in

Digitailing jeugd weer op pad: Dutch Comic Con

Vorig jaar hadden we de primeur op de ‘Winter editie’ van de de Dutch Comic Con en dat smaakte naar meer. Vandaar dat onze ‘redacteuren in de dop’ nogmaals los mochten gaan in de Jaarbeurs.

Tosca

Eigenlijk bijna meteen na mijn bezoek aan Dutch Comic Con ‘Winter Edition’ 2017 kreeg ik zin om eens naar de “echte” DCC te gaan. Ik las een paar weken voor aanvang op de site dat deze editie groter zou zijn dan ooit te voren, en dat hebben ze zeker waar gemaakt! Waar we met de winter editie nog direct door naar binnen konden lopen, stond nu een enorme rij met enthousiaste en grotendeels verkleedde bezoekers.

“Zo moest ik noodgedwongen een aantal ontzettend leuke buttons laten liggen omdat ik alleen mijn pinpas bij me had… jammer!”

Eenmaal binnen in de Jaarbeurs waren er maarliefst drie “ingangen” bij de voorste hal met garderobe. De eerste van de 5 hallen waar we naar binnen stapten was de Entertainment hall, waar je onder andere de cosplay contest en de interviews met de special guests bij kon wonen. Helaas was dit niet aan mij besteed. Ik had persoonlijk graag wat interessantere of bekendere gasten gezien, want nu kende ik helemaal niemand, terwijl de special guests juist een groot onderdeel zijn van een ComicCon. De Experience hall was ook niet erg aan mij besteed. Dit was meer een plek waar bedrijven zich konden presenteren, en waar je op de foto kon voor een greenscreen. Daarna liepen we door naar de GamingArea. Hier kon je de nieuwste, maar ook de oudste computerspellen spelen. Zo waren er enorme setup’s inclusief racestoel en toebehoren, maar ook heuse arcades waar je de klassiekers zoals PacMan op kon spelen.

Nieuw dit jaar op ComicCon was dat de ComicArea ook een hele hal voor zich kreeg. Hier kon je je favo strips kopen en ze laten signeren door de artists, of de stripveiling bijwonen waar duizenden euros over de toonbank vlogen. Last but not least kwamen we in de Dealer hall terecht. Ook deze was vele malen groter dan de Winter Edition van vorig jaar. Enorme rijen tafels en stands vol met alle merchandise van iedere strip, serie, game of film die je je maar kan bedenken. Wat wel een beetje jammer was is dat je niet overal kon pinnen, dus neem zeker wat contant geld mee, als je ook van plan bent om te gaan. Zo moest ik noodgedwongen een aantal ontzettend leuke buttons laten liggen omdat ik alleen mijn pinpas bij me had… jammer!

Toch heb ik mijn dag op DCC heel erg positief ervaren. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar alle toffe merch, cosplay en activiteiten, en zou dolgraag nog eens een bezoekje brengen.

Tosca Snelten van Eunen 


Danique

Door de afgelopen Dutch Comic Con: Winter Edition had ik deze keer zeker hoge verwachtingen. Of misschien waren die verwachtingen nog wel hoger dan de vorige keer, aangezien mij verteld was dat het nu ‘wel drie keer zo groot is!’. Dan betekent groter natuurlijk niet altijd beter, maar ik denk dat je deze regel juist wel op Dutch Comic Con kan toepassen.

“Kortom: of je nou van films, series of strips houd, op Dutch Comic Con vermaak je je wel.”

Zoals gewoonlijk kon je weer op de foto met je favoriete acteur of actrice, leuke kraampjes bekijken, zogenaamde ‘panels’ bezoeken en natuurlijk was er weer een erg groot aanbod van merchandise. De cosplayers die het evenement bezoeken zijn dan natuurlijk ook nog een leuke extra. Kortom: of je nou van films, series of strips houd, op Dutch Comic Con vermaak je je wel. Bij binnenkomst werd je verwelkomt met een programmaboekje inclusief plattegrond (essentieel wanneer je niet wilt verdwalen) en dan had je de gehele dag om rond te kijken op het zogenaamde ‘nerd evenement’ van Nederland.

Net als vorige keer heb ik mij, samen met de anderen, heel erg vermaakt. Daarentegen was het wel jammer dat wij een ticket voor een dag hadden, want dat vind ik toch echt te weinig tijd om alles te bekijken; je kunt eigenlijk alleen genieten van de voordelen die de grootte met zich meebrengt als je een weekendticket koopt. Maar Dutch Comic Con blijft iets waar ik elk jaar erg naar uit kijk en ik zal, ongeacht de grootte, vooraan staan om weer een ticket te krijgen 😉

Danique Pekelsma


Succy

Ik ben nu drie keer naar DCC geweest en scheepsrecht was het, en blijkbaar waren we niet de enigen die er zin in hadden want toen we uit Utrecht Centraal stapten vormde zich een soort kruistocht, een slang van mensen die zich naar de ingang begeefden. Eenmaal binnen werden wij begroet door de met rode gordijnen bekleeddde opening  waarachter al het fantasyvolk zich begaf; Cosplayers, weeaboos, furries, trekkies en nerds. De eerste twee keren dat ik DCC bezocht was ik al onder de indruk van hoe groot het evenement was en hoeveel volk het aantrok, ik was daarvoor alleen nog naar kleinere anime-cons geweest.

“Ik hoop DCC nog vaak te bezoeken en als je een keer de wereld van de popcultuur wil beleven, dit is de plek waar je moet zijn.”

Ik beschrijf DCC nu wel erg magisch en groots maar geloof me, de tent zat vol voor een reden. Het programma zat vol met shows en panels en op de weinige gevallen dat er niks te zien viel, viel er wel wat doen. Een enorm dichtbevolkt gebied was bijvoorbeeld de shopping area, met alle cosmetica, hebbedingetjes en kunst van dien, ga op de foto met dolfje weerwolfje, of laat je paspoort signeren door paul van loon, speel zowel de nieuwste als de meest retro games, kijk bij het droneracen of de E-sport hoek. Voor iedereen is er wel wat te vinden.

Vorig jaar had ik als enig bezwaar dat de eerste en de tweede dag enorm gelijk waren maar deze keer heb ik mij geen moment verveeld. Ik hoop DCC nog vaak te bezoeken en als je een keer de wereld van de popcultuur wil beleven, dit is de plek waar je moet zijn.

Succy Boi


Anna

Toen ik hoorde dat we weer naar Dutch Comic Con konden gaan, was ik zo ongelooflijk blij. Ik vond de Winter Edition in november al super, en dat was niets vergeleken met dit: dit keer was het zoveel groter – ook een stuk drukker. Gelukkig hadden we daar niet heel veel last van, aangezien er veel meer ‘zalen’ waren, zodat je rustig kon rondlopen. We moesten als eerst naar de photobooth, want Danique had er een foto gekocht. We stonden met z’n drietjes met open mond in de rij. Overal waar je keek waren prachtige cosplays: Belle in een prachtige gele jurk, Captain America en Deadpool en nog zóveel anderen.

“Nu heb ik toevallig gefigureerd in de film, dus ik vond het te gek om te zien.”

Ondertussen werd de nieuwe trailer van de film Redbad vertoond op de grote schermen bij de main stage. De regisseur van de film, Roel Reiné, was er ook en vertelde een heleboel over het maken van de film. Nu heb ik toevallig gefigureerd in de film, dus ik vond het te gek om te zien.

Ook de dealermarkt, waar allerlei kraampjes stonden, was immens veel groter. Op de dealermarkt was echt van alles: van Funko-Pops tot een schild van 360 euro. Er waren zelfs zwaarden, maar er waren ook prachtige tekeningen en filmposters die mensen zelf gemaakt hadden. Ik heb het enorm naar m’n zin gehad. In de ochtend had ik het gevoel dat er zoveel was dat we niet genoeg tijd hadden, maar tegen het einde van de dag had ik alles eigenlijk ook wel gezien. Ik ga sowieso de volgende keer weer en ik zou je een bezoekje zeker aanraden!

Anna Schreuder

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

T-Mobile NL wint de P3 connect Mobile Benchmark met de hoogste P3-score ooit

DigiTest: Philips Hue starterkit