in

Een nieuw jaar met nieuwe hoogten: NETGEAR breidt WiFi 6E-leiderschap uit met nieuwste Nighthawk WiFi 6E Tri-band router

Meerdere netwerkoplossingen uit portfolio van NETGEAR bekroond met CES 2022 Innovation Award Honoree-titel – NETGEAR voegt vanaf het tweede kwartaal in 2022 een nieuwe router toe aan zijn bekroonde WiFi 6E-lijn: de Nighthawk RAXE300 Tri-band WiFi 6E.

De nieuwste toevoeging bouwt voort op het succes van de eerder geïntroduceerde Nighthawk RAXE500 die in 2021 werd bekroond met een CES Innovation Award.

De coronapandemie heeft het belang van een goede WiFi-verbinding in ieder huishouden benadrukt, aangezien er sindsdien steeds meer gewerkt, geleerd en gestreamd wordt vanuit huis. Hierdoor zijn steeds meer apparaten tegelijkertijd aangesloten op hetzelfde netwerk die constant met elkaar strijden om bandbreedte. NETGEAR’s WiFi 6E-assortiment biedt uitkomst bij deze drukbezette WiFi-verbindingen door een 6GHz toe te voegen aan zijn netwerksystemen. Deze nieuwste WiFi-technologie kan gebruikt worden als extra band om meer apparaten tegelijkertijd van hogere snelheden en een stabiele verbinding te voorzien.

Uitbreiding van netwerkoplossingen met nieuwste WiFi 6E-technologie

De Nighthawk RAXE300 Tri-band WiFi-router, een CES 2022 Innovations Award Honoree, biedt dankzij de nieuwe 6 GHz-band een gecombineerde WiFi-snelheid van 7,8 Gbps1 voor WiFi 6E-apparaten van consumenten. Met acht WiFi-streams biedt deze nieuwste toevoeging aan de Nighthawk-reeks Gigabit+ WiFi-snelheden in huizen tot 175 vierkante meter.

Het strakke ontwerp van de router bevat zes geoptimaliseerde antennes voor optimale WiFi-signaalsterkte, -dekking en -prestaties. Daarnaast heeft de Nighthawk RAXE300 ook een 2,5 Gigabit Ethernet-poort die kan worden gebruikt om Gigabit+ netwerkverbinding op te zetten door verbinding te maken met een internetmodem of een LAN-verbinding te maken met een apparaat met hoge bandbreedte, zoals gedeelde netwerkopslag. Er zijn ook 5 Gigabit Ethernet-poorten voor bekabelde verbindingen met andere apparaten en IoT-hubs. De RAXE300 is een aanvulling op NETGEAR’s huidige WiFi 6E-assortiment, waaronder de RAXE500 en de Orbi RBKE963 die dit jaar ook een CES Innovation Awards Honoree is, en sluit perfect aan op de smart homes van nu.

“We zien dat consumenten hun thuisnetwerk steeds vaker upgraden naar een bandbreedte met snelheden van meer dan 1 Gbps en ze willen niet dat deze snelheden worden ondermijnd door verouderde WiFi 5-verbindingen”, zegt Arend Karssies, Regional Director Benelux en Nordis bij NETGEAR. “Onze Nighthawk WiFi 6E-routers helpen deze consumenten om Gigabit+ snelheden te leveren aan hun WiFi 6 en nieuwste WiFi 6E apparaten voor een optimale netwerkverbinding.”

Belangrijkste kenmerken:

  • WiFi 6E breidt WiFi-snelheid, -capaciteit en bandbreedte uit met tot 200% ten opzichte van de eerdere WiFi 5-technologie.
  • Ongekende signaalsterkte, dekking en prestaties dankzij NETGEAR’s eigen WiFi-optimalisatie en zes antennes die in de vleugels van de RAXE300 zijn verborgen.
  • Gebouwd voor Multi-Gig-snelheden: gebruik de 2,5G Ethernet-poort of 2Gbps link-aggregatie voor netwerkverbinding met het modem of sluit apparaten met hoge bandbreedte aan op het LAN-modem.
  • 8-Stream Tri-band snelheid en dekking dankzij twee streams van 6GHz, vier streams van 5GHz, en twee streams van 2.4GHz.
  • Bekende NETGEAR-diensten: beschermt alle apparaten die verbonden zijn met het thuisnetwerk tegen bedreigingen dankzij NETGEAR Armor en beheert met Smart Parental Control eenvoudig de activiteit en content op aangesloten apparaten via de Nighthawk App.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nighthawk® RAXE300 Tri-band WiFi 6E-router is beschikbaar in Nederland in het tweede kwartaal van 2022 voor een adviesprijs van $399.99 in de US.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Hiernaar googelden we massaal in 2021

Nextbase introduceert met Nextbase iQ eerste slimme dashcam ter wereld