in

DigiTest: Trust TW-350 4K Ultra HD Webcam review

De Teza, zoals Trust de nieuwste webcam noemt uit haar assortiment noemt, is sinds deze maand verkrijgbaar. Aangezien we sinds 19 december weer volledig in lockdown zitten zal er weer een run komen op webcams in alle soorten en maten. Je wil er natuurlijk wel een beetje goed uitzien als je met je collega’s in de meet gaat.

Voor een paar tientjes heb je uiteraard al een oké webcam, maar als je next-level wil kun je beter iets meer uitgeven… We hebben de Teza gespot bij Coolblue voor onder de honderd euro. En als je je werkgever lief aankijkt valt er vast nog wel iets te regelen. Maar waarom dan de Trust Teza?

Looks

Voor ik overga tot de echte reden voor aanschaf van deze webcam eerst wat over het uiterlijk. De matzwarte Teza heeft een strakke vormgeving met afgeronde hoeken. De voorzijde is voorzien van een raster waardoor het lijkt alsof het een speaker is, dit is echter niet het geval. De bevestigingsclip zorgt ervoor dat de webcam goed op je monitor blijft zitten. De Teza onderscheidt zich door het meegeleverde statiefje… Erg handig voor als je de webcam niet op de rand van je monitor of laptop wilt plaatsen. De webcam is op deze manier uiteraard perfect in positie te brengen.

Specs & features

Alles leuk en aardig natuurlijk, maar we willen deze webcam uiteraard voor het perfecte plaatje, en dat krijgen we. Met een UHD resolutie van 3840x2160px en 30 frames per seconde ga je er (in ieder geval qua beeld) beter uitzien dan je online vergader parters. En ben je zo’n type die niet stil kan zitten zorgt de auto focus met een gezichtsveld van 74° er voor dat je scherp in beeld blijft. De witbalans wordt automatisch aangepast aan je omgevingslicht, dus daar heb je ook geen omkijken naar. En dat is eigenlijk ook wat je wilt: niet teveel moeten instellen en gewoon een super strak beeld in alle omstandigheden. 

Alles leuk en aardig natuurlijk maar we willen deze webcam uiteraard voor het perfecte plaatje, en dat krijgen we

De geïntegreerde microfoons kunnen tot vijf meter afstand helder geluid opvangen en doorsturen naar je vergaderpartners. Dit gebeurt overigens bidirectioneel gesprek, oftewel de audio wordt ook opgevangen aan de achterzijde van de webcam, handig wanneer er meerdere gesprek partners in  een ruimte bevinden of als je een bakkie koffie zet en je niet voor de camera bevind. Je kan overigens ook met het verwijderbare blindeer klepje het beeld op zwart zetten wanneer gewenst.

Conclusie

De Trust TW-350 4K Ultra HD Webcam wordt geleverd met een USB-C kapen (en USB-A naar USB-C adapter) en is te gebruiken voor Windows en Mac OS X computers. Het statief is een handige toevoeging en werkt ook zeker goed… Maar dé reden om de Teza aan te schaffen is wat ons betreft toch echt de superscherpe resolutie en dito beeld.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coolblue opent winkel in Nijmegen

Sony WH-XB910N EXTRA BASS draadloze noise cancelling headphone