in

DigiTest: Stratego Jubileumuitgave

Om maar gelijk met de conclusie te beginnen… De Stratego 65th Anniversary Limited Edition is een ware traktatie voor Stratego-fans. Deze uitvoering heeft toevoegingen die het spel naar een hoger niveau tillen en dus is volgens ons de jubileumeditie een echt collectorsitem.

Het spel Stratego heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog, bedacht door de Joodse onderduiker Jacques Johan Mogendorff. Dankzij uitgeverij Jumbo, die het spel in 1958 met houten stukken en uniformen op de markt bracht, is het uitgegroeid tot een icoon in de bordspelwereld.

Luxe Uitvoering en Strategie

Deze jubileumeditie komt in een luxueuze doos en bevat de herkenbare speelstukken (wij hadden de original versie, bij de jubileum uitgave krijg je massieve stukken). Het verouderde spelbord geeft het geheel een nostalgische uitstraling, de extra kaarten vallen meteen in het oog.

Stratego is geschikt voor spelers van alle leeftijden, dankzij de eenvoudig te leren spelregels. Spelers verstoppen hun vlag op het veld en omringen deze met hun legermacht. Elke eenheid heeft een cijfer, waarbij het hoogste cijfer wint. De mineur en spion voegen een element van verrassing toe aan het spel.

Bonus-Stukken & Stratego Battle Cards

Deze editie bevat drie bonus-stukken voor elke speler, waardoor je kunt kiezen tussen mannelijke en vrouwelijke Maarschalken, Luitenanten en Verkenners, lekker van deze tijd dus!

De set van 15 kaarten voegt een nieuwe dimensie toe aan het spel. Deze kaarten bieden verschillende strategische mogelijkheden, zoals diagonaal lopen, over water springen en meer. Een slimme zet kan het verloop van het spel drastisch veranderen.

Stratego Varianten

Naast de klassieke uitvoering zijn er tal van varianten, zoals Levend Stratego en speciale thema-uitgaven. Voor de jonge strategen is er zelfs een Junior-versie. Het spel heeft zelfs wereldwijde kampioenschappen.

Conclusie

De Stratego 65 jaar editie is een must-have voor elke Stratego-liefhebber (wij hadden de Stratego Original versie welke op de massieve stukken na het zelfde is). Met zijn luxe uitvoering, bonus-stukken en toegevoegde Battle Cards tilt deze jubileumeditie het spel naar een hoger niveau. Verzamelaars zullen zeker genieten van deze fraai vormgegeven editie met extra’s.

Adviesprijs: €79.99

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

3D printen biedt tal van kansen voor uiteenlopende organisaties 

DigiTip: VOCE, ‘s Werelds eerste Auracast Bluetooth-transceiver met LE Audio