in ,

DigiTest: Eufy Security Floodlight Cam 2 Pro review

De Eufy Floodlight Cam 2 Pro is de eerste slimme 360-graden Floodlight camera van Eufy. Met onder anderen 2K-video en drie lampen die tot 3.000 lumen aan helderheid kunnen produceren, is deze nieuwe camera erg geavanceerd.

Tegenwoordig beginnen floodlight camera’s die ’s nachts ook met kleur werken de norm te worden, en de meeste grote merken hebben nu hun eigen smart floodlight camera’s. De Eufy Security Floodlight Cam 2 Pro is een van de nieuwste beveiligingsproducten van Eufy en is daarmee ook een van de meest geavanceerde op de markt, met een prijs die daarbij past. Is Eufy’s nieuwe floodlight camera het prijskaartje van € 289,- waard?

Set-up

De Cam 2 Pro wordt geleverd met een montagekit, schroeven en natuurlijk een startgids. Wat goed werkte in het installatieproces was de mogelijkheid om de camera via microUSB aan te zetten, om de instellingen te checken voordat je hem monteert. Hierdoor ontwijk je het probleem dat je nadat de camera is gemonteerd erachter komt dat iets niet werkt.

De Cam 2 Pro heeft de Eufy Home Base niet nodig om te werken.

Deze eerste setup van de floodlight verloopt soepel en kost niet al te veel tijd. De startgids en de Eufy Security-app loodsen je prima door de basisprincipes heen; zet het apparaat aan, scan de QR-code, geef je 2.4Ghz Wi-Fi netwerk door, etc. In tegenstelling tot Eufy’s videodeurbel en Home Security Kit, heeft deze camera niet de Eufy Home Base nodig om te werken.

Het ophangen kan daarentegen wel een probleem veroorzaken. Als je een bestaande buitencamera vervangt zal je technisch niet tegen veel problemen aanlopen. Als je echter nog geen buitenbedrading hebt, is het waarschijnlijk beter om dit door iemand te laten doen, aangezien het een lastig proces kan zijn.

Videokwaliteit en motion tracking

Voor zowel live feed als video-opnamen beschikt de Floodlight Cam 2 over een 2K-sensor. De Cam 2 heeft een beweegbare 360-graden lens, een verticale as van 130 graden en uitgebreide pan-and-tilt controls, terwijl de vorige generatie alleen een vaste weergave had.

De Cam 2 produceert uitstekende beelden, zowel dag als nacht

De Cam 2 produceert uitstekende beelden, zowel dag als nacht. Bij daglicht was het beeld van de live feed scherp en kleurvol, met een goed gebalanceerd contrast en weinig visuele artefacten. De drie verstelbare floodlights van 3.000 lumen zorgen ’s nachts voor voldoende belichting in en rond de camera. Nog beter, met de automatische nachtmodus van de Cam 2 (in te stellen via de app) wordt er nog een nieuw niveau van realisme toegevoegd.

Naast de uitstekende videokwaliteit, blinkt de Cam 2 ook uit met de motion tracking. Een responsieve A.I. zorgt voor accurate human tracking. Wanneer er een voorbijganger richting de rand van het beeld van de Cam 2 loopt, komt de camera in actie, en zorgt ervoor dat het persoon in beeld blijft. Wanneer dit gebeurt krijg je een bewegingsmelding op je telefoon, en er wordt een videoclip opgenomen die terug te kijken is in de Eufy-app.

In deze Eufy Security app zijn ook een hoop instellingen van de camera aan te passen. Wil je de Cam 2 Pro alle beweging laten detecteren in plaats van zich te concentreren op menselijke beweging? Mogelijk. Wil je de streaming- of opnamekwaliteit aanpassen, of de ingebouwde microfoon van de in- en uitschakelen? Ook dat is mogelijk. Voor de geïnteresseerden biedt de app nog veel meer mogelijkheden om de camera helemaal in te stellen hoe jij dat wil.

Opslag en extra features

Met een prijskaartje van € 289,- is de Cam 2 Pro zeker niet goedkoop, maar Eufy is vastberaden je waar voor je geld te bieden. Van de sterke motion tracking, tot de IP65-weerbestendigheid en compatibiliteit met zowel Alexa als Google Assistant (niet met Apple HomeKit), komt de Cam 2 Pro goed voor de dag.

Heb je toch meer opslag nodig? Dan is het ook mogelijk om op te nemen in de cloud

Naast de op afstand te activeren 100dB sirene en de audio die beide kanten op werkt, is een van de belangrijkste kenmerken van de Cam 2 Pro de 8GB interne opslagruimte. Deze is vooral een verademing als je een hekel hebt aan maandabonnementen om video’s te kunnen opnemen. Met de lokale opslagruimte kun je meteen beginnen met vastleggen. Een video in daglicht van 2 minuten lang is ongeveer 40 MB, dus aan opslag kom je niet tekort.

Heb je toch meer opslag nodig? Dan is het ook mogelijk om op te nemen in de cloud. Dit kost € 3,- per maand voor een enkel apparaat en € 10,- tot maximaal 10 apparaten, en de beelden worden tot 30 dagen bewaard. Je kunt ook de RTSP-stream inschakelen en opnemen op een NAS of NVR.

Conclusie

Met de mogelijkheid om hoge kwaliteit clips op te nemen, de aanpassingsopties in de app om alles naar je hand te zetten en de extra functies die het prijskaartje rechtvaardigen is de Cam 2 Pro in veel opzichten de perfecte beveiligingscamera. Als je deze al in het vizier had, kun de Floodlight Cam 2 Pro zeker bovenaan je lijst zetten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Innr introduceert twee nieuwe slimme schakelaars voor extra comfort en gemak

Logitech Signature M650-muis biedt een meer persoonlijke ervaring en een linkshandige optie