in

‘Junior Digitailing’ doet Dutch Comic Con

Afgelopen weekend was het zover! Onze jeugdige redacteuren mochten ‘los’ op de wintereditie van de Dutch Comic Con. Lees en bekijk hieronder wat ze allemaal hebben meegemaakt…

Damian:

Dutch Comic Con heeft een erg goede indruk gemaakt dit weekend! 🙂 Het begon voor mij ‘heerlijk’ met om 6:30 opstaan om mooi op tijd (10:00 uur) bij Comic Con te zijn. Eenmaal op Utrecht Centraal kwamen we in een grote stoet mensen terecht welke allemaal naar Comic Con gingen. Het eerste dat mij daar opviel was dat er eigenlijk meer mensen wél dan niet verkleed waren, dus ik voelde me een beetje schuldig dat ik niks speciaals had aangetrokken.

“Het eerste dat mij daar opviel was dat er eigenlijk meer mensen wél dan niet verkleed waren”

Na binnenkomst heb ik snel onze entreekaartjes opgehaald in de perskamer en konden we eindelijk echt naar binnen. De eerste stap binnen gaf mij direct een blij en enthousiast gevoel. Om allemaal mensen te zien met dezelfde interesses was leuk. Eerst wilde ik graag kijken bij de ‘Dealer Hall’. Dat is de plek waar alle merchandise wordt verkocht. Van actiefiguren en shirts tot de nogal -onthullende – anime posters van Body Pillows. Vooral werden er veel Funko Pop-figuren, stripboeken, manga en buttons verkocht. Vervolgens zijn we naar de Artist Alley gegaan. Hier vertonen artiesten hun tekeningen en kunst. Persoonlijk vond ik de tekeningen die ze daar maakten erg mooi.

Na de Artist Alley hebben we rondgelopen door de rest van Comic Con. Langs de Freak Show gegaan, een kamer gezien waar ze gratis liefdesadvies gaven (jammer genoeg niet om gevraagd…) en een kijkje genomen bij de Gaming Area. Hier werden er van allerlei games toernooien gehouden. We konden er ook, gratis of betaald, allemaal games spelen op consoles nog van ver voor onze tijd, maar ook op de nieuwste. Na de Gaming Area zijn we bij een cosplay contest gaan kijken waar dan de mooiste cosplays zich lieten zien. Daarna hebben we nog een beetje rondgelopen en wat games gespeeld in de Gaming Area, maar dat was eigenlijk dag 1 wel zo’n beetje.

Dag 2 was vrijwel hetzelfde, alleen was het ons dag 1 opgevallen dat er veel mensen rondliepen met bordjes met “Free Hugs” erop. Het moest eigenlijk wel dat wij ook een bordje moesten maken met tekst erop. Natuurlijk kunnen we niet hetzelfde doen als alle anderen, dus kwamen we op het idee om “looking for a waifu” op te schrijven. Waifu betekend ongeveer vriendin in het Japans, dus het was niet raar dat er veel mensen moesten lachen. Door het bordje kwamen we wel regelmatig in contact met de mensen die daar ook rondliepen. Sommige mensen wilde graag met ons op de foto en andere mensen dachten dat we wel een knuffel verdienden. Dag 2 hebben we eigenlijk de halve dag tot we weggingen met het bordje rondgelopen en gepraat met mensen.
Ik heb enorm genoten van de hele entourage rondom Dutch Comic Con, alle mensen waren aardig en de hele sfeer was erg prettig. Hopelijk kan ik er de volgende editie ook weer bij zijn :-).

Door: Damian Been, 16 jaar

Danique:

Mijn verwachtingen voor Dutch Comic Con waren hoog: ik wilde er al een tijdje heen en had eigenlijk alleen maar goede verhalen gehoord. Eenmaal aangekomen op de conventie verwachtte ik een enorme rij, maar eigenlijk konden we allemaal in een keer doorlopen.

“Bij binnenkomst was alles goed geregeld; we kregen een informatieboekje en de jas, en eventueel tas, konden in de garderobe afgegeven worden”

Bij binnenkomst was alles goed geregeld; we kregen een informatieboekje en de jas, en eventueel tas, konden in de garderobe afgegeven worden. Eenmaal binnen wist ik niet waar ik moest kijken, er was in ieder geval genoeg te doen! Er was een dealermarkt waar je merchandise van jouw favoriete film of serie kon kopen, een gamehal, een tentoonstelling van props uit films en series en een ‘guest square’ waar je hallo kon zeggen tegen je favoriete acteurs en/of actrices en daar ook nog mee op de foto kon.

Druk was het zeker maar, aangezien het evenement twee dagen duurde, was er genoeg tijd om alles te bekijken. Het was dus een goed georganiseerd evenement met voor ieder wat wils, ik kan niet wachten om volgend jaar weer te gaan!

Door: Danique Pekelsma, 16 jaar

Pelle:

Ik ben nu twee keer naar DCC geweest en ik vond het de herhaling waard, het is de pop cultuur con van Nederland met alle bellen en fluiten van dien: Cosplayers, shows, commercie, acteurs, kunst, games, competities. Als je houdt van popcultuur is het zeer zeker een bezoekje waard.

“Als je houd van popcultuur is het zeer zeker een bezoekje waard”

Mijn enige bezwaar is het gebrek aan variatie tussen zaterdag en zondag voor mensen met weekendtickets, als je de volle zaterdag bent geweest heb je bijna alles al gezien. Ik merkte zelf dat halverwege ons bezoek op zondag de verveling begon toe te slaan, op dat moment moet je creatief worden of naar huis gaan. Het kan zijn dat er andere panels waren op zondag maar ik vond de meeste panels op Comic Con er erg saai uitzien en heb er dan ook geen bezocht.

Door: Pelle Bruinsma, 16 jaar

Anna:

Dit jaar was mijn eerste keer naar Dutch Comic Con nadat Danique me had overgehaald om met haar mee te gaan – en ik heb er absoluut geen spijt van! Ik had geen verwachtingen en wist dus niet wat ik kon verwachten.

Toen we de parkeerplaats opreden en de eerste cosplayers zagen, was ik al reuze enthousiast en hoe dichter we het gebouw naderden, hoe breder mijn lach werd. Om de zoveel seconden riepen we naar elkaar, ‘oh, moet je daar kijken! Die cosplay is zó goed!’ En dat ging eigenlijk het hele weekend zo door.

Ik vond de sfeer die er hing zo leuk: iedereen was heel gemoedelijk en niemand keek een ander gek aan. Het was hartstikke gezellig en met gelijkgestemde mensen in contact komen was heel makkelijk. Waar ik me het meest over verbaasde, was hoeveel aandacht en tijd dat sommige mensen wel niet in hun cosplay hadden gestoken.

“Om de zoveel seconden riepen we naar elkaar, ‘oh, moet je daar kijken!'”

Het was er echt heel druk en dat was soms best jammer; je werd soms echt geplet omdat er zoveel mensen bij de kraampjes in de dealermarkt wilden kijken. Maar omdat het evenement twee dagen duurde, had je genoeg tijd om overal te kijken en te zoeken naar de merch van jouw favoriete serie, film of comic.

Ik ben zeker van plan om de volgende keer weer heen te gaan!

Door: Anna Schreuder, 16 jaar

Tosca:

Ik had al wel eens van Comic Con gehoord, maar wist eerlijk gezegd niet echt waar mijn vrienden me nou precies mee naar toe namen.

Eenmaal aangekomen in de Utrechtse Jaarbeurs moesten we nog even bij de ingang wachten op de andere helft van ons groepje. Enorme groepen prachtig uitgedoste mensen van alle leeftijden kwamen in kuddes aanlopen. Het was geweldig om iedereens mooie cosplays te zien, en elkaar replica’s van onze favoriete personages en karakters aan te wijzen.

De conventie was enorm en er was voor ieder wat wils. Zo had je vier verschillende ruimtes; een hal vol kleine kraampjes met merchandise en artwork, een hal waar je allerlei games en consoles kon uitproberen, een hal met eettentjes en een ware ‘freak show’, en last but not least de hal waar zich de mainstage bevond. Op de mainstage waren de hele dag door panels van bekende mensen en cosplay contests te zien.

“Het was geweldig om iedereens mooie cosplays te zien, en elkaar replica’s van onze favoriete personages en karakters aan te wijzen.”

Genoeg te bekijken en te doen dus, voor één gehele dag tenminste. Wij hadden weekendtickets, en merkten dat we de zondag het meeste eigenlijk al gezien hadden… Dit maakte de beleving desondanks niet minder leuk, en ik ga graag komend jaar weer. Ik raad Dutch Comic Con aan eenieder die dol is op cosplay, films, games en overall popculture.

Door: Tosca Snelten van Eunen (17)

Reacties

Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Leuk voor onder de kerstboom: digitale radio’s voor de echte muziekliefhebber

Polk Audio verpakt surroundsound-technologie in MagniFi MAX SR soundbar