag de dag nog uit alles wat het bedrijf doet.

Bowers & Wilkins heeft het audiosysteem in de McLaren Artura, de eerste in serie geproduceerde hybride supercar van McLaren, in nauwe samenwerking met de ontwerp- en engineering teams van McLaren ontworpen en geoptimaliseerd. Net als eerdere McLaren-modellen is de Artura voorzien van de allernieuwste luidsprekertechnologieën. Deze zijn ontwikkeld in Southwater waar het R&D-team van Bowers & Wilkins sinds 2019 is gevestigd. Dit allemaal slechts op een kleine 50 km van het internationale hoofdkantoor van McLaren, gelegen in het Engelse Surrey waar McLaren zijn supercars en hypercars met de hand bouwt.

De Px8 McLaren Edition is afgewerkt in Galvanic Grey met Papaya Orange-accenten. Deze keuze is gemaakt omdat de McLaren oprichter, Bruce McLaren, de Papaya oranje kleur voor een van zijn eerste race auto’s gebruikte. De Px8 McLaren Edition hoofdtelefoon combineert de passie van McLaren voor technische en prestatiegerichte esthetiek met de draadloze geluidskwaliteit die synoniem is met Bowers & Wilkins. Het hart van de McLaren Edition Px8 wordt gevormd door de geheel nieuwe, speciaal ontwikkelde 40 mm Carbon Cone drivers. Ze zijn gebaseerd op de technologie die ook wordt gebruikt in de referentie luidsprekers van Bowers & Wilkins en leveren een hoge detaillering, resolutie en ruimtelijkheid. De Carbon Cone drivers zijn zorgvuldig onder de juiste hoek in de oorstukken van de Px8 McLaren Edition geplaatst. Zo ontstaat een constante afstand ten opzichte van de oren van de luisteraar vanaf elk punt op het oppervlak van elke driver, voor een meer meeslepend en zeer nauwkeurig geluid. Dit resulteert tot een draadloze hoofdtelefoon met de beste geluidskwaliteit van Bowers & Wilkins ooit.

Ongeëvenaard geluid met hoge resolutie en noise-cancelling

De aptX Adaptive draadloze technologie van Qualcomm die de best mogelijke geluidskwaliteit van compatibele telefoons, tablets en computers garandeert, is ook toegepast in de Px8. Ook USB-C en 3,5 mm analoge kabelverbindingen worden ondersteund. Beide types kabel zitten in de bijpassende etui die bij het product wordt geleverd.

De Px8 combineert zijn ultra-high-performance driver configuratie met de krachtige -door Bowers & Wilkins ontwikkelde – DSP (digitale signaalverwerking). Hierdoor kan geluid van toonaangevende streamingdiensten in 24 bits met hoge resolutie geluisterd worden. De Px8 is uitgerust met de geoptimaliseerde noise-cancelling technologie van Bowers & Wilkins om ongewenste geluiden buiten te houden zonder – en dat is van essentieel belang – concessies te doen aan de muzikaliteit. Zes high-performance microfoons werken samen voor de beste resultaten. Twee microfoons meten de output van iedere driver, twee reageren op externe omgevingsgeluiden en twee bieden uitstekende verstaanbaarheid dankzij de verbeterde ruisonderdrukking.

Ongekende gebruikerservaring

Ook de Px8 McLaren Edition werkt met de onlangs vernieuwde Bowers & Wilkins Music-app. Hiermee kun je als gebruiker je muziek rechtstreeks van je mobiele apparaat naar je hoofdtelefoon streamen, waarbij Deezer, Qobuz en TIDAL allemaal worden ondersteund.

Via de Music-app verbind je de Px8 gemakkelijk met een mobiel apparaat, stel je het geluid nauwkeurig af via de instelbare EQ en configureer je jouw favoriete modus voor noise-cancelling. Bovendien monitor je met de app het batterijniveau van de Px8.

Dan Shepherd, Vice President, Licensing & Partnerships: “We zijn enorm trots op onze jarenlange relatie met McLaren Automotive. De samenwerking komt voort uit een gedeeld streven naar de beste prestaties. De Px8 McLaren Edition is een eerbetoon aan deze samenwerking en stelt de combinatie van onze toonaangevende geluidsprestaties en het DNA van McLaren nu ook buiten de auto ter beschikking.”

“We vinden het fantastisch dat we nu de Px8 McLaren Edition kunnen introduceren. Onze gedeelde mindset, gericht op het verleggen van grenzen, innovatie en perfectie, is zichtbaar in alle producten waaraan we tot nu toe hebben samengewerkt. Met deze nieuwe hoofdtelefoon krijgt de geluidservaring waarin je in onze supercars wordt ondergedompeld nu ook een vervolg buiten de auto.” aldus George Biggs, Chief Sales and Marketing Officer, McLaren Automotive.

De nieuwe Px8 McLaren Edition is vanaf 7 december voor €799 verkrijgbaar via de website van Bowers & Wilkins, mclarenstore.com en bij geselecteerde dealers.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

NACON MG-X Pro is nu verkrijgbaar voor iOS apparaten

Tips om zelf een full stack developer te worden