in ,

DIgiTest: de OPPO Reno neemt afscheid van de notch

Na een eerder geplaatst nieuwsbericht rond de lancering van de OPPO Reno verheugde de redactie van Digitailing zich op de komst van de Reno om aan een test te ontwerpen.

De Chinese smartphone fabrikant timmert de laatste tijd flink aan de weg en krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond en dus naamsbekendheid. Ze mikken vaak op features die de grootmachten nog niet aandurven en dat is ook dit keer weer het geval…

Geen notch

We kunnen het later benoemen maar laten we er maar gelijk mee aftrappen; naast bijvoorbeeld de iPhone X of de Samsung S10 hanteert ook OPPO een zogenoemd all-screen design. Maar in tegenstelling tot de grootmachten is OPPO er in geslaagd zijn nieuwe vlaggenschip af te leveren zonder notch, de zogenoemde frontcam die een deel van het all-screen design onderbreekt.
Wanneer je je toestel in de selfie-modus zet ‘popt’ er een soort van haaienvin uit je toestel. OPPO noemt deze feature de ‘Pivot Rising Camera’. Dit gebeurd heel smooth en maakt het toestel uniek in vergelijking met bovengenoemde spelers. Helemaal uniek is het niet want ook OnePlus heeft een vergelijkbare cam in zijn nieuwe 7Pro-toestel. Deze is zelfs nog wat subtieler maar dit toestel bevind zich dan ook in een andere prijsklasse.

In kwaliteit doet ie echter niks onder voor de concurrentie. Sterker nog hij is beter dan zijn pop-up concurrent! Wij werden heel vrolijk van zowel de frontcamera als de camera’s die zich op de achterzijde bevinden. De pop-up camera voorziet je van selfies in 16MP en maakt onder alle lichtomstandigheden haarscherpe portretjes. De achterzijde is uitgerust met een 48MP hoofdcamera voor ultraheldere foto’s zelfs bij weinig licht.

Eigen interface

OPPO maakt gebruik van het eigen ColorOS 6-besturingssysteem, gebasseerd op Android 9 Pie maar overgoten met z’n eigen sausje, naar onze mening levert dit een zeer fijne interface op die op veel vlakken zelfs beter is dan de standaard. Het geeft een mooie dimensie aan de telefoon waarbij de werkwijze hetzelfde en toch heb je het idee dat je naar een ander besturingssysteem zit te kijken… Hier zal niet iedereen het over eens zijn maar voor iOS-fanaten die zich dikwijls storen aan Android is dit ‘sausje’ er één die ze zal bevallen.

Wat valt er nog meer op

Wat ook direct opvalt is dat de Reno is uitgerust met een jack-ingang voor de headphone. Geen vreemd tussenstukje nodig dus maar gewoon je ‘ouderwetse’ koptelefoon of oortjes inpluggen en genieten maar. Verder is het toestel opvallend snel in gebruik. Hij is dan ook uitgerust met de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 710 processor.

OPPO Reno, Digitest

Look and Feel

De OPPO Reno onderscheid zich niet qua vorm en ligt lekker in de hand. In dit hoofdstuk kunnen we een kleine kritische kanttekening plaatsen. De schermrand is naar onze mening namelijk wat aan de grove kant. Dit doet denken aan een val protectie randje dat je toestel normaliter niet fraaier maakt.

Conclusie

Naar onze mening is het al met al eigenlijk gewoon een toptoestel: Hij is snel, heeft een heerlijke interface en maakt werkelijk waar schitterende foto’s. Dat laatste is echt een pluspunt in vergelijking met toestellen met een vergelijkbare CAP. Je merkt dat OPPO zich hier op gefocust heeft zich hierin wil onderscheiden. Je koopt dit toestel al voor € 499,-. Niet goedkoop maar je krijgt er een heel goed toestel voor terug!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

LG introduceert nieuwe Ultrafine 5K Display

Sonos x IKEA verkrijgbaar