in

DigiTest: Konftel Cam10 review

Nu velen van ons al meer dan een jaar thuis ‘opgesloten’ zitten, komen we erachter dat die webcam op je laptop eigenlijk niet de beeldkwaliteit heeft die je graag zou willen. Dus ga je op zoek naar een losse variant, bijvoorbeeld de Konftel Cam10 in deze review.

We zijn hier op de reactie recent overgestapt op een mobielere manier van werken. Onze MacBook Pro M1’s zijn gekoppeld aan UHD ultrawide monitoren en dat maakt de werkplekken uiteraard flexibel. Een nadeel van deze opstelling is dat de webcams in de MacBooks zich niet recht voor je bevinden, je kijkt degene in de vergadering dus niet recht aan. Een ander nadeel is de beeldkwaliteit van de ingebouwde webcam, ik wil niet die persoon zijn in de vergadering met dat ‘crappy’ beeld namelijk!

Konftel & klimaat

Sinds 1988 werken ze bij Konftel aan de ontwikkeling en productie van online vergaderproducten, en dan met name aan de geluidskwaliteit daarvan. Uiteraard vergaderen we tegenwoordig met geluid én beeld en is dit, zeker in deze Corona periode, niet meer weg te denken. Konftel gaat nog een stap verder. Als eerste uit de branche produceren zij de producten klimaatneutraal (Climate Neutral Certified-label). De milieuvoordelen van het thuiswerken spreken uiteraard voor zich maar ook compenseert Konftel broeikasgasemissies bij de productie en andere activiteiten. De verpakking van de producten is tevens minimaal én van recycled papier.

Design & specs

Het strakke design van de zakelijke (matzwarte) webcam past goed aan de bovenzijde van mijn LG beeldscherm, je kunt er ook voor kiezen om de verstelbare beugel in te klappen en deze te plaatsen op je bureau. Tevens is er ook nog een optie voor statiefbevestiging.

Ik wil niet die persoon zijn in ‘de Meet’ met dat crappy beeld namelijk!

Naast de camera bevinden zich twee kleine microfoon openingen voor de doorgave je eigen stem, geen aparte microfoon nodig dus. Er wordt gebruik gemaakt van ruisonderdrukking waardoor je stem helder klinkt. Aan de bovenzijde van de webcam zit een klein schuifje waarmee je de camera handmatig in privacy-stand kunt zetten, geen gluurders dus als je dat niet wilt.

Het beeld van de camera is zoveel beter dan die van mijn ingebouwde MacBook, niet normaal! Betere kleuren, hogere resolutie (1080p) en ook is de camera voorzien van ruisonderdrukking. Met een kijkhoek van 90 graden heb je een natuurlijk ogend gezichtsveld en de autofocus zorgt ervoor dat je continu scherp in beeld blijft, ook als je naar voor of achter beweegt.

De webcam is bedoelt voor videovergaderingen van professionele kwaliteit en op ieder vergaderplatform, van Google Meet en Microsoft Teams tot Zoom en Webex. Alle cloudservices worden ondersteunt, gewoon USB kabel in je PC of Mac en de webcam wordt herkent. De vergaderservices die UFC-standaard camerabediening ondersteunen hebben ook als voordeel dat de digitale zoomlens (4x zoom) eenvoudig aan te passen is.

Camera App

De Konftel Camera software is te downloaden voor PC of Mac en na installatie kan je bijvoorbeeld het beeld inzoomen, positioneren of spiegelen. Dit kan eerst in een voorbeeldvenster of live in je vergadering. Het in- of uitschakelen van de Anti-flicker optie kan ook handig zijn. Wil je nog een stapje verder (wat ik me niet kan voorstellen) kan je ook nog de geavanceerde instellingen induiken.

Conclusie

Voor iets meer dan honderd euro heb je met de Konftel Cam10 een 1080p webcam met super beeld en goed geluid. Wil je qua audio echter ‘next level’ gaan heeft Konftel daar ook een oplossing voor. De professionele speakerphone Konftel Ego voor op je bureau tilt de audio met OmniSound®-audiotechnologie naar een nog hoger niveau.

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

TCL breidt smartphoneportfolio 20-serie uit met twee nieuwe modellen

Siemens en Google Cloud werken samen aan AI-oplossingen voor de industrie