in

DigiTest: Razer BlackWidow V4 Pro review

Geef je games een boost met deze eye-catcher welke je gehele game-bureau naar een hoger niveau tilt.

Met dit mechanische gamingtoetsenbord krijg je de volledige controle over met een reeks functies die zijn ontworpen voor een geavanceerde bediening, en uiteraard dompel je je onder je de volwaardige Razer Chroma™ RGB verlichting.

Design en Kenmerken

De Razer BlackWidow V4 Pro valt op door een overvloed aan functies, waaronder RGB-verlichting, macrotoetsen, speciale multimediaknoppen, commandodraaiknop en een volumeknop. Het toetsenbord (ook zonder de palmsteun) is fors groter dan een gemiddelde full-sized toetsenbord. Het ontwerp, met matte zwarte toetsen en een donker aluminium plaat geeft de uitgesproken ‘gamer aesthetic’ welke veel van Razer’s producten hebben. De RGB-verlichting (vooral op de palmsteun) zorgt voor een opvallend visueel spektakel.

Toetsen en Schakelaars

In het verleden werden mechanische toetsenbordschakelaars alleen ontworpen en gebruikt om te typen, maar Razer’s visie was op iets groters. Speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van competitief gamen, herdefinieerden Razer met mechanische schakelaars de grenzen van gamingprestaties.

De BlackWidow V4 Pro biedt de keuze tussen drie schakelaars die ieder hun eigen gevoel bieden. Kies voor de groene schakelaar voor klikbare, voelbare feedback, de oranje schakelaar voor stille, voelbare toetsaanslagen, of de gele schakelaar voor een soepele, stille bediening. Door gebruik te maken van een doubleshot-gietproces om ervoor te zorgen dat de labels nooit slijten en zijn de toetsen extreem sterk om intensief gamen te weerstaan.

De multifunctionele mediatoetsen zorgen voor een makkelijke en snelle bediening; pauzeer, speel af, sla over en pas alles aan, van helderheid tot volume: veel gemak dus terwijl je geniet van diverse entertainment. De draaiknop linksbovenaan het toetsenbord lijkt wel een oneindige hoeveelheid opties te hebben, zo pas je in een handomdraai bijvoorbeeld de RGB helderheid van je toetsenbord aan of zet deze uit, kan je in- en uitzoomen in je browser, switchen tussen apps of browser tabs, horizontaal en verticaal scrollen en ga zo maar door.

En als dat nog niet genoeg is creëer en bewaar tot wel 100 custom modi via Razer Synapse. Wijs een speciale achtergrondverlichting toe voor je aangepaste modus en wijs elke functie toe aan de draaibewegingen met de klok mee en tegen de klok in.

Gaming prestaties

Ondanks de ‘Pro’ aanduiding is de BlackWidow V4 Pro een bedraad toetsenbord. Met functies zoals extravagante RGB-verlichting en een indrukwekkende 8.000Hz polling rate, is de draadloze optie waarschijnlijk vermeden om de batterij te sparen. De hoge polling rate resulteert in snelle en directe registratie van toetsaanslagen, vooral merkbaar in snelle first-person shooters.

Software en aanpassingsmogelijkheden

Razer’s Synapse-software biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden zoals we hierboven ook aan aangaven, hoewel sommige functies standaard al opvallen. De toetsenbordverlichting past zich bijvoorbeeld automatisch aan bij het spelen van bepaalde spellen, wat een leuke touch is. Het Razer Command Dial voegt extra functionaliteit toe, dit vereist wel constante achtergrondsoftware om volledig benut te worden.

Macro’s en profielen

Met acht macrotoetsen en vijf opslagprofielen biedt de BlackWidow V4 Pro nog eens een extra aanpassingsvrijheid. Dit aantal functies kan echter te veel zijn voor sommige gebruikers, vooral gezien de toevoeging van HyperShift, die elke toets een aanpasbaar secundair commando geeft. Het toetsenbord is een ideale keuze voor gebruikers die de vrijheid willen om complexe macro’s en profielen te creëren.

Conclusie

De Razer BlackWidow V4 Pro is vooral geschikt voor gebruikers met voldoende bureauruimte hahaha… ben je op zoek zijn naar een toetsenbord met uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en responsive (gaming)bedieningselementen wil je de V4 Pro gewoon hebben. Het ontbreken van draadloze connectiviteit kan sommigen consumenten doen twijfelen, maar voor de juiste gamer of creatieve professional kan dit toetsenbord juist een waardevolle aanwinst zijn. Dan ben je ook bereid de forse CAP (€229,-) te betalen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Acer introduceert gebogen OLED- en MiniLED-monitoren voor fanatieke gamers

71% van de gamers winkelt tijdens grote shoppingevenementen net zo hard als dat ze spelen