in

De nieuwe Huawei P40 – alle geruchten op een rij!

Vorig jaar bracht Huawei de veelgeprezen Huawei P30 Pro uit. Inmiddels is het bijna de beurt aan zijn opvolger, die waarschijnlijk de naam Huawei P40 zal krijgen. De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze nieuwe telefoon.

Zal hij nog beter zijn dan zijn voorganger? Hoe zit het met het besturingssysteem? En wat zijn andere belangrijke geruchten over de nieuwe Huawei P40?

Hoe ziet de Huawei P40 eruit?

Ten eerste verwachten we op z’n minst een mooi verfijnd design bij deze nieuwe Huawei. De Huawei P30 stond bekend om zijn mooie vormgeving, dus de nieuwe P40 kan haast niet anders dan er minstens zo gelikt uitzien.

En hoe zit het met het scherm van de nieuwe Huawei? De P30 en P30 Pro waren al uitgerust met een Full HD-scherm. De nieuwe Huawei zal dan ook minstens die kwaliteit scherm hebben. De hoop is zelfs gevestigd op een nóg beter scherm. Denk aan minimaal een 2K-scherm, maar misschien kiest het merk zelfs voor een nog grotere stap vooruit met een Quad HD-scherm.

De camera van de nieuwe Huawei

Hoe de camera van deze nieuwe telefoon van Huawei er precies uitziet, is misschien wel een van de meest gestelde vragen. De voorganger van deze telefoon stond niet voor niets bekend om zijn steengoede camera-apparatuur. Het vorige toestel had vier camera’s en er zijn geruchten dat de Huawei P40 zelfs met vijf camera’s uitgerust zal zijn. Het zou dan gaan om in ieder geval een hoofdcamera van minstens 40 MP, een selfiecamera van minimaal 32 MP en een telelens en groothoeklens.

Huawei staat bekend om zijn goede camera’s, dus één ding is zeker: de camera van deze nieuwe telefoon kan alleen maar nóg beter zijn dan de camera op de P30.

Huawei P40 en Huawei P40 Pro

Net als bij zijn voorganger zal je ook bij de nieuwe Huawei de keuze hebben tussen een gewone en een Pro-versie van de telefoon. Daarbij is de Pro-versie een slag groter en heeft deze net wat betere specificaties dan de gewone Huawei P40.

Werkgeheugen, opslag en 5G

Naar verwachting zal de Huawei P40 een snelle smartphone zijn. Verwacht wordt namelijk dat hij een werkgeheugen van zo’n 8 of misschien zelfs 10 GB zal hebben – een stap vooruit in vergelijking met de Huawei P30 die 6 GB werkgeheugen heeft. Daarnaast heeft de Huawei P40 waarschijnlijk een opslagruimte van 128 GB of meer, waardoor je naar hartenlust foto’s en video’s op de telefoon kunt opslaan.

Verder zal de telefoon waarschijnlijk ondersteuning van 5G bieden. Met deze nieuwe Huawei ben je dus goed voorbereid op de komst van 5G in Nederland in de zomer van 2020.

Het besturingssysteem

Het is nog de vraag of Huawei Android 10 als besturingssysteem zal hebben. De regering onder Trump heeft namelijk een handelsverbod met Chinese bedrijven uitgeroepen voor nieuwe smartphones. Mogelijk werkt het Android-systeem daarom niet op de telefoons van Huawei. Er wordt gespeculeerd dat Huawei met een eigen besturingssysteem op de proppen komt voor deze nieuwe telefoon: HarmonyOS.

Toch lijkt de kans op dit moment groot dat de telefoon alsnog met Android 10 zal werken, maar dan met de eigen EMUI 10-laag eroverheen.

Batterij

En dan de laatste vraag: hoe zit het met de batterijduur van deze nieuwe telefoon? De schatting is dat de batterij van deze telefoon bij normaal gebruik wel 2 dagen meegaat. Ook kun je de batterij dankzij de geavanceerde apparatuur naar verwachting binnen een half uur opladen. Zo hoef je je er niet meer druk over te maken dat je telefoon onderweg uitvalt.

De laatste ontwikkelingen en geruchten worden uitgebreid besproken op mobiel.nl. De Huawei P40 zal naar verwachting in maart 2020 worden gelanceerd en is hopelijk binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar. We moeten dus nog heel even geduld hebben.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

De juiste mobiele computerapparatuur verbetert productiviteit en efficiëntie van werknemers

Op wintersport met de auto? Vergeet deze tips niet!